Reklama

Reklama

Vyznamenaný veterán z Vietnamu Frank Vega (Danny Trejo) se vrací domů. Společnost ho však zavrhne a on zůstává bez práce i bez lásky. O čtyřicet let později se díky incidentu v autobuse, kdy se zastal starého černocha, kterého terorizovali dva skinheadi, stane místním hrdinou. A lidé ho znovu začnou oslavovat. Jenže jeho štěstí se znovu ztratí, když je zavražděn jeho nejlepší přítel Klondike a policie nejeví žádný zájem věc řešit, a tak se vydává pátrat po zabijákovi na vlastní pěst. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (235)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Napriek sialenym trailerom a infantilnej premise sa film berie prekvapivo vazne. V dialogovych scenach posobi seriozne a to co predvadza Trejo sa da bez nadsadenia nazvat solidny herecky vykon. Lenze akonahle je pribeh preruseny akciou tak prepne do absurdneho ciernohumorneho brutalneho módu, ktory nepasuje k serioznemu pojatiu postav. Pouzitie zaberov autobusovej nahanacky z Red Heat pokladam za uplne zbytocne. Takze nakoniec som sa po cely cas nevedel naladit ani na jeden pouzity styl. Napriklad v Machete, kde tiez hra Trejo, to dokazali vybalancovat ovela lepsie. 4/10. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Danny Trejo si poprvé zahrál trochu vážnější roli a musím uznat, že jsem byla překvapena tím, jak mu to jde. Role starého a po uznání toužícího veterána z Vietnamu mu vyloženě sedla. Ale tím zhruba kvality filmu končí, protože příběh je značně nedotažený, ostatní role spíše chabé a akční scény spíše průměrné. Nesmí samozřejmě chybět přeslazený a velmi nepravděpodobný happy-end a trocha toho amerického klišé. I přes pár světlejších momentů je to bnohužel slabší podprůměr. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Pan Trejo je jednoznačně nejzářivější hvězdou Mezinárodní herecké asociace hispánských muklů, přesto zůstal skromný a zachoval si svou bodrou, věčně rozesmátou a přívětivou tvář mexického bezdomovce, kterou tolik miluji. A přestože si ji nechal zcela netypicky zarůst plnovousem, nad kterým by i Leoš Suchařípa závistí zapomněl prskat a ráčkovat, dokáže na svém těžce zkoušeném potapetovaném hřbetě unést i takový biják s potenciálem na zapomenutelně prostoduchou kokotinu a povznést ji na milý a zábavný pomsta – film. Je naprosto k neuvěření a téměř až v prdeli, že vidět to těsně před pubertou, rozhodně bych už nechtěl být Sandokan, Curro Jimenez ani Sagvan Tofi, ale jen a pouze Frank Vega. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

"Co je kurva flash disk?".."Malý úložný zařízení, který využívá pevný paměti k uchování důležitejch dat z tvýho počítače!" Moc příjemná oddechová věcička se zajímavou zápletkou a vstupem do děje. Dany Trejo je naprosto úžasnej a do role se perfektně hodí. Jeho cynické a vtipné hlody a dialogy s ostatními nemají chybu (především scéna s Clondikem v obýváku). ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Za mě povedený, sympatický, akční a místy dost krvavý a vtipný film. Válečný veterán se stává během pár okamžiků hrdinou poté, co zachrání chlápka v buse a rozhodne se tento status využít pro dobro lidí okolo, ale i osobní pomstu. Prostě příběh dobráka od kosti, který si ale nebere servítky a pokud není zbytí, zpřeráží celé skupině čelisti div ne na jednu ránu. A buď to okomentuje nějakou více ci méně vtipnou hláškou, či se dokonce omluví. Líbilo se mi i minimum destrukce interiérů, což je jinak pro podobné akční paskvily zvykem. Jo, já se příjemně bavil a snímek mě i přes svou úsměvnost zaujal. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kde Vega (Danny Trejo) na basketbalovém hřišti hází na koš, koš ve skutečnosti netrefil, přestože tak scéna působí. (J*A*M*A*L)
  • Tričko s nápisom "I Am A Motherfucker", ktoré mal v autobuse na sebe Frank Vega (Danny Trejo), je identické s tým z videa na YouTube. (beso74)
  • Frank (Danny Trejo) si bere autobus na pronásledování padoucha a po několika okamžicích docela těžce havaruje – levá strana autobusu je zbořena, chybí světlo atd. V následujících záběrech je autobus opět v pořádku. (pjotri)

Reklama

Reklama