Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer
USA / Francie / Velká Británie, 2003, 96 min

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

markotter 

všechny recenze uživatele

Výjimečně zdařilá rekonstrukce divadelní hry - celou dobu mi to tak připadalo, i když jsem to nevěděl - vždy spolu konverzovaly dvě, max tři postavy, pak se vyměnily a konverzovaly dál, přesto to bylo zábavné, vtipné a odsýpalo to. A protože jsem v jádru romantik, tak jsem byl ochoten uvěřit, že se Rachel Weisz mohla zamilovat do loosera typu Adama. Závěr mě proto mile překvapil, protože takhle jsem to nečekal, i když teď je samozřejmě jasné, že to k tomu spělo. Takže pro ty, co nevidí za roh už při počátečních titulcích, vřele doporučuju. Škoda, že nevím, co si ti dva šeptali v posteli někdy ve třetině filmu... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sexuální rekonstrukce mě velmi mile překvapila.Jde o konverzační romantické drama s téměř až thrillerově šokující pointou.Ta mi ovšem krom skvělého zážitku přinesla i jedno nemalé zamyšlení.Absolutně totiž nechápu postup distributora tohoto filmu, který ve svém popisu onen výborný závěrečný zvrat v ději prachsprostě prozrazuje se vším všudy.Proč???Nechápu???Naprosto to odsuzuji,neboť takovýto hloupý přehmat šíleně ublíží především samotnému divákovi,který si pak film neužije tak jak by měl.Opravdu pochybuji,že by speciálně v tomto žánru někdo takový obrat čekal.Skutečně,do závěrečných deseti minut se jedná o čistou inteligentní upovídanou romanci s pár dramatickými prvky,ale po nějakém výrazném zvratu ani vidu,ani slechu.V závěru však přijde opravdový šok a celý děj je postaven na úplně jinou úroveň.Skvělý obrat,jen díky distributorem prozrazenému ději nepřekvapivý.Každopádně,celý tento nenápadný a neznámý snímek je neprávem opomíjený a přehlížený,má opravdu hlubokou myšlenku a je i dobře natočen a zahrán.Paul Rudd sice hraje v Hollywoodu až druhé housle,nicméně podle mě dost neprávem a i mnou neoblíbená Rachel Weisz je zde celkem snesitelná a především ji to velmi sluší.Zkrátka,Sexuální rekonstrukce je chytrým a originálním počinem,u kterého si dovedu představit,že dokáže vyvolat dlouhatánské diskuze mezi všemi diváky,který tento snímek uchopí za správnou stranu. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Velká škoda toho, kdo si přečte zdejší komentáře nebo byť jen text distributora a přijde tak na konci o překvapivou pointu, ale asi nikdy se mi nestalo, že by mi právě dějotvorná tečka film znechutila. Mrzí mě, že tvůrci považovali za nutné takto rozkolébat poutavé vztahové drama a případné další zhlédnutí odsoudili do roviny utopie. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Pokud bych mohl své hodnocení rozdělit a hodnotit zvlášť prvních 80 minut a zvlášť poslední 15 minutovku, vyšlo by z toho velmi rozdílné hodnocení. První 80 minutovka je prostě sračka. Jestli tyto dialogy fungovali na jeviště, nedokážu posoudit, ale ve filmu vůbec. Jako kdyby je napsala nějaká zamilovaná puberťačka, která chtěla, aby se z určitého chování po břítkém a přínosném dialogu dostali do jiného stavu chování. Jenže jakým způsobem se vždycky do toho jiného stavu dostanou je otřesný a směšný. Samotní herci tomu taky moc nepomáhají a často hrají jako prkna, ne-li jako školní amatérské neherecké divadlo. A pak po útrpných 80 minut přichází na řadu výstava hlavní hrdinky, ve které nás čeká překvapivý zvrat. Zvrat, který jsem vůbec nečekal a který mi malinko vyrazil dech. Herci najednou vědí, jak aspoň hrát a přinejmenší Rachel Weisz se probudila ze svého zimního spánku. Jenže těch závěrečných dobrých 15 minut nespráví tu předešlou 80 minutovou sračku. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Na filmu se mi líbí hlavně jeho námět a scénář. Diváka úplně pohltí celkem poklidný děj. Celou dobu nás doprovází pomalá, ale dobře vypadající proměna stydlivého Adama. Snímek vstřebáváme jako poklidné drama s romantickým nádechem, ovšem v poslední čtvrthodince dostane divák ledovou sprchu ve formě rozuzlení a následné kruté pravdy. Ostatně.., život je nejspíše jen velkou uměleckou studií... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se od 15. února do března 2002 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Paul Rudd kvôli filmu schudol o približne 11 kilogramov. (U_S_O)

Reklama

Reklama