Reklama

Reklama

Vyznamenaný veterán z Vietnamu Frank Vega (Danny Trejo) se vrací domů. Společnost ho však zavrhne a on zůstává bez práce i bez lásky. O čtyřicet let později se díky incidentu v autobuse, kdy se zastal starého černocha, kterého terorizovali dva skinheadi, stane místním hrdinou. A lidé ho znovu začnou oslavovat. Jenže jeho štěstí se znovu ztratí, když je zavražděn jeho nejlepší přítel Klondike a policie nejeví žádný zájem věc řešit, a tak se vydává pátrat po zabijákovi na vlastní pěst. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (235)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Danny Trejo si poprvé zahrál trochu vážnější roli a musím uznat, že jsem byla překvapena tím, jak mu to jde. Role starého a po uznání toužícího veterána z Vietnamu mu vyloženě sedla. Ale tím zhruba kvality filmu končí, protože příběh je značně nedotažený, ostatní role spíše chabé a akční scény spíše průměrné. Nesmí samozřejmě chybět přeslazený a velmi nepravděpodobný happy-end a trocha toho amerického klišé. I přes pár světlejších momentů je to bnohužel slabší podprůměr. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Nepopsatelně trapná záležitost. Když jednoho dne sedmašedesátiletý veterán naklepal v autobuse otravujícího hulváta/ukřivděného občana (nevím, pozadí oné bitky neznám), nemohl tušit, že se na základě jeho minipříběhu natočí film, v němž se odehrává následující: 1) Konflikt v autobuse je upraven tak, aby byl rasově korektní. 2) Dědek veterán nezbije jednoho joudu v autobuse, nýbrž celou řádku nebezpečných zločinců, přičemž některé nehezky zmrzačí. 3) Dědek veterán randí s mladou kočkou a poslouchá od ní, jak má dobré srdce. 4) Dědek veterán s největším záporákem ukradnou dva autobusy, scénu z Rudého horka a rozflákají polovinu města. 5) Dědek veterán ho vlastně neukradne, on prostě řekne řidičovi, že je ten frajer z videa a dostane autobus bez řeči k dispozici! 6) Dědek veterán bojuje proti korupci! 7) Herci jsou špatně vybraní, špatně hrají a každou chvíli vypadají, že budou potřebovat zásah ortopeda. 8) Celé to působí děsivě amatérsky - ostatně stačí si projít dosavadní úspěchy tvůrčího týmu... ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

takze takto... upozornujem na mozne spoilery...ten film je prehnany... nicim napadity... namiesto nabuseneho svalovca je tam stary danny trejo... miesto naslapanych kar sa hrdina vozi v autobusoch.... namiesto automobilovej nahanacky je tam autobusova nahanacka... takze preco davam 4 hviezdy ? to je jednoduche... ten film je kurva BADASS a mna strasne bavil... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// PLUS: úplně mě to vtáhlo a pohltilo, Macheta opět v akci, tedy pardon Frank Vega, který je takový civilnější, lidštější, je to správňák a slušňák, který umí pozdravit, chránit slabé a nevinné, ale taky pěkně rozmašírovat ksichty všem šmejdům, i v českém dabingu je film drsný a nahláškovaný, občas je pohled na hlavního hrdinu úsměvný, ale v dobrém slova smyslu MÍNUS: závěr mohl být možná ještě "výbušnější", už jsme si zvykli na víc, škoda, že Ron Perlman měl v zásadě malou a nepodstatnou roli, občas mi to přišlo lacinější a na choreografie současných akčních filmů, zvláště těch Asijských to taky nemá/// Shrnutí: Neřeknu, že je to velké překvapení, protože jsem čekal, že to bude dobré a na film jsem se těšil, nicméně jsem překvapen přístupem tvůrců a tím že dokázali z Dannyho Treja dostat další možná ikonickou postavu, kterou je snadné si oblíbit, protože se s tím prostě nese*e. Rád si dám pokračování./// Celkem 82%/// ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka s jednoduchým scénářem,o nasraném důchodci který nemilosrdně likviduje všechnu spodinu města.Zarazil mě pokus o hlubší dějovou myšlenku se zkorumpovaným starostou,která vyzněla tak nějak do prázdna.Danny sice na starý kolena dostává hlavní role a pokud jen ,,hraje´´ namakaného důchodce co láme kosti jde mu to,jakmile má ale vypotit emoce ve vypjatějších scénách je to velká křeč.Skoro celou stopáž jsem se slušně bavil a možná jsem byl i na 4* ,jenže scénáristická sračka s drtičkou odpadů a zastřelenou masérkou,která byla nevinná a Bad-Asse to vůbec nesralo a šel jsi nemilosrdně pro odpovědi,hrozně schodila dosavadní charakteristiku příběhu a to brutální WTF s ukradenou a digitálně remástrovanou honičkou autobusů z Rudého Horka odmítám jakkoliv komentovat,protože bych režiséra nazval od čuráků až po imbecilní retardy. Sladkej konec tomu nijak nepomůže.Nadějná pomsta jednoho staříka,která je ale narvaná spoustou chyb,ale i přesto to příjemně uteklo,takovej ten nedělní film...pustit,zhodnotit,smazat. 50%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Frank Vega (Danny Trejo) sedí na posteli, pozerá televízor a prepína kanály. Ale na obrazovke svieti stále ten istý kanál s poradovým číslom 3. (beso74)
  • Herci Danny Trejo (Frank Vega), Ron Perlman (Williams) a Winter Ave Zoli (Tatiana) se setkali už při natáčení seriálu Zákon Gangu (od r. 2008). (Chibs)
  • Frank (Danny Trejo) jde po ulici a v náručí nese nákup ve velkém papírovém pytli. Vedle něj zastaví policajt a Fank nasedá. V autě se s poldou pohádá, vystupuje, ovšem po nákupu ani stopy. (pjotri)

Reklama

Reklama