Reklama

Reklama

Edmond Vidal známý také jako Momon, vyrůstal v chudé cikánské osadě, odkud si odnesl smysl pro rodinu, neochvějnou loajalitu a hrdost na svůj původ. Nejvíce ho ale posílilo přátelství se Sergem Suttelem, s nímž poprvé okusil vězeňský život, navíc pro něco tak banálního, jako je krádež třešní. Oba se nevyhnutelně zapojí do organizovaného zločinu, a tak vznikl gang Lyonnais. Stávají se nejznámější ozbrojení lupiči počátku 70. let minulého století. Jejich nezadržitelný vzestup skončil až v roce 1974 velkolepým zatčením. Dnes je Momonovi takřka šedesát a rád by na tuto část svého života zapomněl a žil jen pro děti, vnoučata a svou ženu, ale jak sám ve filmu říká: „Člověk vězí ve svém těle a ve své duši svou minulostí, a ona nás stravuje, až nás zničí…“ (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jediný, čím byl tenhle příběh pro mě zajímavej, tak byl způsob vyprávění... Defakto šlo o tři časový osy se stejnými postavami, což tomu dalo docela grády. Jinak bohužel nic moc. Jo a ještě ten konec, ale na to, že sem to viděl cca 3 dny zpět, tak už nevím skoro nic...Mám v plánu ještě jeden kousek tohodle rejži 2020 Drsný městot, ale asi s ním vyčkám, až nebude k zbití :o) ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Co Gerardovi Lanvinovi určitě nechybí,tak to je zcela jasně charisma...Táhne více než úspěšně celý film a divák chtě nechtě propadá jeho šarmu.Momom,gangster staré školy,nyní na odpočinku,musí ještě jednou naleštit kvéry a vyrazit do boje,nejen s policajty,ale i s mladšími kolegy,kvůli svému nejlepšímu příteli z mládí.Film obsahuje vše,co se od dobré francouzské gangsterky očekává-přiměřené přestřelky,charismatické hlavní hrdiny,napínavý příběh,pojmy jako čest,věrnost a přátelství až za hrob.Olivier Marchal každým svým filmem dokazuje,že svým gangsterům a polišům dokonale rozumí,jeho filmy nekončí většinou happy endem,ale o to více jsou blíže realitě.Těším se na další jeho film... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dobrý v tý drnosti. To by šlo Olivierovi na výbornou, ona i reálnost je silná stránka. Jen ten styl vyprávění, opravdu prolínání minulosti se součanost, tady ničemu nepomohlo, naopak to bylo úplně jiný hřiště, co hřiště, to byla úplně jiná liga. Škoda, přeškoda jinak se mohlo jednak o pětihvězdičkový majstrštyk připomínající staré dobré drsné časy francouzských krimošek, gangsterek a dramat. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

"Pokud někdy vyhrají levičáci,tak lidi jako my se záznamem, skončí v táborech jako židé.Oni se tomu snaží zabránit.Najdou pro nás loupeže, my to uděláme a rozdělíme si kořist.A ty peníze částečně financují boj proti levičákům." -Tak nejak to asi funguje i u nas.:) Syrove gangsterske drama o pravych hodnotach a pratelstvi, az do konce.Ikdyz zestarly,stale schopen si stat za svym.Jednou gangster,navzdy gangster. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracovaná gangsterka, která se bohužel točí víceméně kolem jedné pro mě totálně nudné události, až je to celkově jedna velká nuda s několika světlými okamžiky, které v tomto případě pouze dokáží naznačit, jaký by z toho byl o třídu lepší film, nebýt všech těch nezajímavých flashbacků. Takhle je to naneštěstí jen další i když o něco lepší tuctovka v žánru. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (4)

  • Film zachycuje osudy tzv. Lyonského gangu, který páchal trestnou činnost hlavně v letech 1967–1977. Lyonský gang byl hlavně proslulý ozbrojenými loupežemi, při kterých tento gang uloupil obrovské množství peněz. Gangu je ale taky přisuzováno několik vražd, atentátů a únosů. „Tvrdé jádro“ gangu tvořilo osm lidí a širší okruh gangu tvořilo dalších sedm lidí, kteří byli příbuzní členů tvrdého jádra. (Rollo_Tomasi)
  • Približne v 56. minúte filmu sa za Edmondom Vidalom (Gérard Lanvin), čítajúcim noviny na ulici, objavia v pozadí dva plagáty k snímkam Splice (2009) a 600 kilo zlata (2010). (fefee)
  • V době natáčení filmu měl Edmond Vidal (jeden ze členů Lyonského gangu a autor biografické knihy) 66 let a stále žil v Lyonu se svou ženou Janou. V té době měli 3 děti a 8 vnoučat. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama