Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (874)

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemně originální námět schopný oslovit malé děti i jejich ajťácky zaměřené tatínky. Úvod působí jako něžná, velmi příjemná a nostalgická sonda do éry 8bitových hrdinů, jenže zanedlouho filmu dojdou nápady a vrátí se do vyčpělého koryta s umělým napětím a předem jasným koncem... Což o to, stále se jedná o sympatický animák, jenže už to není nic, co by mě osobně zaujalo. Navíc, když už infantilní závod, tak raději ten skrytě sofistikovaný ve Speed Raceru. 6/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech neskutečně inovativní a originální animák o "záporné" postavičce z prastaré videohry, která se rozhodne získat medaili a porazit svého kladného soka. Jelikož je ona záporná postava hlavní hrdina, je to samozřejmě obrovský sympaťák, kterému každý přeje oněch "10 minut slávy". Film sice nedosahuje kvalit některých animovaných konkurentů ale v tomto roce rozhodně poráží i nechybující Pixar. Film je plný nejrůznějších odkazů, které si užijí převážně videoherní veteráni nebo novodobý PC hráči ale i herním světem nepolíbení se budou při dobrodružné pouti hlavního hrdiny náležitě bavit. A i když je druhá třetina film zbytečně brzdí, stále "Raubíř Ralf" překonává většinu animované tvorby, kterou jsme měli tu čest v posledních letech vidět. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Stylizace nedává (povětšinou) smysl, originálních vtipů pomálu (většinou mi bylo jenom trapně a ještě jsem odhadnul většinu point) a dějově se sází na tradiční Disney kompjůtr, který vyprdne moralistickou sračičku na počkání. Nákup několika licencí a čas od času nostalgie osmibitu dobrej film prostě nedělají, a výsledek mě štve o to víc, že závěrečný titulky do jistý míru ukážou, jaká pecka se mohla z Ralfa při větší námaze vyloupnout. Plnej počet může dát leda někdo s hodně nízkými nároky, anebo nulovou představivostí, protože z podobně geniálního konceptu se dá dolovat rozhodně víc než frky typu "mentos v cole". ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $165miliónovTržby USA $189,422,889Tržby Celosvetovo $471,222,889Tržby za predaj Blu-ray v USA $54,171,127 //počet predaných kusov 1,726,670Tržby za predaj DVD v USA $51,807,871 //počet predaných kusov 2,539,857║ určite sa prišlo na dobrý námet na spracovanie v rámci herných pultov, má to dobrú myšlienku, zábavnosť, grafiku, či nevyhnutnú ale stráviteľnú gýčovitosť, taký mix filmov Speed Racer, Lorax a Číslo 9 /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.8/10] | me: Každý kto vyrastal na týchto "gamesách" a má k ním stále isté citové puto sa tejto rozprávke poteší. Retro je teraz "in" a v tejto oblasti je to zároveň aj príjemné oživenie. Filmík, hoci postavený na jednoduchej myšlienke určený tým najmenším, vie pobaviť aj dospelého diváka využívaním vtipu ťažiaceho z vychytaných detailov samotných hier. Práve konanie postáv špecifikované presne v medziach tej ktorej "gamesy" vrátane výbornej dobovej MIDI hudby je to čo tejto rozprávke dáva správnu autenticitu a náboj. Je to príjemná záležitosť a ak by tam bolo ešte viac toho dospelého humoru bol by to úplný ideál. When did video games become so violent and scary? ()

Galerie (88)

Zajímavosti (42)

  • Postava Maria z videohry "Super Mario Bros." se ve filmu sice neobjeví, ale Felix získá podobnou kombinézu jakou má Mario, dělá podobné pohyby a postavu doprovází podobné zvuky jako ve zmíněné videohře. (Dlee)
  • Společnost Nintendo požádala producenty, aby se pokusili zařadit do filmu slavnou videoherní postavu Maria z videohry "Super Mario Bros." Tvůrci ale nedokázali přijít s vhodnou scénou, v níž by se Mario objevil, aniž by odváděl pozornost od hlavního příběhu, a rozhodli se tuto postavu do filmu nezařadit. Režisér Rich Moore vyvrátil fámu, že Mario a jeho bratr Luigi nebyli do filmu zařazeni kvůli tomu, že Nintendo požadovalo příliš vysoké licenční poplatky, a uvedl, že tato fáma vznikla na základě vtipu Johna C. Reillyho (hlas Ralpha) na Comic-Conu. (HellFire)
  • Když je Ralph pronásledován policejními koblihami a je zahnán do čokoládového jezera, tak jeho dýchání pod hladinou přes trubičku zní jako slavný dech Dartha Vadera z filmové série Hvězdné války (od r. 1977). V době premiéry filmu Disney kupoval společnost Lucasfilm, která za touto filmovou sérií stojí. (jcmana)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama