Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 224)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mohla to být skvělá komedie, ale její tvůrci prostě neznají míru. Kdyby to osekali na hodinu a půl, což by byl i vzhledem k žánru čas tak akorát, mohlo to být mnohem lepší. Takhle je to zábavné jen místy, i když se Mádl, Blažek i další docela snaží. Současnost je jen o tom, jak si vzít Orbit, sednout do Volkswagenu, zajet do Tety a skončit u točeného Lobkowicze. S product placementem se opravdu dá zacházet, aniž by to diváka mlátilo do očí. Z tohohle jsem měl občas Shock! ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Film? Tohle šlo do kin? Slušná televizní inscenace, který chyběly k dokreslení "atmosféry" už jen papundeklový kulisy. Herecký výkony? Když vynechám Preisse a (světe div se) Skopala, tak mi bylo zase po celou dobu stydno. Asi by bylo nejlepší tu domácí tvorbu úplně zatrhnout. Neoriginální, amatérský, kachní huba Mádl se může snažit jak chce... Ale asi tři vtípky se povedly, například Krejčíř mě dostal, to zase jo. A Eliška/Eva vlastně taky hrála pěkně a navíc se na ni dalo koukat. Na cestu busem dobrý, doma s tim neztrácet čas. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že českých filmů, které by se daly zařadit mezi "sci-fi", je poskromnu, ale ani tato skutečnost "Probudím se včera" nezachrání. Herecké obsazení překvapivě dobré, zápletka nepřekvapivě obšlehlá z "milionu" zahraničních filmů / seriálů / knih, znalost předrevolučního roku překvapivě mizerná, finále nepřekvapivě blbé. Spoiler: Jj, taky si neumím představit větší happy-end než poznat své děti až cca. kolem čtrnácti a osmnácti let jejich věku... (ironie) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Středoškolský profesor je nespokojený především v oblasti svých milostných vztahů. A svoje pošramocené avantýry si vyřeší či napraví vědeckým experimentem přesouvající jedince, jako je on, do minulosti, a tam už to nějak dopadne. A dopadlo to docela nevšedně, z hlediska novátorství či obnovy scifi českých komedií po pěkné řádce let se zadělalo na opravdu na víc, než jen na obyčejnou a tak nějak dopředu odhadnutelnou záležitost. Děj je rozvrstvený do více či méně zábavných epizod, co se nalézají v ohnisku dvou hodin. Výsledkem je odpočinková komedie s řadou povedených i originálních fórků. Bavil jsem se. Klady: Mádl v budoucnosti zdatně napodobující Blažkovy grify+několik opravdu zábavných a originálních momentů s dobrým načasováním + pěkné herečky +dobře vystižený konec éry devadesátých let, respektive těsně před revolucí + Zuzana Kopřivová je lepší "materiál" než Eva Josefíková + zdařilá ruská parodie na Facebook neboli "Licokníga" a další narážky na současné fenomény +originálně a vtipně pojatí rodiče hlavního hrdiny. Zápory: děj omezující se v přítomnosti na okatý "product placement - slabý hudební doprovod - o scifi zde jde jen velmi okrajově a je poměrně triviálně pojato. 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Člověk musí být hodně shovívavý, aby dokázal překousnout mizerně hrajícího Mádla, neexistující chemii mezi dvěma zamilovanými anebo zvláštní střih scén. Zápletka má k nějaké fakt promakanosti fakt daleko ale na druhou stranu potěší v menších rolích herci jako Preiss, Táborský nebo rodičovské duo (Krbová, Skopal). Jinak je to docela bída. 50% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (48)

  • Původně chtěli tvůrci filmu použít na scénu z koupaliště bílého králíka. Nakonec ale kvůli „běhavosti“ zvolili druh králíka s hnědou srstí. (Paity)
  • Vo filme hrajú niekoľko menších rolí tiež populárne žuvačky Orbit, ktoré sa stali hlavným partnerom filmu. O žuvačky sa zvádza bitka v škole, žuje sa v aute, doma a predávajú sa aj v Tuzexe. (Raccoon.city)
  • Jedním z partnerů filmu je také český výrobce energy drinků Big Shock!, který v souvislosti s filmem vytvořil limitovanou edici plechovek. (hendrich6)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama