Reklama

Reklama

Vyznamenaný veterán z Vietnamu Frank Vega (Danny Trejo) se vrací domů. Společnost ho však zavrhne a on zůstává bez práce i bez lásky. O čtyřicet let později se díky incidentu v autobuse, kdy se zastal starého černocha, kterého terorizovali dva skinheadi, stane místním hrdinou. A lidé ho znovu začnou oslavovat. Jenže jeho štěstí se znovu ztratí, když je zavražděn jeho nejlepší přítel Klondike a policie nejeví žádný zájem věc řešit, a tak se vydává pátrat po zabijákovi na vlastní pěst. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (235)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Za mě povedený, sympatický, akční a místy dost krvavý a vtipný film. Válečný veterán se stává během pár okamžiků hrdinou poté, co zachrání chlápka v buse a rozhodne se tento status využít pro dobro lidí okolo, ale i osobní pomstu. Prostě příběh dobráka od kosti, který si ale nebere servítky a pokud není zbytí, zpřeráží celé skupině čelisti div ne na jednu ránu. A buď to okomentuje nějakou více ci méně vtipnou hláškou, či se dokonce omluví. Líbilo se mi i minimum destrukce interiérů, což je jinak pro podobné akční paskvily zvykem. Jo, já se příjemně bavil a snímek mě i přes svou úsměvnost zaujal. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nádherná úvodní píseň a krátký, leč výstižný výlet po městě. CITÁT - Můj příběh začíná v autobuse. Linka 144.......... Nenechte se však zmást úvodním klipen trvajícím tři minuty, protože film vlastně mimo některých songů nemá skoro žádný ruchový doprovod. Někdy i dlouhé, předlouhé dialogy trpí věčným tichem. Příběh sám o sobě je velmi smutný a je o smrti. Ani nevím, zda je Danny Trejo tak krásně namaskovaný nebo se ani nemuseli moc snažit. Rozhodně nás jeho "klidná" povaha provede celým příběhem. CITÁT - To je pěkná píčovina........ Frank Vega putuje autobusem po celém městě a hledá vraha svého válečného kolegy Klondikeho. Na cestě za spravedlností zmlátí kde koho a krev bude stříkat všude. Nazval bych ten film citymovie místo roadmovie. CITÁT - Nasral si spoustu špatnejch lidí........ Úžasná a velmi výstižná scéna je okolo 55 minuty. V akci je drtič odpadků v dřezu, drcena je část lidského těla a Danny povídá - CITUJI - To je škoda, že si nevzpomeneš, takhle bude celá kuchyň zasraná od krve............. Ale, zatím, co mrzutý důchodce jezdí autobusem po městě a všude zanechává krvavou stopu, vkrade se do příběhu politika a teď to teprve bude maso. Ty krávo, tohle bylo vážně hloupí až tak moc, že jsem se nemístně bavil. CITÁT - Jo flashdisk? Tak ten jsem ti narval do prdele!!!................ Závěrečná akční scéna s autobusama je nutná ale velmi špatně provedená. To mě tedy dostalo, řehtal jsem se jak malej idiot. CITÁT - A do prdele!!!! Jak chceš chcípnout, sráči!!!!!............ Konec je totálně zmatlanej. Hvězda za Dennyho a jedna hvězda za odvahu to natočit. CITÁT - Co chcete, kurva!!!!................... ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Divím se hodnocení, které zde Bad Ass má. Co jste čekali? Nemá to takový rozpočet jako Machete, nemá tolik hvězd (Perlman jako starosta potěší) a taky se zde nestřílí o život (nebo smrt). Danny Trejo je Frank Vega! Veterán z Vietnamu s plnovousem alá El Commandante se nejprve stane městským hrdinou a internetovou akční obdobou Justina Biebera a pak mu zabijou jediného kamaráda. To neměli dělat! Více se film blíží pomsta-akčním filmům 70.let alá Přání smrti. Né náhodou je zde zmíněn Charsles Bronson. Celý ten film mě bavil, akce byla uvěřitelná a až na krapet přitažený konec (honička s autobusy) Bad Ass dal, co jsem chtěl. 90 minut porci staré školy! Mimochodem bral bych Treja v Expendables. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Veterán je jasným důkazem toho, že pokud nechcete začínat život až po šedesátce, tak je lepší si s lákavou přihláškou do US Army vytřít jistou část těla obvykle umístěnou mezi zády a stehny. Frank Vega však v mládí cítil nutnost zachraňovat neexistující americkou demokracii v hlubinách vietnamské džungle a tak si alespoň zpříjemnil důchod internetovou slávou při mlácení tupých hlav. Mne tedy tento prťavý leč dostatečně rozzuřený hispánec hodně bavil, i když jeho rozvážné stíhání vraha klasickou emhádou považuji za celkem slušný úlet. A vysvětlí mu už konečně někdo, co je to ta fleška? ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Danny Trejo poprvé (u mě - Machete jsem neviděl) v hlavní roli a člověk by čekal, že se ho Bad Ass bude snažit prodat přes zjizvenou tvář, ta však překvapivě zůstane po celou dobu zarostlá a Danny si tak musel vystačit se svými hereckými schopnostmi (charisma tam zůstalo i tak). Evidentně béčkový scénář si místy možná hraje trochu na víc, než na co producenti při schvalování rozpočtu byli schopní vynaložit peníze a je to hodně vidět, ale celkový obraz působí průměrně (čti lepší béčko) a krom přepáleného závěru a několika znásilněných hlášek nemám důvod zbytečně stahovat hodnocení dolů. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Tričko s nápisom "I Am A Motherfucker", ktoré mal v autobuse na sebe Frank Vega (Danny Trejo), je identické s tým z videa na YouTube. (beso74)
  • Frank Vega (Danny Trejo) sedí na posteli, pozerá televízor a prepína kanály. Ale na obrazovke svieti stále ten istý kanál s poradovým číslom 3. (beso74)
  • Postava Franka Vegu (Danny Trejo) je založená na skutočnom vietnamskom veteránovi Tomovi Slickovi, ktorý sa vďaka internetu "preslávil" bitkou v autobuse. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama