Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer
USA / Francie / Velká Británie, 2003, 96 min

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh není nějaké celistvé vyprávění, ale jen sled jednotlivých scén. Po sexu samozřejmě ani vidu, ani slechu, za to kecama o hovně by mohl film naplnit Macochu. Bože to je snad jasný, že ženská umí udělat z blbýnka chlapa, na to nemusím poslouchat žádný žvásty ani čekat až si hlavní hrdina přeoperuje frňák. Dojem z celýho filmu naštěstí trošku vylepšila finálová pointa. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

I když celou dobu tak nějak tušíte, že je cosi shnilého v tomhle milostném čtyřúhelníku, přesto se závěrečná pointa nedá popsat jinak než chladnokrevné bodnutí pod žebra. Film svou divadelní předlohu sice nezapře, nuda ale v tomhle případě vážně nehrozí. Neil LaBute (mj. Sestřička Betty) předvedl docela originální pohled na mezilidské vztahy mladých studentů (žádná prcičkoidní poetika se nekoná), pod jeho vedením navíc podává většina protagonistů slušné herecké výkony. Celé představení ještě šikovně podkresluje hudební doprovod, který režisér chytře svěřil Elvisi Costellovi. Na plný počet to určitě není, na druhou stranu, musím ocenit zajímavý nápad obdařený až nečekaně syrovým závěrem. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde je nutné vyčkat do konce, protože pak přijde pointa. Ale to přece neznamená, že by se mělo kašlat na prostředek? A zde se podle mě tak stalo. Slabý scénář, přihlouplý Paul Rudd, který z toho dělá grotesku, zatímco krásná Rachel je dramatická a vážná. Film navíc vypadá mnohem starší, než ve skutečnosti. Za 2,5* ()

Queendom 

všechny recenze uživatele

No mohlo mi dojít, že je to adaptace divadelní hry. Nevadí. Každopádně bych rozdělila film na dvě části. Ta první je ukecaná, trochu nudná, ale jednomu je divný, co taková šťabajzna na tom loserovi asi má a vydrží, páč je napnutej. Pak ale přijde jízda v podobě finálního rozuzlení a ten jeden si řekne: týývoe, to je síla. Páč to síla je. Rachel Weisz zahrála mrchu naprosto dokonale a její závěrečnej monolog vás donutí zamyslet se nad tím, jak velkou moc může mít manipulace a odhodlanost, když na druhý straně stojí jako slabší soupeř láska a oddanost. ()

trojúhelník 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho filmu poněkud rozpačitý. První, pro mě naprosto nefilmovou, nevěrohodnou a nefungující, hodinu jsem protrpěl, proklikal, probrouzdal na internetu a procucal s tužkou v puse. Nesympatičtí, špatně zrežírovaní a nekonzistentní herci (samozřejmě s výjimkou kouzelné Rachel), těžkopádná hudba, hloupý střih a neustálé nevhodné a za uši tahající zmínky o umění. Celkově zkrátka nesympatické a nevěrohodné, ač mě závěrečný twist dost zaujal a fandil jsem mu. Scénáristicky skvělé, ostatní složky mi nefungovaly. Hodnocení je sporné, ale nepovažuji za šťastné diváka hodinu nudit, abych mu na konci předestřel dlouho připravovaný a distributorem prozrazený twist. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se od 15. února do března 2002 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Paul Rudd kvôli filmu schudol o približne 11 kilogramov. (U_S_O)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno