Reklama

Reklama

Bakaláři 1997


Dobrá zpráva (E17)

(epizoda)
  • angličtina Good News (festivalový název)
Komedie / Krátkometrážní
Česko, 1997, 35 min

Obsahy(1)

Dobrá zpráva je bakalářská povídka, která se odehrává na vesnici mezi rekreanty. Miroslav Donutil v hlavní roli znamenitě hraje muže, který si chvíli dělá plané naděje, že se změní politický vývoj, jenž se mu nelíbí. Tato povídka získala v roce 1997 cenu Trilobit za přínos původní televizní a filmové tvorbě. (oficiální text distributora)

Recenze (66)

netahlo 

všechny recenze uživatele

Naprosto excelentni Mirek Donutil!!! V jedne veci bych s nim nakonec i souhlasil. A sice v otazce kvality piva "driv" a dneska. V predrevolucni dobe jsem pochopitelne tomuto bozskemu napoji jeste neholdoval, takze cerpam jen z odposlechu zaslouzilych stamgastu v mem oblibenem hostinci (ani jeden z nich neni komunista). Co se tyce soucasnosti, musim jen s povzdechem konstatovat, ze pocet lokalu, kde bych si na tocenym vylozene pochutnal (coz by mela byt samozrejmost a otazka cti provozovatele), se limitne blizi nule! Celkove bych se ale nedivil, kdyby pani Marie a jeji chot za dalsich 22 let ponekud nevystrizliveli. Jestlipak jsou jeste furt takovi "demograti"? :-) ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Celkem dějově jednoduchá záležitost, konverzační mikrokomedie o zastánci starých pořádků a trochu naivních demokratů. Základní trio Donutil-Holubová-Klepl to pořádně rozjeli. Přijde mi, že tohle byla jakési předehra na Pelíšky, zvlášť Donutil tady měl velmi podobnou roli, ačkoliv v Pelíškách byl více fanatický a tady hraje spíše člověka zmateného z nového systému (ve kterém nebylo vše košér) než pravověrného bolševika. Navíc povídka se odehrává na pozadí puče v SSSR, o který se 19.-21. srpna 1991 pokoušelo armádní velení SSSR, nespokojené s politikou tehdejšího prezidenta velmoci, Michaila Gorbačova. V dnešní době by se podobný příběh klidně mohl odehrát v nějaké ukrajinské hospodě. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

V drtivé většině nehodnotím jednotlivé epizody, ale tahle povídka Dobrá zpráva z Bakalářů si o (výborné) hodnocení říká. Bakaláře nehodnotím celkově, protože je každá povídka jiná a navíc jsem většinu ostatních povídek neviděl. Dobrá zpráva je ale opravdu skvělá. Miroslav Donutil to zahrál úžasně a podobné postavy mu jdou snad ze všeho nejlépe, ostatní mu neméně úžasně nahrávají. Dialogy jsou rovněž skvělé a nadčasové, dokáží pobavit i v roce 2021. Je to zkrátka televizní povídka jak má být. V rámci své kategorie k dokonalosti mnoho nechybí a lze srovnat i s povídkami naší televizní historie (Uspořená libra, Medvěd, Bohouš, apod.) No vida, i z období komunismu zůstalo něco dobrého. :-) Ale jinak cítím velkou úlevu, že podobné lidi ve svém okolí nemám a snad nám nic podobného už nehrozí… ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil exceluje v roli protivného komouše, který si na začátku devadesátých let stěžuje všem a na všechno. ŘEKNI MI FRANTO, CO TI V TOM DRUŽSTVU CHYBĚLO? NEBO MĚ CHCEŠ NASRAT???!!! Další mistrovský kousek Hřebejka a Jarchovského z povídkového cyklu na základě diváckých příběhů - Bakaláři. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připadá že jako Tarantino měl před Pulp Fiction své Reservoir Dogs, měl Hřebejk před legendárními Pelíšky toto. I herecké obsazení je dost obdobné - nehledě na autory předlohy. Jak Donutila nemusím, tady svého komanče zahrál naprosto dokonale. Oni mu tyhle role blbů nějak přirozeně sednou. Humor nedře, je přirozený, bohužel místy černý. Při pohledu na dnešní politickou scénu se děsím vědění, že ve vládě je spousta těch, kteří vzpomínají na tenkrát a nějaké to bratrské osvobození by se jim vlůbec nepříčilo. 4 lusky! * * * * ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama