Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Historicky první Scary Movie parodie je hned vedle třetího dílu tím nejlepším z celé série, a to zejména díky výběru filmů, které jsou zde parodovány - největší prostor zde dostal kultovní Vřískot a Tajemství loňského léta, což jsou samy o sobě teenagerovské klasiky svého žánru. Anna Faris byla tehdy ještě takové "kuře" v rámci komedií a Regina Hall neměla ještě tolik prostoru (to se opět povedlo nejlépe v trojce). Zkrátka je to někdy nechutné, infantilní, slaboduché a předvídatelné, ale na druhou stranu také vtipné a místy nápadité. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí traileru jsem se nemohl dočkat na film. Já sám jsem fanouškem hororu (ale ne typu Vřískot). Byl jsem velmi spokojen s tím, co mi bratři Wayansové předvedli. Je tu ale jeden problém. Několik vtipů nepochopíte pokud jste neviděli parodovanou předlohu, což asi hodně lidí odsoudí. Ale já vás upozorňuji - dodívejte se až do konce... Děsnej Biják dává výrazu "erotická zábava" nový rozměr, protože ty scény jsou opravdu k popukání. Obsazení je velice příjemné. Výstup Shannon Elizabeth je velice zábavný. Marlon Wayans je jasně nejlepší součástí filmu. I celkem neznámí herci předvádí skvělou práci, hlavně Anna Faris. Některé gagy jsou neskutečně k popukání a válet se po zemi budete asi dva dny (hlavně u parodie na Matrix), ovšem některé jsou přeci jen trapné. Scénář je opravdu dobře napsán i přesto, že některé scény jsou přesnými kopiemi parodovaných filmů, hlavně Vřískotu. Děsnej Biják se stoprocentně zapsal do dějin parodií zlatým písmem. Ale musím být přeci jen o něco přísnější. Dávám průměrné hodnocení. K parodiím typu Žhavé Výstřely či Policejní Akademie to má daleko. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

VSechny dily Scary Movie nemuzu ani vystat, je to vrchol trapnosti az na tenhle prvni dil. SLo znat, ze tvurci nejsou uplne zkazeni a jeste vi, co muze divaka pobavit, ne ho pohorsit. Nektere scery jsou perfektne zparodovany, dost jsem jsem bavil a to si myslim, ze je hlavni u tohohle zanru :) 3/10 ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Po letech znovu zhlídnuto. Čekal jsem, že se mi to bude líbit méně než, když mi bylo 12 let... a taky že jo. Ale žádná katastrofa to není. Dost to odcejpá, mělo to slušnou produkci, takže to nepůsobí ani dnes lacině a věrně to napodobuje devadesátkový horory. Vtipy jsou šíleně puberťácký, ale trapně mi u filmu nebylo a pár džouků se hodně povedlo (některé se mimochodem ztratily v českém překladu). Celkově pohodová parodie. (6/10) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Hodně vtipná parodie na horory, byť s o dost vulgárnějším stylem, než meli třeba Zucker-Abrahams-Zucker. Osobně za nejvtipnější postavičku považuju Raye, který se profiluje jako hard-core heteráč, byť je realita trochu jiná.... Cindy Campbell: Myslela jsem, že mě miluješ. Bobby: Ale já tě miloval, baby. Jenže po tak dlouhým celibátu se člověk diví, co to s ním dělá. Je to tak, Cindy, jsem gay. A pokud sis toho ještě nevšimla, Ray taky. Ray: Co?! Já nejsem gay. Bobby: O čem to mluvíš? Vždyť jsi mě vzal do toho klubu. Ray: A co? Hrajou tam dobrou hudbu. Bobby: A co výlet do San Franciska? Ray:Chtěl jsem tam jet na nákupy. Bobby (už téměř pláče): Ale... miloval ses se mnou. Ray: No tak za prvé, vykouřils mi ho... Bobby:To je jedno. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (44)

  • Ve scéně, kdy Cindy (Anna Faris) přemůže vraha, který vypadne z okna, a běží za otcem, má mít ruce svázané, ale nemá. (Čiban)
  • Ve scéně, kdy jsou Brenda (Regina Hall) a Ray (Shawn Wayans) v kině, je před začátkem filmu na plátně červená plocha a upozornění, že následující podívaná je jen pro nevyzrále jedince. Mimo další těžko přeložitelné vulgarity je zde také drobný text uvádějící: "Mysleli jsme si, že bude vtipné sem tohle vložit. Polibte nám a vypněte si pauzu, co tam teď máte." (Alfréda)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama