Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 1

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (566)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ach ty dnešní děcka, furt někde dělají parkour, vyrábí si děsivé zvířecí masky a hrají si s Wendigem, kdyby raději seděli doma a hráli by Fortnite.......ohh pardon Apex Legends, tak by udělali líp. A dá se říct, že sem zase po dlouhé době, zažil jeden z těch nepříjemných hororů, přesně takovýhle zážitek, sem chtěl dostat od filmu US, který podle mně skončil, až moc šťastně. Tahle nová verze, oproti staršímu filmu, má pár změn a ty změny sou fajn, líp to tady smysl a všechno lépe do sebe zapadá. Příběh šokuje spíše až ve finále a na postavy, je tady kladen větší důraz, sou tady víc upřednostňovány, působí mnohem lépe a dobře se s nimi dá ztotožnit. Tajemství okolo samotného (h)řbitova, je dobře vykresleno a film oddaluje vstup na ono prokleté místo, ta atmosféra se tady buduje o dost pomaleji, ale celé to pak působí mnohem lépe, tahle neuspěchanost a pečlivé budování zla, je nejvíc silné na celém filmu. Za pochvalu stojí, všichni herci, obzvlášť můj oblíbenec Jason Clarke, jeho pomalá (opět) proměna, je parádně zpracována a výborně zahrána. A byť to neni tak krvavé, jak sem očekával, zanechalo to na mně lepší dojem, než z filmu US, i ty tajemství a celková mystičnost, zde působí mnohem lépe. A samotný závěr, ten udělá pořádnou díru do hlavy. PS: Mačku vzít lopatou po hlavě a byl by klid. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

S adaptacemi Kingových děl se vskutku roztrhl pytel a mám radost, že, ačkoliv jsem moc nečekal, jsem byl i jakožto fanoušek-nečtenář s druhou adaptací Hřbitova domácích zvířátek poměrně spokojen. Nejen zdejší hodnocení o filmu vypovídá, že se nijak extra do hororových análů nezapíše (bůh ví, jestli vůbec bude sequel, 22 X 112 mil.), ovšem poměrně dobře na mě fungovala atmosféra i obsazení (napůl pro mne neznámé), dokonce i Jason Clarke, u kterého se pořád nemohu rozhodnout, jestli je to dobrý herec či nikoliv, byl fajn..i když ti šílenci mu jdou zdaleka nejlépe. Ničím nevyčnívající kousek, jež pravděpodobně nejvíce potěší diváky nepolíbené touto literární látkou. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Akoby zatúlany direct-to-dvd kúsok z roku 2005. Strašne zastaralý schematický scenár, otrasný strih, videoherné efekty a nudný vizuál... takto sa už dnes horory netočia. Kevin Kölsch a Dennis Widmyer hlava nehlava na seba lepia scény z knihy bez toho, aby sa zamysleli, či to vôbec dáva zmysel. Jednotlivé motivácie sú, podobne ako v prvej adaptácii, úplne deravé a je to len sled expozičných scén. Dnes sa ale postavy píšu úplne inak. Stačí sa pozrieť na Hereditary s podobne melancholickým námetom. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Původní verze z roku 1989 má pro mě status kultovky a tak bylo jasný, že tohle nový zpracování to u mě nebude mít lehký. Nakonec jsem se nechal zlomit některými pozitivními ohlasy od mých oblíbenců a vyrazil do kina a byť nevím jestli mi to úplně půjde, tak se pokusím být objektivní. Nejedná se tentokrát jako v případě nového To o úplný pohřeb staré klasiky, ale výhra to taky zrovna není. Chtěl bych pokud možno pořád neporovnávat se starou verzí, ale moc mi to nejde. Tam kde totiž byla opravdu děsivá a dodnes mi při některých scénách běhá mráz po zádech, tak tady v té nové to na mě nefunguje. Nemůžu si pomoct, ale v originále bylo všechno povedenější. Tady mě nevyděsil ani Church, ani Pascow ani Zelda a jediné co tak můžu pochválit je herecký výkon té malé holky který byl opravdu přesvědčivý. Jason Clarke je sice můj oblíbenec, ale Midkiff dokázal v té původní verzi lépe zahrát tu zoufalost a bezradnost z toho, jak se snaží všechno zachránit a ono se to postupně hroutí pod rukami. Tady na mě Clarke působil až moc v pohodě. Prostě jsem oživil naši mrtvou dceru a kočku jako kdyby to byla ta nejsuverénější věc na světě. Jinak je to v podstatě to samé viděné podruhé, akorát je tu přidaných pár vesměs zbytečných scén a pár věcí je upraveno asi aby nebyli tvůrci obviněni, že natočili úplnou kopii. Bohužel naopak pár výživných scén ze staré verze tady bohužel chybí a ani ty úpravy se úplně nepovedly. SPOILER!!! Třeba scéna kdy Louis zachrání svého syna před kamionem a jeho návěs pak sejme tu holku mi vykouzlila úsměv na tváři a hádám, že to takhle asi působit nemělo. Korunu všemu pak nasazuje změněný totálně WTF konec který mě taky spíš rozesmál než vyděsil. Ale ok abych jenom nenadával, tak upřímně řečeno čekal jsem to horší a uznávám, že po řemeslné stránce je ten film slušně zvládnutý a nijak výrazně nenudí, takže bych možná dal i slabé tři hvězdy, ale opět je tu ta konfrontace s bezchybnou verzí z roku 1989 a za to musí jít prostě automaticky jedna hvězda dolů, ale soudím, že dnešní generace diváků odkojená na principu primitivních lekaček si to užije a já jim to nemám za zlé.45% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na svete sú miesta, ktoré racionálny rozum nikdy nepochopí.“ Na toto som sa strašne tešil (kniha je Kingova topka a to už je vážne čo povedať), ale bohužiaľ. Rád by som povedal, že je to lepšie, ako verzia z r. 1989. Ale ono je to nakoniec vlastne na podobnej úrovni. Staré spracovanie obsahuje veci, ktoré neobsahuje nové, ale zas v novom sú veci, ktoré neboli v starom (Wendigo). Atmosféra mi pripadala v oboch prípadoch rovnako temná a ponurá a scenár príjemne dospelý, drsný a krvavý. Verzia z r. 2019 je na tom určite lepšie po stránke hercov, ktorí mi v nej pripadali neporovnateľne sympatickejší. „Remake“ má dosť zmien oproti knižnej predlohe, ale sú to skôr také tie zmeny „natruc“, ktoré majú za úlohu len zaskočiť fanúšikov knihy, no inak v zásade dej iným, novým smerom neposúvajú (výmena detí, šľachy na nohách). Na mieste tvorcov by som bol každopádne relatívne spokojný: snímka s triezvym rozpočtom 21 miliónov celosvetovo trhla 112. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (25)

  • Pôvodne mal film ísť do kín 19.4. 2019, čo by bolo takmer presne 30 rokov od dňa premiéry (21.4.1989) prvého filmu. Producenti ju však presunuli na 5.4. dúfajúc, že zopakujú úspech filmu Tiché miesto (2018), ktorý mal premiéru práve začiatkom apríla. (beso74)
  • Americká punk-rocková skupina Starcrawler přezpívala původní písničku od Ramones z roku 1989, která nese stejný název jako původní, tedy „Pet Sematary“. (Yoshitsune)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno