Reklama

Reklama

Po prvním masakru v roce 1974 se podezření obyvatel městečka obrátilo proti rodině Sawyerových. Rozvášněný dav dům Sawyerových obklíčil, vypálil a celou rodinu do posledního člena vyvraždil. Když se o několik desítek let později dívka jménem Heather dozví, že po své babičce zdědila nemovitost v Texasu, rozhodne se společně s několika kamarády vyrazit na výlet a svůj nově nabytý majetek si prohlédnout. Po příjezdu zjišťuje, že zdědila velkolepé sídlo. Hrůza, která se ukrývá ve sklepení, na své objevení ale teprve čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (391)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No jo, další moderní horor. Tentokrát na velmi vděčné téma. Nicméně šli tvůrci po nevyšlapané cestičce a já jsem za to rád. Vymysleli si zcela nový příběh. Je ovšem převeliká škoda, že prakticky od samého začátku přesně víte, jakým směrem se bude děj ubírat a jak nakonec všechno skončí. Poté už se těšíte pouze na samotné vraždičky, které nejsou z nejdelikátnějších. Přesto film disponuje několika pěknými momenty. Jestli vás zajímá, zda se i v tomto filmu všichni chovají jako retardovaní kkti, nebo se tak chová pouze hlavní hrdina, který na to má právo, neboť má na retardaci papíry, tak vás musím zklamat, ale i tady se skutečně všichni chovají jako naprostí dementi. I tady člověk zahlédne několik nesmyslných řešení daných situací, které se rozhodně nedají připsat pouze strachu ze smrti. Milovníkům hororů nemám strach film doporučit. Těm se bude jistě líbit. Ostatní však touto cestou musím varovat. Kromě domácích kutilů, kteří se zde dovědí, co všechno lze motorovou pilou řezat a jak je to snadné, si mnoho diváků nové poznatky, ba ani kdovíjaký divácký zážitek neodnese. 3* ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jen těžko bude nějaké pokračování texaského masakru lepší, než to z roku 2003. Tam bylo všechno dokonalé - atmosféra, herci a hlavně Leatherface. Tady to moc neklapalo. Zde se jedině dobře dívalo na Alexandru. Z chlápka s pilou žádný strach nešel, jak stavbou těla, tak ani maska ve mě nevyvolala pocit strachu, nebo úzkosti. Příběh docela zvláštní a SPOILER: dost mě překvapilo, jak se Alexandra tak rychle spřátelila se zabijákem, když před několika okamžiky zabil jejího kluka a další její kamarády... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V oblasti horrorovej kinematografie sa titul "Texaský masaker motorovou pilou" stal jedným z pilierov tohto subžánru. O vyčíňaní šialenej, zdegenerovanej rodiny z texaského vidieku bolo natočených mnoho snímkov. Tak si to teda zrekapitulujem, čo som doposiaľ videl. Všetko to začal v roku 1974 režisér Tobe Hooper, keď natočil pôvodný titul. Z toho sa stal kult. O dlhých dvanásť rokov neskôr zrežíroval hodne uvoľnené pokračovanie "Texaský masaker motorovu pílou 2". Potom som zhliadol nehorázne zmršený "Masaker v Texase" z roku 1994. To nestojí ani za reč. V roku 2003 sa objavil hodne podarený remake. Ten má na svedomí Marcus Nispel. O tri roky neskôr bol vyprodukovaný prequel "Texaský masaker motorovou pílou: Počiatok". Nebolo to špatné. V roku 2017 som si pozrel ďalší kúsok z tejto kolekcie s názvom "Leatherface". V roku 2022 som sa dostal ku "Texaskému masakru motorovou pílou" z produkcie Netflixu. Bolo to celkom príjemné, hodne krvavé prekvapenie. A teraz som si pustil aj titul z roku 2013 "Texaský masaker motorovou pilou 3D". Bolo to slabé. Nič moc. Síce niekoľko vrážd bolo fajn, ale scenár bol absolútna katastrofa. ** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $34,341,945Tržby Celosvetovo $46,713,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,284,162 //počet predaných kusov 62,673Tržby za predaj DVD v USA $2,392,313 //počet predaných kusov 159,914║ ďalšia zbytočná nádstavba, rodinná idylka Leatherfacea, ktorej veľmi citeľne chýba napätie a poriadne dusná atmosféra, nezachráni to ani okatá Alexandra Daddario /25%/ ()

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, tohle je už na mě vážně moc a čirý hororový odpad. S tím, že jsou postavy nesympatické a chovají se jak idioti, už jsem se v současných hororech smířil. Zde ovšem scénář nedává vůbec smysl a některé scény na sebe ani logicky moc nenavazují. A celý závěr, jenž udělá z Leatherface skoro kladnou postavou s morálními zásadami? Tady už nepomůže ani ta motorovka a sexy Alexandra Daddario, která se snaží své přednosti prodat, co to dá (v jedné scéně se ovšem ještě mohla snažit víc). Po režijní stránce je to samozřejmě také žumpa největšího kalibru. Lussenhop o slově atmosféra snad ani nikdy neslyšel a dementnější lekačky jsem snad nikdy neviděl. Celý to má navíc skoro direct-to-dvd look a já pořád nechápu, jak tohle mohl někdo pustit s čistým svědomím do kin. John Luessenhop by se za tohle měl smažit v pekle. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (30)

  • Počas karnevalovej scény Leatherface (Dan Yeager) uteká popri atrakcii „Carnival Of Horrors“, kde osoba vybehne von v maske a plášti, čo bolo oblečenie, ktoré mal na sebe Jigsaw vo filme Saw (2004). (Arsenal83)
  • Film nebol pred uvedením premietaný kritikom. (FromHell)

Reklama

Reklama