Reklama

Reklama

Mýtus o pyžamové party

  • USA The Myth of the American Sleepover (více)
Trailer

Štyrom teenagerom začína posledná letná noc pred začiatkom školského roka. Hľadajú cestu, ako nájsť lásku a dobrodružstvo pri honbe za prvými bozkami, krátkodobými platonickými vzťahmi, popularitou a večierkami a medzi tým všetkým objavia tiché výnimočné momenty, ktoré oveľa neskôr získajú miesto v ich srdciach ako to najlepšie, čo kedy v mladosti zažili... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (20)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Prci prci prcičky v artovom prevedení. Mitchell tu prináša unikátny pohľad do duše teenagerov a ich klasických trápení či radostí. Celkom príjemne sa na to pozeralo a ani postavy neboli nesympatické. Trošku by som očakával väčší emočný presah, nakoľko som mal pocit, že tí herci to hrali až moc strojene a v konečnom dôsledku sa to minulo účinku. Preto uberám jednu hviezdu. Každopádne ale zaujímavý teenage movie. 60 % ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom neexistujú rodičia! Keby som bol šestnásťročný Američan, asi by teda patril medzi moje obľúbené. Lenže ja akosi nie som. No bavil som sa aj tak. David Robert Mitchell, režisér a scenárista v jednom, tu dokázal byť natoľko empatický k postavám, že si drvivá väčšina z nich získala moje sympatie. Otázka je, nakoľko sa niečo také stotožňuje s realitou. Tým však nemyslím náklonnosť jedného chalana k obidvom dvojičkám naraz, toto konkrétne sa nepochybne môže stať každému. ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele

Vždy mě dostane, když šestnáctileté   studentky hrají herečky v průměru o deset let   starší. Většinou se tak děje v amerických   filmech jako právě v "Mýtu o pyžamové   párty". Příběh probíhá v pozvolném   retro stylu a přitom nenudí. Na pozadí   dětinskosti se parta kluků vydá na házení   vajíček a rolí toaleťáku na domy sousedů a   procházející spolužáky, zatímco dívky se   dají do vyvolávání ducha pomocí desky Ouija.   Jejich hry se odehrávají v napětí sexuality a   potenciálního nebezpečí, a to ne zrovna kvůli   přítomnosti alkoholu, drog, ale kvůli   zranitelnosti nezkušeného mládí. Bez   přítomnosti dospělých, až na jednu spící   babičku, která zřejmě měla dohlédnout na   pyžamovou party. Sympatická jsou dvojčata Ady a   Anna, méně už Maggie, i když tanec u bazénu   je perfektní. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nádejný debut, ktorému chýba silnejší soundtrack (napravené v It Follows) a väčší focus na vybrané postavy (čiastočne napravené v It Follows). Totižto postáv tu je neúrekom a je dosť ťažké sa orientovať, kto s kým a prečo. Niektoré dejové línie sú navyše, resp. pri takejto minutáži nie je čas ich dostatočne rozvinúť. Taktiež filmu by prospel výraznejší soundtrack, okrem Beiruta a videoklipovej sekvencie počas neho je soundtrack zmes tichých nudných indie flákov. Inak super, sympatické postavy, fajn príbeh, dobrý casting - štandardné indie. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí indie dramedy s rozmanitou sortou postav, jejichž osudy se během jedné noci protínají. Na jednu stranu fajn nápad a slušnej potenciál pro mozaikový film. tím ale The Myth of the American Sleepover není. Některé příběhy jsou dobré (dvojčata, hledání blondýnky), některé slabší (žárlivost) a jeden vyloženě debilní (bazénový pár) - a to nejen kvůli příšerně nehereckému výkonu Claire Sloma (to její "stydlivé" pitvoření bylo na pěst). Jako celek je to takový zvláštní film, tichý, pomalý, minimalistický. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama