Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (210)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film, což nevim zda je ve prospěch nebo ne. Každopádně klobouk dolů za herecký výkony, všichni byli dobří, kort John Cusack a mile mě překvapil Zac Efron v takovéhle roli. Nicole byla hezká a zároveň ošklivá, což byl asi záměr přehnanosti. Co mi vadilo, byl naprosto chaotický začátek, kdy jsem absolutně nechápala o co jde a co mají všichni společného, až v polovině filmu začlo všechno zapadat. Jinak k tomu nemám víc co říct... snad jen, že ještě že byl swimmer :) ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Na počátku druhé dekády se Matthew McConaughey upsal dvojici výtečných neo-noir snímku, přičemž ani jeden z nich ho nevystavuje v úplně lichotivém romantickém světle. Zatímco jeho spolupráce s Williamem Friedkinem na KILLER JOE až téměř doslovně naplňuje noirový syžet i očekávání, poněkud podhodnocený THE PAPERBOY na noirovou kostru pomalé kriminálky nabaluje rychle tající sněhovou kouly charakterů, o kterých se ve finále dozvíme víc než o celém případu. Rozhodně to není na škodu. Lee Daniels hlavně v půlce filmu až drasticky hazarduje s dynamikou filmu, vše ale vynahrazuje hodně strohý závěr, který mě připomíná můj oblibený gotický noir THE NEST OF THE CUCKOO BIRDS. ()

Reklama

Nevada 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněné příležitosti. Při lepší práci s postavami z toho mohl být výborné drama s dusivou atmosférkou horkého jihu. Jenže místo detailnějšího vykreslení charakterů a hlavně motivací, se scénář víc věnuje úchylkám zúčastněných, což shazuje celý film dolů. Jsem si vědoma, že zvolený styl byl zřejmě záměr, ale prostě se to nepovedlo. Zbytečně to tříští děj a narušuje atmosféru. Opakované detailní záběry zadumaného (a často polonahého) Efrona začnou být brzy otravné. Vidláka jako (hra)je Cusack bych potkat nechtěla. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film s několika bizarními scénkami, ale také s několika vynikajícími pasážemi a těžko předvídatelným dějem. To rozporuplné a ne zrovna vysoké hodnocení je vcelku pochopitelné. Hodně se toho asi dalo udělat jinak a lépe, ale mě nakonec převážily ty lepší stránky a film ve mně zanechal solidní celkový dojem. Krom toho se rozhodně povedly ještě dvě další věci – navození bezchybné jižanské retro atmosféry a obsazení Nicole Kidman. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

McConaughey (chcete vědět, jak jsem přišel k těm jizvám?) a Cusack (s mačetou!) v naprosto netypických rolích. Kidmanová ukáže kalhotky a pomočí Efrona, takže její oscarová nominace byla zasloužená. Je to takový zvláštní humus v pastelových barvách, kde děj není podstatný. Podstatné jsou právě ty podivné karikatury člověka. Zkrátka jižanská freakshow se vším všudy. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Nicole Kidman byla překvapena nevybíravým přístupem Leeho Danielse. Údajně na ni častokrát křičel, že jejím výkonům neveří a že chce od ní vidět více. (Brousitch)

Reklama

Reklama