Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer
USA / Francie / Velká Británie, 2003, 96 min

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Merlinousek 

všechny recenze uživatele

Nutno přiznat, že jsem si film stáhl kvůli Rachel W., kterou tajně miluju :). Jsem do ní blázen. Anotace a 72 % mne neodrazovali, tak val to sem a uvidíme! Popravdě taky přiznávám, že první část (3/4) snímku jsem kroutil hlavou, trochu se nudil a čekal "co z toho vypadne", co tím chtěl básník, kurňa, říct?! A ke konci... se to stalo. Přetáčel jsem scénu nazpět a nahrával české titulky (místo anglických), abych se ujistil, jestli jsem to pochopil správně! Krutý. Moc krutý příběh. Hodně mne zasáhl. Fuck off, bitch!! ... Už jen ta představa, že by toho byl někdo schopen. Brrr ... Inu. Díky výkonu Rachel, ucházejícímu Paulovi a hlavně kvůli masakrálnímu konci, který mne bodá ještě teď, musím dát čtyři frčky, jinak bych váhal mezi 2 a 3. Snímek není z kategorie "musím vidět, abych mohl žít", spíše se jedná o kategorii "už si čistím zuby a pořád se k tomu vracím". Ještě dodám, že na výsledném dojmu z díla se značně podílí Vaše vlastní životní zkušenosti. Fest. Buď budete Rachel nenávidět nebo Vám to bude docela jedno. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Sexuální rekonstrukce? C'mon (názvy českých distributorů jsou někdy vážně k "smíchu")! Celkem slibný scénář zakukaly herecké výkony (hlavně mužských hrdinů). Oceňuji na Hollywoodské standardy poněkud nehappyendový závěr. Bohužel viděno s českým blablingem. Zážitek z blekotání hlavního hrdiny v jeho nesebevědomé fázi by byl původním znění možná lepší. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozpaky. Na jedné straně celkem solidní nápad a výborní herci v čele s mou top herečkou a na té druhé zpracování, které mě nedokázalo vtáhnout do děje a v brzku odhalená zápletka, takže jsem přišel o moment překvapení. A na tom to celé bylo založené. Ovšem musím uznat, že ta závěrečná čtvrthodinka mě dostala a to i přes to, že už bylo jasné o co půjde. Přesto mám neodbytný pocit, že se z toho dalo dostat mnohem víc. 55% ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Snad abych si v životě dával bacha s kým budu nebo nebudu žít... Rachel Weisz je zprvu velmi milá, zajímavá ač trochu neobvyklá umělkyně, která změní Paula Rudda k nepoznání. Bavilo mě sledovat jejich rozhovory s druhým párem, které vedly často k názorovým střetům. Závěr mě ale dostal. Takové odhalení jsem od Rachel vůbec nečekal. Z navenek hodné holky se vyklube bezcitná mrcha, která předstírá lásku k druhému člověku, aby ho potom mohla veřejně zostudit. Podle ní je to ale umění, její studie. Chtěl bych se jí zeptat, zda by jí vadilo, kdybych to samé provedl jí. Kdo by snad chtěl být součastí nedobrovolného sociálního experimentu? 70 %. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Velice často v spojkení s tímto dílem čtu nepříznivé kritiky, které film označují za nudný, prázdný, pseudointelektuální. To ale není vůbec pravda. Jedná se o přepracování divadelní hry, tudíž většina záběrů je statická, herci jsou tu de facto jen 4 atd., jenomže ti z Vás, co viděli např. "Na dotek" mi můžou potvrdit, že to nemusí být na škodu. Film se opírá o dvě zásadní věci. První je scénář, který je napsaný velice dobře. Spousta chytrých dialogů, neobsahuje nudné části a má lákavé a vděčné téma (mezilidské vztahy - arogance, přetvářka, upřímnost, povrchnost,...), druhou stejně důležitou stránkou filmu jsou herecké výkony. Kraluje zde Paul Rudd, který je božský, velice dobře ho podporuje Rachel Weiszová. Gretchen Mol a Fred Weller spíše doplňují ústřední dvojici. Velmi pozitivní je pak skutečnost, že film směřuje k perfektní a originální pointě, proto jediným mínusem, který mi trošičku pokazil dojem z jinak vynikajícího snímku, je skutečnost, že jsem se nedokázal ztotožnit s žádnou postavou, každá mi něčím lezla na nervy. Proto jsem byl trošičku odcizený od děje. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se od 15. února do března 2002 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Paul Rudd kvôli filmu schudol o približne 11 kilogramov. (U_S_O)

Reklama

Reklama