Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 3

Recenze (872)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Disney a Pixar dál splývají v jeden celek - jako byla Rebelka víc Disney než Pixar, tohle je víc Pixar než Disney. Čtyři hvězdy nepochybně, přesto jistá pachuť z toho, jak Disney sebral "pixarizaci" veškeré její kouzlo a udělal z ní jen další obchodní komoditu. Dospělé problémy jako krize středního věku se zdětinšťují, popkulturní odkazy nahrazují originalitu a technologie design. Přesto Ralf funguje, i když ne coby originální animák, ale stereotypní příjemná zábava. 70 % ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Disney poprvé poráží Pixar. Výborně vyvážená směs disneyovky s tradičními hodnotami s naprosto geekovským filmem plným odkazů a odzbrojících hlášek. Už dlouho jsem neviděl animák s takovou porcí nápadů, na kterém je navíc vidět, že ho jeho tvůrci dělali s láskou a nadšením. Všechny odkazy navíc nejde chytnout napoprvé takže má člověk ještě o důvod navíc, pustit si tuhle animovanou pecku znovu. Bavil jsem maximálně od začátku do konce, za co můžu překvapivě poděkovat také velice nadprůměrnému dabingu. Už teď se nemůžu dočkat, až se do svéta arkád podívám podruhé. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A pak se objevil Snakeův vykřičník a já věděla, že mě čeká něco mimořádného :-) Na závodní svět bych se soustředila o něco méně, ale jináč přede mě tvůrci hodili parádní poctu videohrám plnou evidentních i skrytých odkazů. Jen mi chybělo větší množství her a herních hrdinů, ač věřím, že takové licence by asi nestály málo. Jinak rozhodně nadprůměrný animák, jehož nejslabším článkem je pouze 3D: ** efekt, od kterého jsem vzhledem k videoherní zápletce čekala daleko víc a dostala jsem stejný prostorový průměr, jaký dnes nabízí kdejaký druhý animák, bez výraznějších efektů, ačkoli by se nabízely. 3D bídné, pokud jste jich už něco nakoukali, film každopádně parádní, pokud už jste za život něco nahráli. A to já jo. A ten vykřičník ♥ 90% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ne všecky video hry jsem v téhle pohádce znal, ale i přesto to v mnoha ohledech byla nostalgická vzpomínka jak stehno. Raubíř Ralf je na hodně dlouhou dobu jeden z nejoriginálnějších animáků, co jsem viděl. Je s ním legrace a animace je skvělá. Nevím jak děti, ale já jsem skákal radostí každou scénou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice bych uvítal, kdyby prostředí, v nichž se film odehrával, byla ještě pestřejší a pobyt v cukrovém světě by se tak zkrátil, ale jinak jsem vlastně spokojený. Příjemná podívaná pro malé i velké s řadou vážně dobrých scén, která mě v jednu chvíli dokonce i dojala, s výbornou animací a velmi stylovou hudbou. Nesmíte ovšem čekat, že Raubíř Ralf bude pro fanoušky videoher tím, čím je dejme tomu Falešná hra s králíkem Rogerem pro fanoušky kreslených grotesek. To bohužel ne. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (42)

  • Železniční stanice v "Niceland" napovídá, že populace zde je 224x256, což je rozlišení 8bitové grafiky, typické pro tyto hry, ve které měl být dokonce film původně vytvořen. (Doski)
  • John C. Reilly (hlas Ralpha) měl z osamělé dabérské práce původně strach, a proto režisér Rich Moore zařídil, aby všichni herci nahrávali své hlasy současně v jednom studiu. (Brousitch)
  • Postava Maria z videohry "Super Mario Bros." se ve filmu sice neobjeví, ale Felix získá podobnou kombinézu jakou má Mario, dělá podobné pohyby a postavu doprovází podobné zvuky jako ve zmíněné videohře. (Dlee)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama