Reklama

Reklama

Vincentův svět

Trailer 3
USA, 2015, 104 min

Režie:

Doug Ellin

Scénář:

Doug Ellin, Rob Weiss

Kamera:

Steven Fierberg

Hrají:

Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara, Billy Bob Thornton, Jeremy Piven, Haley Joel Osment, Emmanuelle Chriqui, Emily Ratajkowski (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V dlouho očekávané filmové verzi cenami ověnčeného úspěšného seriálu kanálu HBO Vincentův svět se opět sejdou herci z původního seriálu, v čele s Kevinem Connollym, Adrianem Grenierem, Kevinem Dillonem, Jerry Ferrarou a Jeremym Pivenem. (Freeman Ent.)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (210)

maddy 

všechny recenze uživatele

Seriálový Entourage aka Vincentov svet v našich končinách som zachytil iba pár kedysi dávnejšie na HBO, takže s ním som iba minimálne oboznámený, no celovečerný Entourage bez problémov funguje rovnako ako zakončenie seriálu pre fanúšikov, tak ako aj samostatný film pre neznalcov. Samozrejme, v pár momentoch sa neznalý divák bude jemne strácať (hlavne postava pritepleného Číňana, ktorý plánuje svadbu je pre film ako taký absolútne zbytočná a jej „vzťah“ k jednej z postáv pochopia len seriáloví fanúšikovia), no inak sa po pár minútach aj seriálom nepoškvrnený divák v postavách a ich problémoch (teda keď sa natočenie veľkého sci-fi hitu dá považovať v našich končinách za predstaviteľný problém) zorientuje a bude cítiť ako by ich poznal už dlho. Následne ho tu čaká príjemná, good-feeling, odľahčená, letná oddychovka, ktorá namiesto toho, aby sa snažila o prehnaný humor , tak je po celý čas „iba“ decentne zábavná, tempom vyvážená a ani raz nepadne do trápnosti. A keďže sa odohráva v zákulisí Hollywoodu, tak je určená výhradne filmovým fanúšikom, ktorý si užijú mnoho popkultúrnych odkazov (takmer ikonického Neesona a „Leave No Jew Behind“ už ani netreba spomínať). Ako samostatný film by to síce mohlo mať o niečo málo viac vtipu, o niečo viac ponúknuť pohľad za oponu Hollywoodu a nechať vystrihnúť pár zbytočných línií (opäť ten Číňan), ale ja som sa tých cca sto minút cítil medzi postavami viac ako príjemne a ako taký letný odpočinkový film k horúcim lúčom s vyloženými nohami a drinkom v ruke obklopený taktiež filmovými fandami je Entourage ako stvorený. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Možná je to i tím, že mě seriál minul, ale nebyl jsem tou partičkou, která se pohybuje v zajímavém prostředí zákulisí filmu nijak zvlášť osloven. Potenciál prostředí je zde totiž absolutně nevyužit, nebo spíše využit naprosto tristním způsobem. Je tedy pravda, že některé části mám mírně zamlžené, díky nastupující filmovovíkendové únavě, ale nemyslím, že by se druhým podíváním, kterým hodlám provést následnou nápravu, něco významně změnilo. (Filmový víkend ČSFD 2015) ()

Reklama

kobejn odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá žumpa, jak obsahem, tak i zpracováním. V hlavní roli čtveřice naprosto nesympatickejch, necharismatickejch spratků, děj žádnej, jen samý silácký trapácký řeči, o tom, kdo s kým píchal, prostě typickej hollywood, nebo aspoň dle představ tvůrců. Jinak to bylo naprosto nudný, nebylo tam absolutně za nehet vtipu ani něčeho, co by nějak zaujalo. Prostě trapárna, která se jen tak nevidí. Jediný čeho ten film ve mě docílil, bylo kromě naprostý lhostejnosti k dění ve filmu, že sem měl chuť všechny ty debílky postřílet. Jesli todle bylo skrytým záměrem tvůrců, pak bych musel dát pět. Obávám se ale, že to mysleli jako srandu a div ne satiru ve stylu Hráče. Jenže tady je propastnej rozdíl jak v umu, tak v inteligenci. Todle byla naprosto bezduchá a stupidní prostituce před kamerou, tisíkrát fuj! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ze seriálu jsem nikdy neviděl ani minutu, ale nepřipadalo mi, že mi něco nedochází. To spíš mám mezery v hollywoodském kdo je kdo (třeba vůbec nevím, kdo je Warren Buffett apod.). Z pětice hlavních postav mi připadal nejméně zajímavý titulní Vince, ale to je nejspíš v souladu s původním názvem. Překvapil mě Haley Joel Osment, ale ono to letí a už je to přes deset let, co jsem ho viděl naposledy. Ženské postavy jsou zde omezeny na pouhé „řezivo“, ale i to je v záplavě všech těch korektních filmů občas potřeba (70%). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Sympatická obsazená komedie, která oplývá neuvěřitelnou energií a spádem. Ten film se v podstatě nezastaví ve svém zběsilém tempu a nekončící příval replik nedovoluje ani na chvíli polevit pozornost. I navzdory tomu se překvapivě jedná o příjemnou a odpočinkovou podívanou, která je atraktivním pohledem do toho, jak to chodí v současném Hollywoodu (resp. člověk tomu samozřejmě může věřit a nemusí - šance běžného smrtelníka nahlédnout do "skutečného zákulisí" továrny na sny bude asi taková, jako možnost sbalit nějakou hollywoodskou hvězdu). Na filmu se mi obzvlášť líbila bezstarostná atmosféra, jíž je celý děj prodchnutý - vydatně ji podporuje už samotná skutečnost, že všichni bez výjimky zde mají iPhony, honosné vily, luxusní supersporty či obří terénní vozy, a vše zalévá teplé kalifornské sluníčko - v méně inteligentním filmu by to vypadalo jako falešné pozlátko, ale zde vše působí naprosto přirozeně. Obzvláště příjemným překvapením pro mě byl herecký výkon Jeremyho Pivena, který je nezpochybnitelným tahounem celého filmu a mimořádně charismatickým hercem. Seriál neznám, ale nebránilo mi to si jeho filmovou adaptaci užít - za mě hodně fajn film a super divácký zážitek. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Hollywood Hills, v Hollywoodu, Los Angeles, West Hollywood, Beverly Hills, Villa Sophia a v Miami v USA. (willy1)
  • Kevin Connolly si při natáčení fotbalové scény s americkým fotbalovým quarterbackem Russellem Wilsonem zlomil nohu. (willy1)
  • V cameo roli se představil jeden z nejlepších fotbalistů poslední dekády Thierry Henry, který je vzhledem ke svému působení v týmu NY Red Bulls populární i na americkém kontinentu. (hendrich6)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Boardwalk Empire čeká film?

Boardwalk Empire čeká film?

03.01.2015

U HBO začínají mít zálusk na převádění seriálů na velké plátno. Sex ve městě se dočkal dvou filmů, letos v červnu zkusí štěstí Vincentův svět a již několikrát jsme slyšeli úvahy o tom, že by… (více)

Reklama

Reklama