Reklama

Reklama

Svobodná umění

  • USA Liberal Arts
Trailer 1

Třicátník Jesse se kvůli rozlučkové oslavě vrací na svou bývalou univerzitu. Setkává se tu se studentkou Zibby a netrvá dlouho, než mezi začne vznikat intenzivní pouto. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Celou dobu, když jsem film sledoval, neustále jsem myslel na nedávno viděný snímek "Bezvadíkyještěprosím" a říkal jsem si, že podoba bude způsobena přítomností Joshe Radnora, ale až při závěrečných titulcích jsem zjistil, že i zde byl nejen v hlavní roli, ale i na režijní stoličce. Každopádně oproti již zmíněnému "Bezvadíkyještěprosím" jasný krok vpřed stylem vyprávění i scénářem a z nenápadného Radnora se klube talent amerických nezávisláků. Příjemný a chytrý film. ()

klida 

všechny recenze uživatele

Všechny (rozuměj oba) filmy Joshe Radnora se vyznačují takovou určitou lehkostí a nenásilnou zábavností a to je přesně důvod, proč první hodina uteče jako voda, aniž bych se třeba chtěl dívat na hodiny. Pak se to sice začne trochu drolit, ale pořád moc příjemná zábava. PS: Co čert nechtěl, hned následující díl How I Met Your Mother poté, co jsem viděl Liberal Arts, má velmi podobnou zápletku. ()

Reklama

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Josh Radnor je nenapravitelný romantik a indiečkář. Po poměrně milém a nenuceném Happythankyoumoreplease ale přichází s hodně nedotaženou látkou. Svobodná umění mají skvělé ingredience i kulisy, ale bohužel taky tunu hluchých míst a vypravěčských přešlapů. Je to škoda, protože našlápnuto tu bylo slušně. Tak snad příště, Joshi. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Tak trocha Garden State, ale s pre mňa akceptovateľnejším záverom. Náznaky neurotického Woodyho, ale skutočne len náznaky. Nepochopiteľne nevyužitý príbehový i herecký potenciál Richarda Jenkinsa. Ale nakoniec predsa len za ten záver...a za pripomenutie Wagnerovho Tannhäusera. A späť ku Garden State, neviem prečo, ale Braffova a Radnorova artikulácia je chvíľami rovnako iritujúca.... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Do určitého momentu velice příjemná dramedy s tradičně chytlavým soundtrackem a několika životními pravdami, jenže v závěru postava Joshe Radnora učiní několik podivných rozhodnutí (hraničících s pokrytectvím), která ho v mých očích dost shodila a sebrala určitou dávku sympatií, které jsem k němu po celou dobu choval a světe div se, dokázal se s ním ztotožnit. Kdo chce dějový film, tak toho Liberal Arts asi moc neohromí, ale kdo má rád podobné nezávislárny (a Elizabeth Olsen!), bude myslím spokojen. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Jessemu (Josh Radnor) je ve filmu 35 let a Zibby (Elizabeth Olsen) 19 let. V době natáčení bylo ovšem hercům přesně o tři roky více, tedy 38 a 22 let. (korbitch22)
  • V prvních verzích filmu byla v závěrečných titulcích chyba, kdy u First Assistant Camera chybělo "S" ve slově Asssistant. (klingr)

Reklama

Reklama