Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka mladých ľudí zaoberajúcich sa výskumom paranormálnych javov prichádza do starej rodinnej vily v Lousiane, kde pred 25 rokmi došlo k štvornásobnej rituálnej vražde. Snaha o opätovný kontakt s mŕtvymi však nedopadne podľa predstáv samotných návštevníkov. Výsledkom zahrávania sa s temnotou je niekoľko mŕtvych i nezvestných. Teda, až na jednu výnimku.
Keď detektív Mark Lewis dorazí do vily, nájde v nej tri mŕtve telá a živého Johna, ktorý je v šoku. Mark preto zavolá policajnú psychologičku Elizabeth Klein, aby Johna vypočula. Medzitým sa Mark spolu s technickou podporou snažia obnoviť kamerové záznamy z domu, aby získali informácie o tom, kde sa môžu zdržiavať ďalší preživší. V tomto procese detektív objaví temné Johnovo tajomstvo... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (108)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nálepku James Wan nemůžete brát moc vážně, jelikož je pod filmem podepsaný pouze jako producent.Demonic střídá mysteriózní thriller s haunted house hororem a to pomocí flashbacků a přímého vyšetřování a to je dost možná největší škoda celýho filmu.Chápu, že to tím tvůrci chtěli trochu okořenit a dodat nějakou inovaci, ale kdyby se drželi jen toho baráku udělali by zatraceně lépe, protože v tom domě to má neskutečnou atmosféru a lekačky mě včera v noci přivodily nejednu mrtvici.Herci jsou taky dost v pohodě a to i díky dost vytříbenýmu obsazení.Vypadá to hezky, natočený to je víc než zručně, herecky bez výtek, ale bohužel tam kde není dobrá pointa a přijde ten nejklišovatější konec všech hororových konců ani smrt nebere.Pořád je Demonic v záplavě monumentálních sraček nadstandartní žánrová kvalitka, která nemíchat děj hororu lineárním thrillerem a mít místo konce splácaného z jiných 20 filmů něco originálního, vystrašila by si určitě víc, i tak ale 60%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nakonec dobrý. A to myslím doslova... Vůbec mě nebavila první třetina, která působila jak kopírka dnes už stovek "foung footage" hororů, kterým už došel dávno dech. Nakonec to není ale klasickej "FF", ale "polo-FF", na který se v poslední době přechází. Film od poloviny nabírá docela grády, intenzitu a rychlost. Docela zběsilý střih událostí, zvyšování tlaku na "běžného diváka", z bubáckýho filmečku nevýrazné kvality se rozjede smršť zabíjení a úmrtí. Žádný gore a brutalitu moc nečekejte, spíš takový psycho a total zmatek mezi postavami. Kratá stopáž to zachránila, ok ...to beru. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Toto je tak neoriginálne a takou naivnou formou točené až ma to chvíľami rozčuľovalo. Nieje tu nič čo by ma prekvapilo alebo šokovalo. Prítomnosť sa miesi s minulosťou, ale dosť chaotickej forme, tie flashbacky boli totálne mimo. Kamera bola v niektorých momentoch priemerná a v niektorých silno podpriemerná, ktorá neukázala nič. Ale aby som len nekritizoval, páčili sa mi lakačky, tie sa naozaj vydarili. Herci tiež toho veľa neukázali, aj keď to nieje čisto krvný FF projekt, tento na mňa nezabral. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Takoví napolovic Grave Encounters, kteří ale nemaj tu pravou šťávu, přitom ambice démonizátorům nechybí. Dvoulineární příběh a jeho styl vyprávění je vymyšlený slušně, takže scénáristicky se Canon uchytil, bohužel pár lekaček mně na nadprůměr nestačí. Konečný zvrat chválím, ale klidně bych jej vyměnil za pořádnou gradaci napětí a explicitnější mordy. Docela škoda, ale rozhodně neodrazuju. 65% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

James Wan zaprodukoval (rozuměj zaštítil a podpořil, protože jeho jméno rovná se záruka jistě skvělého hororu) Demonic a tadá: bubák je na světě. Bohužel ty filmy, které Wan produkuje, začínají být všechny tak nějak stejné. Všechny se odehrávají ve strašidelně temném domě, kde někdo umřel a teď tam straší. Ano, nenápadné záběry na duchy se svítícíma očima jsou výborné a mnohdy lepší, než do kamery nahlížející bubák, ale už to nějak nepřináší nic jiného než devětadevadesátou variaci na téma, proč někoho z baráku pronásleduje duch. Atmosféra filmu je velmi solidní, kamery s nočním viděním (= viděním duchů) jsou strašidelné a osazenstvo domu si divák snadno zapamatuje (Scotty doesn´t know, yeah). Bohužel Demonic nefunguje jako celek. Možná je to tím retrospektivním vyprávěním, možná je to tím, že filmy produkované Jamesem Wanem... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama