Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (299)

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak já bych The Collector a jeho pokračování The Collection přirovnal k Laid to Rest... Všechny filmy jsou prakticky jen bezduché řezničiny (což by mi nevadilo), ale zatímco první díly mají alespoň hororovou atmosféru, jejich pokračování se již soustředí jen na samoúčelnou brutalitu a pro mě zcela překvapivě na ne úplně dokonalé gore... Ne, z takovýchto filmů jsem už asi vyrostl... ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu bola dobrá s celkom fajn hudbou.Záver sa mi páčil najviac.Je to ináč dobrý nápad na zamyslenie. Predstavte si, že ktosi by vás hodil do krabice, zamkol a uniesol.Potom by vám dovnútra strieknul uspávacieho plynu a v bezvedomí si vás pripútal a splňoval si svoje sadistické chúťky.Rezal, hrýzol, škrabal... púšťal do vás chrobáky...predstavte si, že sa vám podarí uniknúť a vy si ho potom kdesi odchytíte....Ja by som na takého nachystal sikovky a jeho gule by spoznali stredovek. :D ...predstavujem si, že Arkinovi sa to v hlave pomätie a vznikne trojka- on v hlavnej úlohe. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zvrhlý a nemluvný zabiják v masce se podruhé vrací na scénu, aby v komplexu opuštěného hotelu protkaném pastmi, zmasakroval pěknou řádku těl. Má od minule ještě nějakou rozdělanou práci a rád by už měl svoji sbírku "broučků" kompletní. Když šílený Marcus Dunstan před třemi lety přišel se svým debutovým přírůstkem do hororového subžánru torture porn s názvem The Collector, bylo tak nějak jasné, že se zabijákem libujícím si ve sbírání lidských těl nevidíme naposledy. S novodobým "entomologem" si dá opětovnou schůzku zase a jen otrlý divák, a kdoví, třeba se nám tahle série ještě do budoucna rozroste. Klady: první díl si pohrával s hororovou atmosférou jeho pokračování sází na více akce a více gore, dobrý vizuál, zabiják začíná mít charisma, minimum dialogů, stylové scény, včetně úvodního "kombajnového" masakru na diskotéce, návrat Joshe Stawarta, Dunstanovo výrazné zlepšení po režijní stránce, už tolik neopisuje od svých kolegů, ale nabízí vlastní styl, akční a strhující tempo, originální a invenční pojetí pastí a následných úmrtí. Zápory: občasná absurdní logika( např. vypátrání zabijáka jen podle čárek na ruce při jízdě autem, které si dělala unesená oběť během jízdy), krátký sestřih hlavní ženské hrdinky v podání Emmy Fitzpatrick, v některých scénách gore nedosahuje stoprocentní realističnosti). Mé hodnocení: 90% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednička šla bez odboček vyšlapanou cestičkou moderního slasheru a exploitation a měla dobrou atmosféru, střípky logiky i náznak příběhu. Dvojka se na příběh, atmosféru, dokonce i logiku vysrala úplně a jede pouze na vlně adrenalinové hororové akce, záporáka už přece známe, je to prostě sběratel s maskou, jenž od entomologie ( pozor to byla nová informace) přešel o pár tříd výš a místo roháčů a nosorožíků napichuje zástupce rodu Homo a nic dalšího nemusíme vědět a jedem, tu pozabíjíme desítky lidí na diskotéce pomocí sofistikovaných pastí, támhle si vystavíme "sawovskou" továrničku, aby si kluci trochu zablbli a tak dále a tak dále...no je to strašlivá slátanina, ale jeden se u toho nenudil a za ty formaldehydové exponáty by se nestyděli ani Damien Hirst nebo Gunther von Hagens. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

....flick krčící se ve spodním regálu temných subsubžánrovek. Collector 2 aka the collection je přehršel roztomilých rozmarů doc. insectologa mejdanujícím ve starém trouchnivějícím hotelu s bandou vyfetlých vyznavačů hnusné muziky "trance". Třeba s propracovaností vražd si nic nezadá ani s oldskoolery např. (střelím) Soaviho sajzu.... Ikdyž "fulciho" arachno tentokrát do očního bělma nekousalo, není mi známo o efektivnějším bé-torturepornu druhé dekády třetího tisíciletí, který by řemeslností předstihl tento nenápadný majstrštyk. Říkejte si co chcete, já zvolávám Yes! a nakládám plnou i přes to, že malinkaté mínus vidím v nedotáhnuté drtičově facemask. Pro mě libový horror s příjemnou stopáží ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)
  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)

Reklama

Reklama