Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer
USA / Francie / Velká Británie, 2003, 96 min

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Zajímavá zápletka, která ve své podstatě povyšuje samotný film nad běžnou konkurencí. Film mě zaujal a bavil mě, ale pořád mě tam něco chybělo. To něco přišlo v závěrečné půlhodince, která mě na plno přikovala k televizi a já jsem jen tiše sledoval a představoval si jak bych se zachoval já, kdybych byl na místě Adama. Režisér Neil LaBute nikam nespěchá a pomalinku bude atmosféru na to co bude muset přijít. LaBute vede herce k parádním výkonům a jejich slovní výměny nemají chybu. Rachel Weisz hraje velmi dobře a podává velmi dobrý výkon a divák se ani nediví, že jí Adam podlehl. Paul Rudd je tady za sympatického ňoumu, který během filmu projde neuvěřitelnou proměnou a mě se líbilo jak hraje. Gretchen Mol a Frederick Weller nejsou špatný jen mě přišlo, že občas přehrávají. Sexuální rekonstrukce je zajímavý film, který díky svému konci funguje i jako něco víc. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ohó další z filmových verzí divadelní hry. A mám za to, že je docela i povedená. No jistě, ona dramatičnost je všudypřítomná, ale to ještě nedělá film špatným, že. Co ho dělá lehce naprůměrným jsou jednak výtečné dialogy, jednak zajímavé herecké výkony, dokonce i mírně nápaditá režie, která se nesoustředí jen na statické záběry dvou diskutujících a pak také hudba. A ano, ona kontroverzní myšlenka, na které je celé tohle dílko postavené vám určitě z(ne)příjemní nějaký ten večer vášnivou diskuzí, jen do toho, tak to přeci má být... ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pokud je život umělecká studie, kdo je tím umělcem? Tenhle malý film, tak negativně hodnocený, mě právě proto přitáhl. Způsob, jakým se věci jeví, vás může ovlivnit negativně i pozitivně. Neplatí to jen ve vztahu k druhé osobě ve spojení "s určitými sexuálními hrátkami", ale všeobecně. Snímek klade znepokojivé otázky. Na některé si už divák musí odpovědět sám. A co se týče režie, když to někomu nestačí po milion šestý, musím to napsat po milion sedmý: prostě to MUSÍTE brát jako adaptaci divadelní hry. Výtečnou adaptaci. No a to je všechno... ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

Adaptace - neadaptace, já jsem se nenudil, ba jsem byl nadšen z toho, co jsem v tomto filmu viděl. O divadelní hře jsem nikdy neslyšel, pointu jsem dopředu neznal, tudíž mě při té podívané nemohlo nic zklamat. Některé přehnané (hůře uvěřitelné) reakce postav měly možná zdůraznit, co tyto postavy právě prožívaly. Nemyslím si, že by někdo z herců některou z postav zahrál špatně. O postavách toho víme velmi málo, film moc nezachází do detailů, takže není kde vzít argumenty o tom, zda se některá postava chová nepřirozeně atp. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Příjemně (možná ale ke škodě věci až zbytečně moc příjemně :-) hořký malý film, takový pěkně nezávisle americký, postavený na dialozích a vztazích a konverzaci a řečech a lásce a sexu a vůbec těch věcech lidských... Prostě pár epizodek ze žití několika amerických studentů. Až na ten závěr (byť jasně vše k němu směřovalo) snad něco jako "Přátelé" pro intelektuály... ;-) . . . Zajímavé hudební pozadí >mistra všeuměla< Elvise Costella jen tak jakoby mimochodem téměř nepostřehnutelně v předělech jednotlivých scén doplňuje děj a ten plyne a vlastně se zase až tak nenudíte, jak by se z toho plkání všeho zdálo... A tak dost už bylo řečí - tři a půl hvězdičky - a možná právě za toho Costella zaokrouhleno nahoru :-)) - - - P.S. No a jinak pozor na ty mladé >vyrovnané< moderní konceptuální umělkyně!... :-))) - - - P.P.S. Co mi ovšem při uvedení v tv opravdu opět pilo krev, je stupidní (čétédvojkový - to asi jako >klubový< (!) ořez z originálního formátu 16:9 na 4:3, protože dost často měl jsem pocit, že někde v koutku se cosi děje. Proč to ti ignoranti dělají, bůh suď :-( A tak aspoň jak řekla Evelyn Ann ve své vernisážové řeči: "...Jděte do prdele..." No a vydržet do vydání filmu na dvd... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Paul Rudd kvôli filmu schudol o približne 11 kilogramov. (U_S_O)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se od 15. února do března 2002 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama