Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominik je normální kluk. Má mnoho přátel, tu nejvíce sexy holku na škole, bohaté rodiče a dostatek finančních prostředků na nákup značkového oblečení. Ale jeden nevinný polibek všechno změní. Začíná se stranit okolí, všechen svůj čas tráví u počítače. Schází se s neznámou dívkou, která ho zavede do „místnosti sebevrahů“, ze které není úniku. Chycen do pasti utkané z jeho vlastních emocí, se Dominik zaplétá do sítě intrik a postupně ztrácí to, čeho si nejvíce vážil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který zachycuje niterné pocity chlapce, Emo. Vysvětluje, co to vlastně znamená, obnáší, jak se může člověk stát emo, jak snadno lze upadnout do deprese, stát se závislým na internetu a jak je možné, že člověk ze zajištěné rodiny ztratí jakoukoliv motivaci k životu. Realistický film s pocity rodičů chlapce i všech ostatních hrdinů laškující s motivem sebevraždy natočený s lehkostí a poetikou. Film krásně doplňují animace ilustrující virtuální svět, do kterého hrdinové unikají. Člověk až žasne nad dokonalostí díla a mladým režisérem, který toho tolik ví. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ach, takéto niečo by si čakal z Islandu alebo od polákov bláznivých. Do tretiny som tomu vôbec nefandil, lebo emotýpek, emohudbička, spomalené emozábery pohľadu priamo do kamery, nejaká tá gay prísada... Si si istý, že buohaaa ďalšia puberťácka wannabe modla. Ale potom príde fakt brilantný nápad (ok, na animáciu si chvíľu asi každý musí navyknúť) a do konca je to už len čistý psychošský náklad. A k záveru pochopíš, že toto nebolo mienené na pobavenie teenage ani náhodou. Pôvodne som mal 4, ale po vzhliadnutí (voľného) pokračovania (btw s podtitulom "Hejter") musím tú kvalitu nejak vyjadriť. Rozhodne ale silnejšie 4 a ak chceš, aby Ti po filme bolo chvíľu celkom mizerne, go ahead, nemáš na čo čakať. RT: - %/76% ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočený a zajímavě sestříhaný film, který střídal živé (reálné) scény s těmi virtuálními. To dodávalo filmu na dosti dobré depresivní atmosféře. Zároveň je zde pěkně vylíčen negativní vliv virtuálního světa na člověka, který se stane pomocí virtuální reality středem (negativního) zájmu. Facebook je zlo! Vskutku dosti depresivní snímek, který mi ovšem svým příběhem odpověděl na spousty otázek. Zároveň jsem se po shlédnutí tohodle kousku částečně vžil do kůže emařů a porozuměl jsem tomu, co prožívají a co k tomu v určitých případech předchází a následuje. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Čím víc Chopina a Schuberta, tím víc art. Čím víc bohatství, tím horší nálada. Čím víc černých patek do čela a růžových vlasů, tím víc sebevražd. Čím víc záběrů z předpotopní počítačové hry, tím modernější film. Jak je to všechno jednoduché. Nejabsurdnější byla reakce hlavní postavy na dvě fáze jeho coming-outu aneb francouzák s chlapem před celou školou mu nevadí, dokonce si užívá i následné "dozvuky", ale jakmile někdo napíše na facebook cosi o ejakulaci, oheň je na střeše a šílenství propuká jako lusknutím prstů. Výborná první scéna a kvalitní kamera, ale jinak těžce umělé, vykalkulované a vedoucí do slepé uličky. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z ďalších filmov Poľskej filmovej školy. Tá pre mňa predstavuje zmes rôznorodých príbehov, po ktorých dopozeraní máte v hlave úplne prázdno a vo vnútri veľmi divný pocit. Poľské drámy sú jednoducho Poľské drámy. Sú silné, nedajú vám vydýchnuť a vy sa zmietate v neuveriteľnom slede silných, vyhrotených a psychicky ladených scén, ktoré poukazujú na nejaký problém ( väčšinou sociálneho charakteru) a neponúkajú riešenie, len sa vás snažia prinútiť sa pozerať na skutočnosť. Krv, homosexuálne bozky, slzy, úzkosť, aj nádhera nereálneho sveta, otupenosť, disfunkčnosť rodiny, ťažkosti dospievania, hľadanie identity, chladnosť medziľudských vzťahov, nechutnosť sveta, zúfalstvo, slzy a výkriky, vláda sociálnych sietí a smrť. Toto všetko sa nachádza v tomto dvojhodinovom filme a pri jeho sledovaní dostávate niekoľko naozaj nepríjemných faciek. Film nie je zlý. Je podaní zaujímavou formou, využíva počítačovú animáciu a celkovo je príbeh blízky aspoň v niečom súčasnej mladej generácií - žijúcej v počítačovom veku. Film nie je pre každého a rozhodne po ňom nebudete mať dobrý pocit. Keby bol o pol hodinu kratší výsledný dojem by bol možno silnejší. Lebo abscencia iných ako negatívnych pocitov - vyvoláva ku koncu nudu. Dokonca si sami prajeme aby tam už niekto zomrel a nastali záverečné titulky. Prevedenie a forma akou sú informácie podané je ale nadpriemerná a pútavá. Svojim spôsobom sa mi to páčilo aj keď druhý krát to vidieť nechcem. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Když se Dominik (Jakub Gierszał) poprvé podívá do místnosti sebevrahů, lze si povšimnout různých hrobů. Jeden z nich uctívá památku frontmana skupiny Nirvana Kurta Cobaina, který spáchal v roce 1994 sebevraždu. (vyfuk)
  • Film získal na 19. ročníku Art Film Festu (Trenčianske Teplice, Trenčín) ocenenie Modrý anjel za najlepšiu réžiu. (rudeboy)
  • V hudobnom podklade filmu sa objavila aj skladba „Nothing To Lose“ od kanadskej kapely Billy Talent. (metal.storm)

Reklama

Reklama