Reklama

Reklama

Šest výstřelů

  • USA 6 Bullets (více)
Trailer

Bývalý profesionálny vojak Samson Gaul (Jean-Claude Van Damme) sa špecializuje na pátranie po nezvestných deťoch. Po poslednej a, žiaľ, nevydarenej akcii, ktorá stála životy niekoľkých nevinných obetí, svoju kariéru ukončí a pracuje ako obyčajný predavač. Do Moldavska prichádza bývalý športovec MMA Andrew Fayden (Joe Flanigan) aj s rodinou, aby sa pripravil na zápas, ktorý by ho vrátil späť do najvyššej ligy majstrov bojových umení. Keď jeho dcéru z hotela unesú obchodníci s bielym mäsom, priatelia mu odporúčajú, aby sa obrátil s prosbou o pomoc na Samsona, bývalého žoldniera s bohatými skúsenosťami. Samson najskôr odmietne, pretože ho ťažia výčitky z posledného neúspechu, ale napokon prípad vezme a rozbieha pátraciu akciu. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Film som pozeral včera večer a od pozretia uplinulo skoro 24 hodín. Prvotný dojem pominul a môžem robiť to, čo viem najlepšie, a to kritizovať. Už od počiatku filmu sa ukázala ta obohratá chyba. Všetci a všade vedia anglicky. To, že anglicky vedel personál hotela je asi štandart a neprekvapil ma ani barman v bordeli, kde su zvyknutí na zahriničných klientov. Náčelnik polície vedel dobre anglicky, tak to tiež môže byť. Moldavci su asi extra nadaní na jazyky. Okerem moldavčiny a ruštiny v pohode zvládaju aj angličtinu vrátane ožratých ciganiek na ulici - sranda. Ani jeden prípad, že by niekto nerozumel. Tak to prehnali. Mal by som pochopenie, keby sa jedná o céčkovy film, alebo film staršieho ročníka, ale v dnešnej dobe? Malo to samozrejme aj výhodu a to, že som nemusel čítať titulky. Jednoduchým spôsobom sa mohli tomu vyhnúť a to tak, že by sa dej odohrával v USA. Film sa mi napriek tomu dosť páčil a chcel som udeliť 4*, ale čo je moc, to je moc. Finálnu časť filmu absolútne nezvládli. Organizovaná skupina obchodníkov s bielym mäsom, ktorá siaha až po ministra či koho a nechá zapaty telefón unesenej babi? Jediné vysvetlenie ma napadá, že si myslia o moldavcoch, že su 100 rokov za opicami a nevedia vystopovať zapnutý mobílny telefón. Samozrejme 14 ročna šťanda z USA ma program v notebooku a vie to. Každý by mobil rozbil, vypal atď., ale oni ho presúvali z miesta na miesto a ešte aj zapaty. Aby toho nebolo málo tak zápasnik čo nikdy nestrielal s manželkou, čo vypadala, že nevie ani upiecť kura a oprať bez automatickej pračky, sa vydaju na odlahle miesto mezdi skupinu gangstrou zachrániť dcéru. Cesta mala trvať asi jeden deň, ale došli skoro súčasne s dvojicou Van Damme a syn, ktorí boli od veznice vzdialeny 90km. O prestrelke v tom väzení už radšej pomlčim. Udelil som 3*, ale priznávam sa, že v puberte by som dal bez problémov 4* možno 5* a mal by som nostalgicku spomienku. Tým som chcel naznačiť cielovu skupinu na ktorú sa zrejme tvorcovia zamerali. ()

upson 

všechny recenze uživatele

70% :-) JCVD se zbavil křeče a unaveného výrazu, herecky zdatný. Časem zrají jeho kreace jako dobré víno a je použitelný i do větších projektů :-) do budoucna se na něj velmi těším :-) avšak snímku uškodila jak prdelácká lokace východního bloku tak především herci z této rodné hroudy, kteří byli opravdu toporní a samotná rodinka Faydenů také nebourala žebříčky popularity :- / ale je to přeci jen Béčková vlna tudíž se toto musí zákonitě odpustit :-) ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Odvážná stopáž pro vandammovku, kde 2 hodiny nevydrží v poklidu ani jeho skalní fanoušek sledovat záchranu dívky, která vypadá na pětatřicet, mafiány, kteří až příliš věří ostrahovým kamerám a dvojici rodičů, kterým se nedá věřit jejich mateřský cit ani odvaha... Po delší době obstojný Jean-Claude, který přesně pochopil typ filmové postavy, kterou by měl současně ztvárňovat - vysloužilý (bývalý) specialista (v jeho případě tedy legionář), který není úplně charakterně čistý, ale umí využít svých schopností pro dobrou věc. Trošku té psychologie (vyrovnání se z minulostí...ach to klišé) a proměna, návrat do akce, bez nechávání zla na živu. Režisér Barbar..ash, Barnabáš dokonce první půlhodinu nastoluje přívětivé podmínky pro to, abych nesundal ještě plakát s Van Dammem z garáže a mohl napsat, že tak nějak by mu to slušelo, kdyby se ubíral na konci kariéry a nebo začátku velkého návratu. Leč konec filmu se opět dostane do seagalovských kvalit pobaltsko-balkánských reálií a koloritu. Na tohle téma jsem tu už na ČSFD popsal desítky kilobytů, takže nezbývá než doufat, že akční film se již brzy přesune zas do jiné oblasti, kde bude ještě levněji a ještě ohavněji. A synek Kristopher je snad ještě větší neherec, než jeho táta před 20 lety. Chůzi a nohy do "O" mají však úplně stejný. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

To je těžký, když béčkovej, nebo spíš céčkovej, režisér natočí film o něčem,co tu už bylo a k tomu to nenatočí zrovna nejlíp. Hned mě napadlo skvělých 96 hodin, ale co se dá dělat. Teď se všechno točí v Rumunsku, to je pak taky dost znát. Ale na druhou stranu, poslední van Dammovi filmy jsou o poznání lepší, než co točil před lety. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel, ale Šest výstřelů se van Dammovi vážně nepovedlo. A hlavní příčinu tohoto nezdaru bych přitom viděl vlastně v podstatě dost nenápadném ohledu, který je ale zároveň pro tento typ filmů i docela hodně podstatný. A to v neskutečně dlouhé stopáži. 114 minut je totiž na tak jednoduchoučký, přímočarý, béčkový výplach vážně neskutečně dlouhých a tak se nemohlo samozřejmě stát nic jiného, než že se ve výsledku ze Šesti výstřelů stala jedna šíleně natahovaná nuda, tvořena zcela zbytečnými a nesmyslnými scénami, které zbavili film jakéhokoliv spádu, zajímavosti a zábavnosti. Když pak k tomu ještě přidám docela otráveně a nezúčastněně působícího Jean-Clauda, což mě zamrzelo snad ještě víc, není prakticky jediný důvod, proč tento film pochválit. Akce není také moc a ani není nijak zvlášť zvládnutá, či nasnímaná, zápletka by se pak ještě dala snést, ale její zpracování je těžce pod čarou, atmosféra se svezla s ultralevnou produkcí a bohužel to nezachránil ani syrově stylizovaný vizuál, který nejednou tomuto druhu filmů vytrhl trn z paty, ovšem zde prostě nezafungoval. Šest výstřelů mě zkrátka vůbec nebavilo a pro mě se jedná o jeden z nejslabších van Dammových filmů vůbec. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Andrew Fayden (Joe Flaningan) ve filmu jezdí s vozem Mercedes Benz S-klasse vyrobeném v letech 2005-2009. V závěrečné scéně nasedá taktéž do Mercedesu, ale modelu E- klasse vyrobeném v letech 1999-2002. (JARDAHONDA)
  • Keď v závere filmu Samson (Jean-Claude Van Damme) a Selwyn (Kristopher Van Varenberg) odchádzajú zo stanice, tak v zábere spredu má Samson ruky vo vreckách, následne v zábere zozadu ich má von z vreciek a opäť záber spredu, kedy ich má vo vreckách. (ČSFD)

Reklama

Reklama