Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (299)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zvrhlý a nemluvný zabiják v masce se podruhé vrací na scénu, aby v komplexu opuštěného hotelu protkaném pastmi, zmasakroval pěknou řádku těl. Má od minule ještě nějakou rozdělanou práci a rád by už měl svoji sbírku "broučků" kompletní. Když šílený Marcus Dunstan před třemi lety přišel se svým debutovým přírůstkem do hororového subžánru torture porn s názvem The Collector, bylo tak nějak jasné, že se zabijákem libujícím si ve sbírání lidských těl nevidíme naposledy. S novodobým "entomologem" si dá opětovnou schůzku zase a jen otrlý divák, a kdoví, třeba se nám tahle série ještě do budoucna rozroste. Klady: první díl si pohrával s hororovou atmosférou jeho pokračování sází na více akce a více gore, dobrý vizuál, zabiják začíná mít charisma, minimum dialogů, stylové scény, včetně úvodního "kombajnového" masakru na diskotéce, návrat Joshe Stawarta, Dunstanovo výrazné zlepšení po režijní stránce, už tolik neopisuje od svých kolegů, ale nabízí vlastní styl, akční a strhující tempo, originální a invenční pojetí pastí a následných úmrtí. Zápory: občasná absurdní logika( např. vypátrání zabijáka jen podle čárek na ruce při jízdě autem, které si dělala unesená oběť během jízdy), krátký sestřih hlavní ženské hrdinky v podání Emmy Fitzpatrick, v některých scénách gore nedosahuje stoprocentní realističnosti). Mé hodnocení: 90% ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že Collector sa mi páčil o niečo viac, predovšetkým depresívnejšou atmosférou, aj keď tu číhalo viac pascí na viac obetí. Napriek tomu je Collection celkom podarený filmík, putovanie panoptikom bizarného hotela bolo napínavé so slušnou dávkou brutality. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tomuhle pokračování se dá vytknout několik stupidit, ale zase oproti tomu jsem až do finiše bavil dost slušně, kdy jsem potom (bohužel) v závěru z pár scén málem padnul do mdlob. Že pokračování ztratí na originalitě jsem očekával, ale je škoda, že oproti Sběrateli ztratilo také velkou část napětí, které je nahrazeno poměrně lacinou akcí. První půlka filmu je lepší, příjemná je naštěstí stopáž. Co se gore týče, není to tak hrozný, existují daleko větší řezničiny. Hodnocení v rozmezí 65-70% je adekvátní. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Málo kedy to poviem,ale dvojka prebehla jednotku o dve triedy(v tomto prípade o hviezdy). Tá scénka na diskotéke,fakt svelo krvavá až tak že neviem či by som po tomto filme mal dobrý pocit byt na nejakej s diskoték.Parádna krvava gore jazda po ktorej by som aj ja niekomu zapichol vidle do krku.Veľmi domyselné boli aj pasce v starom hoteli a nasadenie žoldnierov bolo naozaj veľmi dobre spracované.A tento krát to pristalo aj J.Stewartovi,ktorí bol živší ako v The Collector. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokračování příběhu Collectora mě zajímalo, protože rozhodně je to velice tajemná postava. Nicméně pokračování trpí všemi známými neduhy druhých dílů. Více mrtvých (v tomto případě mnohem mnohem více mrtvých), kratší stopáž a slabý scénář. Já osobně jsem si moc nepochutnal, zatímco první díl měl vydatnou atmosféru, která byla mnohem stísnější díky rodinnému domu, druhý se odehrává v mnohem větších kulisák a to rozhodně filmu uškodilo. Závěr je pro mě trošku zklamání, protože jsem se již nechtěl s Collectorem setkávat ve 3. díle. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)
  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)

Reklama

Reklama