Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Den díkuvzdání připadá v USA tradičně na poslední listopadový čtvrtek. Claudia Larsonová cestuje domů na svátky s nechutí, frustrována a předem nabroušená. Kdo zná její střelenou rodinu, složenou ze svérázných individualit, ten se nediví. Máma šmejdí po domě a obtěžuje všechny se svou opožděnou krizí středního věku. Tatík je dobromyslný podpantoflák a homosexuální bratr se najednou objevil v doprovodu přítele... Rodina se po roce znovu sešla, ale dříve než se na svátečně prostřeném stole ocitne pověstný nadívaný krocan, projdou všichni Larsonovi očistcem nedořešených vzájemných vztahů, traumat a neuróz z opuštěnosti, z nenaplněnosti života, z nadrženosti, ze sexuální orientace a bůhví z čeho ještě. Kvalita této dramtické komedie stojí a padá s hereckými výkony. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasický príbeh o tom, že sa behom sviatkov zíde jedna rodina a trochu si vyjasní vzťahy medzi sebou. Bohužiaľ členovia rodiny sú väčšinou nevýrazní vrátane hlavnej postavy v podaní Holly Hunter. Trochu zaujme len Robert Downey Jr. vo svojej tradičnej úlohe rebela. Ani konflikty, ktoré riešia nie sú ničím výnimočne. Takýchto filmov už vzniklo habadej a v lepšom prevedení. Jodie je možno dobrá herečka, ale ako režisérka za veľa nestojí. Film som si pozrel kvôli hereckému obsadeniu, ale nestálo to za to. 4/10. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Asi si budu muset začít číst pořádně obsahy :D takhle jsem byla trochu vykolejená z těch "svérázných individualit", kterých na mě bylo v této rodině trochu moc. Tak moc, že už pro mě byla těžko uvěřitelná. Dle zdejších zajímavostí byl Robert Downey Jr. většinu natáčení pod vlivem, nu tomu bych i věřila, protože mi připomínal klauna bez červeného nosu. ()

Reklama

113kw 

všechny recenze uživatele

Tento film má na svědomí Jodie Foster. Jedná se o 3. z jejích dosavadních 4 režijních počinů, z roku 1995. Tento film zárověň také produkovala. Scénář pro ni napsali dva nepříliš úspěšní scénáristi, Chris Radant a W.D. Richter , proto se domnívám, že se Jodie do jisté míry přímo podílela na příběhu filmu. V hlavní roli vidíme Holly Hunter, českým divákům známou například ze seriálu Božská mrcha. Zde však hraje roli ženy, o jejímž životě toho nevíme zas tolik, kromě toho, že má naprosto šílenou rodinu, plnou rozporuplných vztahů. Přesto máme důvod se domnívat, že nejen ona, ale všechny postavy příběhu, i my sami, máme možnost zažít absolutní životní štěstí v nejednom okamžiku našich životů. Často právě v těch všedních. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Nedokoukatelné. Užvaněné. Nevtipné. Možná proto, že nemáme Thanksgiving. Možná proto, že Downey, ten geniální herec, se zde -- opět -- tak trapně předvádí. A celé to smrdí falší. Američani by si na "opravdovost všedního života a lidiček v něm" hrát ve filmech neměli -- až na výjimky. Umějí vtisknout na pásek docela jiné věci. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Rodinu a příbuzné si člověk nevybírá. Je to skupina lidí, s níž musí žít, která mu celý život leze na nervy, ale když je zle, jsou to jediní lidé, kteří mu zbydou. Zvlášť, když člověk v mládí vypadne z maloměsta do Chicaga a vrací se domů jen na svátky. A rodinka se sejde, všichni jsou praštění, nesnáší se navzájem a je to nesnesitelné. Tady je to dost přitažené za vlasy, jelikož tvůrci to tak chtěli. Holly Hunter táhne parádně celý film, škoda, že nedostatla takových hereckých příležitostí víc. Nečekejte nic , než trochu bláznivý film a o třech dospělých co přijedou domů k rodičům na Díkůvzdání. Je to konverzačka (Robert Downey se zase chová jako idiot protože idiot je), žádná velká moudra se nedozvíme, je tam pár pěkných silných momentů, i když se to tváří jako komdie, je to zatraceně vážné. Myslím, že se tenhle divný film Jodie Foster povedl. 80% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama