Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem čekal buď dark fantasy nebo variaci pinkfloydovské Zdi. Nakonec jsem z toho dosti v rozpacích. Nightwish sice dělali hudbu, jejich písní ale zazní jen několik. Fantazie jakoby se nedostávala. Ve srovnání s Parkerovou The Wall, Russelovým Tommy nebo Sharmanovým Rocky Horror Picture Show je tenhle film bez výrazných nápadů. Vizuál je pěkný, ale bez exploze originality. Příběh poněkud připomíná sentimentální romány typu: jak děti a rodiče cestu k sobě našli, se závěrečným dojákem (ano, uronil jsem pár slz). Autor jistě vzpomínal na své oblíbené filmy Nekonečným příběhem počínaje, přes hororové klauny v čele s To a The Wall konče. Musím říci, že koncert mě bavil neskonale více (viděl jsem v Praze), a proto i očekávání byla daleko větší. Na téma existenciálního dramatu existuje mnoho daleko lepších filmů....škoda, že to nepojali jako strašidelnou pohádku. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

73%? Neblázněte! Je to hezky udělané, Nightwish jsou jistě skvělí a celé je to originální. Nicméně je to nehorázná nuda! Možná jsem na to nebyl dostatečně bdělý a pozorný, ale nezdálo se mi to ničím zajímavé. Hlavní herci byli nijací a celkově jsem čekal lepší skandinávskou atmosféru a více hudby. Chápu, že se má jednat o "rodinná pouta", jak to nemá umírající člověk jednoduché, ale mě to zkrátka během toho filmu nezajímalo. Jinak sněhulák byl skvělý! ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle je ... Nepopsatelnej film, hlavně díky jeho dosti podivné (ale rozhodně ne špatné!) stavbě. Chyb není mnoho, ale o to jsou některé pro mě závažnější, třebas, že hudba nebyla využitá tak jak si zasloužila a na konci zůstane pocit promarněné příležitosti, protože scény, kde se objevují reální Nightwish jsou se scénou "ztráty iluzí otce i dcery" absolutní vrchol filmu a orgastická záležitost, hlavně proto, že se nebojí být tou kapelou (a hlavně Tím skladatelem), kterou (kterého) freneticky zbožňuju a jako oběť v jeho prospěch již padlo několik pytlů kvalitního prosa. Chvílemi nudí nefantaskní část příběhu, jenže to se poměrně brzo vyrovná zásadní složkou, kterou jsou emoce. Už dost dlouho jsem neviděl film, který by mě donutil hned několikrát nedýchat a snažit se, aby moje slzné kanálky zůstali pouze ve stavu pohotovosti. Až po závěrečných titulcích jsem si vlastně uvědomil, že mě nehorázně bolí hlava a tak se jdu nadopovat nějakejma práškama a hurá spouštět některé scény stále dokola. [_Egocentrické info pouze pro mne: hodnocení čtvrté, komentář druhý_] ..... Když jsem dostal nutkání na třetí projekci během tří dnů, přidal jsem pátou ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Fantasy se meze nekladou - tuto frázi už nebudu říkat aniž bych se nad ní nezamyslel. Fantasy-vizuální orgasmus. Dlouhou dobu jsem neviděl lepší film na téma, jež si Imaginaerum vybralo. Ta fantasy podoba se mnou otřásla, byl to opravdu nevšední zážitek, který může u jedné skupiny diváků zanechat zklamání, ale u jiných (kam patřím i já) zanechat příjemnou vzpomínku. Celé toto fantasy království se skvělými herci navíc podtrhuje super hudba od Nightwish - co víc si přát, toto neobvyklé zobrazení imaginária může leckoho přimět dívat se na svět zase trochu jinak. A přestože bych měl hodnotit podle rozumu a dát čtyři neudělám to - tentokráte si myslím, že si tento film zaslouží pozornost, a proto mu pomůžu k lepšímu hodnocení. Těžko popsat tento film člověku, který ho neviděl - každopádně máte-li mysl otavřenou a rádi s ní experimentujete budete podle mě nadmíru spokojeni. Prakticky hlavnímu hrdinovi rozumím - kdybych já si měl nechat jedinnou věc na světě - byly by to vzpomínky. Hodnotím 85% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Fantaskní či snový příběh mi přišel hodně chudý a byla to spíš jen vata, která je zabalena do zásadní hudební stránky, na které byl film nejspíš založen. Sice se na to chvilkami hezky kouká, ale nakonec jsem si z toho odnesl pocit, který hodně brzy vyprchal. Něco mezi 2-3 hvězdičkami - v dobré náladě dávám lepší známku, ale nemá to tak jisté. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Záběry ze zákulisí a příprav filmu vyobrazuje videoklip ke skladbě „Storytime“ od kapely Nightwish. (Andrew_Deer)
  • Tuomas Holopainen chtěl původně na základě jednotlivých písní zrežírovat dvanáct krátkých filmů. Režisér Stobe Harju ale přišel s tím, že by bylo lepší vytvořit celovečerní film. [Zdroj: Spark] (MikeeTheory)
  • Film se natáčel na území Finska, ale zejména v Kanadě v Montreálu, vzhledem k tomu, že byl film dotován kanadskou vládou, která trvala na tom, aby dílo vzniklo na kanadském území. (Turbinen)

Reklama

Reklama