Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem čekal buď dark fantasy nebo variaci pinkfloydovské Zdi. Nakonec jsem z toho dosti v rozpacích. Nightwish sice dělali hudbu, jejich písní ale zazní jen několik. Fantazie jakoby se nedostávala. Ve srovnání s Parkerovou The Wall, Russelovým Tommy nebo Sharmanovým Rocky Horror Picture Show je tenhle film bez výrazných nápadů. Vizuál je pěkný, ale bez exploze originality. Příběh poněkud připomíná sentimentální romány typu: jak děti a rodiče cestu k sobě našli, se závěrečným dojákem (ano, uronil jsem pár slz). Autor jistě vzpomínal na své oblíbené filmy Nekonečným příběhem počínaje, přes hororové klauny v čele s To a The Wall konče. Musím říci, že koncert mě bavil neskonale více (viděl jsem v Praze), a proto i očekávání byla daleko větší. Na téma existenciálního dramatu existuje mnoho daleko lepších filmů....škoda, že to nepojali jako strašidelnou pohádku. ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Nejsem nijak velký fanoušek Nightwish, možná spíš naopak, ale tenhle film mě naprosto uhranul. Svět ryzí fantazie, fantazie tak čisté, že nepotřebuje ujeté barvy ve stylu Tima Burtona a nepůsobí zfetovaně jako třeba Sněhurka a lovec. Když vzniká hudba k filmu, nikdy se s ní nemůžu úplně ztotožnit, cítítm, že je k němu tak nějak jenom přidaná. Že ty vizuální vjemy nesedí k těm hudebním. Ale když vznikne film podle hudby jako tady, to je neuvěřitelný pocit, každá maličkost, která se v něm odehraje, má svůj tón, pasuje způsobem, který až nahání husí kůži. Jakoby se to celé odehrávalo ve vaší hlavě a ne jen na obrazovce před vámi. Film, ve kterém vidíte hudbu. Nádherný zážitek, mrazivý film, obrovské překvapení. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, většinu času je to hrubozrnná nuda, v komplexu ale spojená promyšleným a ucházejícím příběhem s adekvátním vizuálem jako bonus. Popravdě řečeno, čekal jsem, že Imaginaerum dopadne mnohem hůř, jak už to tak u podobných projektů bývá. Průšvih to nakonec není ani náhodou, což stačí die hard fans finských symfoniků bohatě k tomu, aby napálili plný počet a rovnou to hodili do žebříčku svých top filmů. Osobně mám NIGHTWISH také v oblibě, nadržovat jim ale kvůli tomu nebudu. (No tak dobře, trochu jo). Ovšem kdybych měl dát něčemu plný plato hvězd, bylo by to tohle: http://www.youtube.com/watch?v=rnYrscO5eN8 ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nečekaně kvalitní vedlejší produkt alba Imaginaerum. Hudební stránka věci je úchvatná a skvěle doplňuje neméně působivý vizuál. Nadšen jsem byl také z překvapivě dobré srozumitelnosti příběhu a z pochopitelnosti nejrůznějších slovních i obrazových metafor, které bývají u muzikálů někdy lehce problematické. Pro fanoušky skupiny povinnost, pro ostatní inspirace k poslechu stejnojmenného alba. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá hudobne ladená fantasy dráma z fínskej produkcie. Má výborný príbeh o starom skladateľovi, ktorý kvôli ťažkej chorobe upadne do kómy, pričom by sa už z nej nemal prebrať a tak jeho dcéra, s ktorou dlhodobo vôbec nevychádzali dá súhlas k jeho odpojeniu od prístrojov. Lenže on zatiaľ vo svojej mysli ako desaťročný chlapec cestuje do svojich spomienok, kde nachádza situácie, ktoré ho najviac ovplyvnili a to aj tie, ktoré mu narušili vzťah s dcérou a ona tiež zisťuje nové skutočnosti, ktoré ju nútia prehodnocovať svoje postoje. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa z toho získať aj viac. Vyhľadávam filmy s podobnými tématikami, pretože ponúkajú nesmierny potenciál vo viacerých úrovniach a tvorcovia sa môžu skutočne predviesť, ale v tomto prípade to zostalo niekde v polovici cesty. Po celý čas sa na to pozerá viac než dobre a pri tejto úplne krátkej dĺžke tu nie je žiadna možnosť nudiť sa, nájde sa tu plno skvelých myšlienok a perfektných prvkov, takže viaceré scény u mňa vyvolali nadšenie, ale zároveň mnoho z nich mi prišlo takých nedotiahnutých a aj to prepojenie medzi svetom v mysli a reálnym mi neprišlo práve najideálnejšie. Takže aj keď sa mi to stále páčilo, ani na okamih som sa nedokázal zbaviť pocitu, že to mohlo byť aj výrazne lepšie. A rovnako tomu moc neprospel ani ten čiastočný muzikálový štýl, ktorý mi k zvyšku až tak dobre nesedel, ale zase nemal ani až tak moc priestoru, aby to rušilo, takže som sa cez to dokázal preniesť. Herecké obsadenie je na tom dobre, všetky výrazné postavy ma bavili a ani tie vedľajšie nie sú zlé, takže nemám problém. Réžia a technická stránka sú vydarené, skvelá vizuálna stránka, ktorej nechýbajú nápady, miestami fungovali aj emócie, takže všetko tak, ako aj má byť. A chválim aj hudbu, síce mi nesadla vždy, napríklad v časti s klaunami, ale viaceré piesne sú skvelé. Pár úprav v scenári a bolo by to na plné hodnotenie, ale aj tak som dosť spokojný, podobných filmov nie je nikdy dosť a aj tento sa mi páčil a rád si ho ešte pozriem. 78% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Písmena NX imatrikulačního kódu na křídle hračky letadla (NX-211) patří letecké společnosti Air Macau. (VMa)

Reklama

Reklama