Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Film studený jak Aljaška sama a přesto v podstatě úderný a na jisté úrovni. Je třeba mu v první řadě odpustit fakt, že v některých potenciálních chvílích se kecá na úkor dění, což tak trochu nahrává stereotypu. Přesvědčivé duo Cusack-Cage však sklízí u mě ovace díky velkým sympatiím. Finále přiměřeně graduje a emotivní výslech Hansena je třešničkou na dortu. Rutinní thriller, avšak v některých aspektech překvapivý. 65% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage v krimi Frozen Ground a po delší době zahrál opravdu, tak jak umí. Konečně nějaký snímek, který aspoň trochu vyniká a neřadí se jen do obyčejného průměru. Jde sice jen o krimi, ale podle skutečné události, což je vždycky trošku lepší zážitek. John Cusack v roli vraždící zrůdy Roberta Hansena byl také dobrý. V tomto filmu je vidět opravdová práce policie a pokud prostě nechtějí, tak to dopadá tak, že třináct let mizí šlapky, bez povšimnutí a nachází se postupem času mrtvé .. 7/10 = 73% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ha prvni koment no vida tak musim konstatovat ze se u mne jedna o slusny prekvapeni nemel jsem nejaka extra ocekavani ale prave jsem 100 minut zaujate sledoval perfektni cistokrevnou detektivni zanrovku jakou jsem uz nejakej cas nevidel nema to nejaky extra tempo spis vypraveni pribehu pomalu plyne ale presto jsem se nenudil se zpracovanim jsem maximalne spokojeny a opravdu mne to vtahlo do deje oba dva hlavni predstavitele jsou presvedcivy Cage je odhodlany a trpelivy vysetrovatel hraje prirozene a nemam z jeho postavou problem teda ne ze by se ze mne stal nejaky jeho extra fanousek ale konecne zase po nejake dobe dostal prirozenou neotrepanou roli Cusack pak k memu velkemu prekvapeni exceluje jako nenapadny tichy clovek a hodny otec rodiny ktery ma jen jednoho neskodneho konicka cas od casu unese nejakou tu zenskou chvili ji vezni a pak ji vezme letadlem na vylet do divociny kde ji zamorduje nu coz kazdej ma nejakou tu libustku Cage je odhodlan vraha usvedcit za kazdou cenu scena vyslechu je pak perfektni variaci na hru kocky s mysi ve stylu komu prvnimu prdnou nervy a udela chybu vzajemna konfrontace obou postav je pak v nekolika detailech propracovana az k dokonalosti vsechno navic podkresluje drsne a syrove prostredi mrazive Aljasky ktere vytvari neopakovatelny look a ve spojeni z depresivni az neprijemnou hudbou dodelava velice solidni atmosferu takze Frozen ground je snad jenom az na par nedotazenosti jako nekolik zbytecnych postav napr ta kterou hraje 50 Cent a jednou zbytecnou scenou ktera mi do deje trochu nepasovala perfektni ukazkou opravdu mraziveho a realistickeho detektivniho thrilleru navic je tu opet ten pridavek v podobe vymluvneho textu based on a true story a podobny filmy ja proste rad takze na moji strane opravdu velka spokojenost a jedno z letosnich filmovych prekvapeni dobra prace! ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

najhorší film nicolasa cagea - a to som ho videl jazdiť na motorke s horiacou lebkou miesto hlavy a podobné zvrátenosti... ale na tento nesúrodý, nudný, úplne zle napísaný, zrežírovaný a zahraný pokus o thriller sa aj tie najčudnejšie braky z filmogravie nika kejdža nechytajú, vôbec nevyšiel a je to čisté bahno, ktoré sa nedá označiť ani nálepkou béčkové guilty pleasure ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jak Nicova, tak i Cusackova novodobá filmografie, čítá kousky, které už se do kin přes svou mizernou kvalitu, raději ani nedostávají a tentokrát se po dlouhé době (od dob Con Airu) setkávají v podobně "kvalitním" snímku, tentokrát založeném na skutečných událostech. Na první pohled by mohlo vypadat, že se může jednat o mrazivý, temný thriller, ale výsledek se nedá nazvat ani rutinní, jako spíše nepovedený, špatně zahraný a ve své podstatě i nezajímavý, protože film neprobíhá jako standardní kriminálka o honu na psychopatického zabijáka, jako spíše nudné čekání na náhodu. Ani tentokrát se bohužel kluci nevyšvihli. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na Aljaške, predovšetkým v najväčšom meste Anchorage. Doba natáčania trvala 26 dní. (MikaelSVK)
  • Ve filmu byl použit i umělý sníh. (ČSFD)

Reklama

Reklama