Reklama

Reklama

Territoires

  • Kanada Territories (více)

Skupina přátel se v dobré náladě vrací ze svatby svých známých, když je na pomezí hranic amerických států zastavena dvojicí mužů. V té době ještě netuší, že ti, kteří se vydávají za celní policii, jsou ve skutečnosti psychicky narušení dozorci z nechvalně proslulého tábora v Guantanamu, a jejich jediným cílem je udělat svým obětem ze života peklo. (SICK_BREED)

(více)

Recenze (75)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Exploitery mám samozřejmě moc rád. Ale tady mne to nějak nechytlo ... Nebo spíš řečeno naopak, chytlo a to hodně, ale pak jak ubíhá děj, tak to jde strmě dolů dějem, obsahem a závěrem, nad kterým jsem úplně kroutil hlavou. Jako šikana party mladých lidí dvěma vyšinutýma "poldama" je mazec... Mrazivý, hnusný, drsný, perverzní ... Potom to mučení, výslechy, lesní atmosféra ještě ok, ale posledních 20 minut je tak "wtf" ve špatným slova smyslu, že se mi to fakt nelíbilo a nudilo mě to ... Připadalo mi to, jako se občas stávalo, že tvůrci už neměli čas a prachy na nějaký dokončování, tak to usekli naprosto nesmyslným a nepůsobivým závěrem ... Škoda, původní "nástřel" to mělo výbornej. Ale jinak v tomto ranku za poslední dobu docela slabota ... (upozorňuju pro neznalé, je to hodně násilnej film vyžívající se v ponižování lidí atd. ...). ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Francúzi sa na poli brutálnych hororov za posledné roky kvalitne vyznamenali (napr. môj obľúbený Martyrs). Na ich úspechu by sa chceli zviesť aj iní krajania a tak to potom aj dopadne. Territories sa síce hrá na hororový subžáner „exploitation“, ale napodiv sa drží v značných medziach a priveľkú brutalitu si divák neužije. Po technickej stránke to je síce natočené veľmi zručne, nevadilo by ani omieľanie 100x videných a zaužívaných „explo-postupov“, ak by tomu nechýbala aspoň malá dávka napätia. Začiatok pritom vyzerá veľmi sľubne – partiu mladistvých najprv psychicky tetorizujú dvaja policajti, až ich nakoniec pozatvárajú do klietok uprostred lesa. Tu sa film drží síce v priemerných, ale slušne pozerateľných vodách. Lenže potom už neprichádza nič, ale vôbec nič zaujímavé a to uplynie ledva polovica snímku. Žiaden výrazný zvrat, príbeh, ani teror postáv (aj keď jedna scéna s hlasnou hudbou bola výborná a naozaj dokázala preniesť ten psychický nátlak z obrazovky na diváka).Nastupuje kvázi detektívna časť, ktorá ale neponúka žiadne zaujímavé vyšetrovanie, odhaľovanie stôp, motívov alebo čohokoľvek iného. Tým pádom nepôsobi ako osvieženie v príbehu, len ho ubíja o to viac nadol. Neprekvapivý záver už ani nestojí za zmienku. Slabý priemer. CELKOVO: 2,5* ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Atmosféru to má hodně dobrou a úvodních 20 minut mě dost zaujalo (sice by v té situace normální člověk ujel, ale to by se v tomhle hororu nic nedělo, že), líbilo se mi i to, že se to snaží o nějakou psychologii, bohužel všechno to přišlo vniveč. Abbou asi nebyl zrovna kreativní a rýsovalo se mu tam pár zajímavých nápadů (třeba jsem čekal, že se své oběti pokusí "převychovat"), ale bohužel se to v poslední třetině vůbec nikam neposunulo, co přesně se obětem stalo se taky nedozvíme a celé to skončí nejhloupěji jak mohlo. Škoda, mohlo to být dobrý, ale to by Abbou musel mít talent, nebo alespoň nějaké nápady. Takhle je Territoires jen dalším těžce průměrným hororem, na který člověk časem zapomene. Slabé 3* ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Ze začátku film vypadá hodně dobře, leč postupem času ztrácí na své intenzitě a ke svému konci se svým dechem sotva stačí. Svojí stopáží sem se u tohoto tématu Thrilleru s prvky psychologie vyloženě nudil! Jsme svědky mučení a týrání čtveřice lidí, které zajala dvojice "úchylů" ujíždějících na "čistotě" amerického kontinentu, bez jakékoliv náplavy cizinců, její národnosti a vyznání víry. 20% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna celní kontroly je úžasná a oběti mi bylo úpřimně líto, i když se jednalo o film. I když nevěděli, že se jedná o dva magory, tak při takové policejní buzeraci nemůžete nic dělat. Takže začátek byl hodně slibný. Bohužel postupem času film upadl do průměru ve svém žánru. Hodně mě pak zklamal závěr. Čekal jsem nějaké brutální vyvrcholení, ale konec tak nějak vyšuměl do prázdna. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Číslo hotelového pokoje detektiva je "18". Stejným číslem jsou označeni i "vězni". Všichni mají na krku vypálené "Delta 18". (kery-)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno