Reklama

Reklama

Hranaři

Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu sledujeme osudy dvou podnikatelských manželských párů, manželů Hložových a Slámových, které si rozhodně nemohou na nic stěžovat. Manželky vedou společně agenturu s hosteskami, Sláma má stavební firmu a Hlož zase bezpečnostní agenturu. Sláma se rozhodne získat stůj co stůj velkou stavební zakázku a zatáhne do toho i nic netušícího kamaráda. Proti Slámovi však stojí Spolek pěti, kterým sekunduje radní s přezdívkou Lulu. Sláma se rázem ocitne ve světě sledování, odposlechů, nedůvěry a nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nikomu nevěří. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop. Proč asi? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (399)

BitlDjus odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno dvakrát, nemůžu říct, že na zhulený stav existuje něco více tragicky směšného, než tento vražedný bonbónek z pravé kapsy Tomáše Zelenky. Pointa filmu je asi tak stejně na přes držku, jako odporně zvraštělý xicht Jiřího Langmajera, který se sere do záběru v každé druhé minutě a rajcovně po vás mrkne přes své rejbeny, dokud mu hlavou neprolítne kulka spravedlnosti. Naopak životem zhrzený Šáša Rašilov, snímku dodává tu pravou depresi a temnou atmosféru, která by se dala krájet. Filmem si protančí jako květinka, a ke konci si odletí do bezpečí soukromým raketoplánem. Svůj tupý výraz alá zaražený prdy neodhodí do posledního záběru, kdy ho vystřídá sladkým úsměvem Katka Brožová. Tímto náš příběh končí, a já nedočkavě očekávám pokračování, kde z mrtvých povstane Martin Dejdar a bude se chtít pomstít. ()

Skrk odpad!

všechny recenze uživatele

Vemte si 200ti stránkovou knížku, vytrhejte z ní 100 stránek...budete pořádně vědět o čem byla? Tuším něco o zrcadlení dnešní doby. Tak přesně takový jsou Hranaři. Celé to připomínalo videoklip. Jen ve dvou scénkách nehrála hudba! A Jiří Langmajer je skutečně špatný herec, sice se snažil, ale přehrával jako kráva! ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

"Hoši, co kdybysme si natočili film o nás, víš vole!? Najmeme ty jelita z těch seriálů... Třeba z Růžovky a Pojišťovny, tam jsou super umělci. Dobrej nápad vole, najmeme ty šuliny. A k tomu Třísku, von hrál v tý Americe. Jojo a mohla by tam bejt nějaká drsná hudba, víš vole, ať to vypadá, že jsme drsný. Tak jo vole. Scénář napíše Pepa, víš, jak pro nás píše... Ale vždyť píše jenom ty píčoviny pro Blesk! Hlavně, že píše, ne vole! Tak když už píše, udělá i film, to je přece stejný.. Máš pravdu vole a prachy by moch dát ten teplouš, co o něm byl ten Čech mejd men... takhle nějak to asi vzniklo ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Co o Hranařích napsat hezkého? Že panu Zelenkovi i pisálkům Klempířovi a Fialovi děkuju za to, že dialogy nejsou trapné, nebo přinejmenším tak trapné, jako v tuzemských filmech podobné "kvality" či úrovně bývají. Možná, že režisér tušil, o čem v kterou chvíli vypráví, nicméně nepřehlednost a náročnost jsou dvě odlišná slova. Za některé střihy by měly padat facky. Předpokládám, že většinu zúčastněných bavilo chvíli si hrát na mafii, nebo to alespoň (jako Jan Tříska v jakémsi PR rozhovoru) tvrdili, Hranaři jsou však prázdným filmem, který divákovi ani kinematografii nic nedal, a ten pitomý konec je jen logickým završením scenáristické bezmoci. Takže ještě jednou, díky alespoň za ty dialogy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to vědomá parodie, je to o trošičku lepší než Milionář. Ale takhle ... všude jen dramatická hudba, když se nic dramatického neděje, přiškrcené hlasy, neustálá paranoia sledování a kamer, vypiplané záběry jak z reklamy na deodorant, a celé je to o ho.vnu. Nuda už po 20 minutách. Hvězdička za obstojné občasné výtvarné pojetí kamery. Scenáristicky trvá hodinu expozice, navíc neslaná nemastná a těžko uvěřitelná, protože vlastně o nic nejde, a zhruba dvacet minut zbylo na nějaký děj. Charakteristika postav v podstatě nulová, žádná z nich snad nemá ani rodiče ani příbuzné. Celé to i díky tomu působí značně prvoplánově Jinak jsem myslel, že se Tříska v Americe naučil anglicky, ale ten jeho přízvuk je skutečně úděsný. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Film se původně měl jmenovat Česká ruleta. (LentilleLily)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe a Unhošti. (dyfur)

Reklama

Reklama