Reklama

Reklama

Komedie Jak porodit a nezbláznit se je humorným pohledem do života pěti párů v radostném očekávání. Televizní hvězda a fitness guru Jules (Cameron Diaz) a její partner Evan (Matthew Morrison) přichází na to, že život ve světle reflektorů je absolutně nic proti těhotenství. Přemoudřelá dětská spisovatelka Wendy (Elizabeth Banks) ochutná svou vlastní medicínu, když s ní začnou mlátit hormony. Její manžel Gary (Ben Falcone) se snaží, aby ho nepřeválcoval vlastní otec alfa samec (Dennis Quaid), který čeká dvojčata se svou mladou a krásnou ženou Skyler (Brooklyn Decker). Rosie (Anna Kendrick) a Marco (Chace Crawford) se musí poprat s otázkou: Co dělat, když první těhotenství přijde dřív než první rande? Fotografka Holy (Jennifer Lopez) se chystá na cestu přes celou zeměkouli, aby adoptovala dítě. Její muž Alex (Rodrigo Santoro) si tím nápadem není tak jistý a snaží se svou paniku zklidnit ve skupince zasloužilých otců, kde platí základní pravidlo: „Žádné odsuzování!“ Každému se přece někdy stane, že mu spadne dítě do záchodu nebo sní cigaretu, popřípadě vyzvedne z jeslí cizí dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (45)

Trailer 2

Recenze (261)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl očividně nalákat hlavně na spoustu známých tváří, protože ruku na srdce, kdo by se na to jinak podíval. A jestli tenhle film měl navodit holky na to aby chtěli mít děti, protože je to super, tak se to rozhodně nepovedlo, mě to spíš odradilo ještě víc. Normálně bych řekla, aby vyhodili některé postavy aby ten zbytek mohl mít lepší příběh, ale on to byl příběh tak něják o ničem, takže mi tu možná těch hodně postav vůbec nevadilo. Jednou se na to podívat dalo, něják extrémně jsem se u toho nenudila, ale znova už rozhodně ne, ani si nemyslím, že si na to zítra ještě vzpomenu. 3* Naprosto nejlepší na celym filmu byla parta tatínků v parku. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Námět není špatný, ale provedení je předvídatelné, neoriginální a nevtipné. Tklivé tóny při porodních stazích, pohledy na dmoucí se bříška, doteky a další várka tklivých melodií. Nejlepší dějová linka je těch dvou, co prodávají ve stánku - ta by klidně mohla mít film sama pro sebe, prtoože zbytek je jen sladká vata o budoucích rodičích, hormonech a předporodních párty. Trochu nuda. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Hlavně žádné odsuzování, pokyvuje na sebe s vážností ve tváři otcovská garda na své pravidelné vyjížďce s kočárky. Možná i na tuhle jednohubku jako celek jsme až zbytečně přísní. I když leccos dokážu pochopit, protože: mohla to být lehká melodramatická komedie, ve které se budou řešit skutečné problémy, v očekávání ale nejsou jen hlavní protagonistky, ale i divák. Snímek rozhodně nestrhne. Nejpřijatelnější volbou je čas strávený v přítomnosti uvěřitelné dvojice Kendrick-Crawford, která jako snad jediná (Lopez-Santoro se ji lehce přibližuje) aspoň trochu působí jako lidé z masa a kostí. Zbytek je místy scénáristický průjem, kdy namísto něčeho pořádného tu tvůrci řeší trumfování se syna s vždy vítězným otcem nebo odstranění předkožky ještě nenarozeného syna. Komplikují si to také tím, že postavy vykreslí skutečně bídně, vztahy mezi nimi jakbysmet. Divák se se svými hrdiny i těžce identifikuje, hlava nehlava se tu skáče od jednoho k druhému. Samotná „problematika“ těhotenství se pak pochopitelně smrskává do absurdních dialogů. Vedle všech těch „bohužel“ ale britský tvůrce velmi solidního dramatu Všichni jsou v pohodě tak úplně neselhává. Některé momenty zábavnost nebo dojetí přes všechna klišé nepostrádají, navíc Anna Kendrick je prostě.. Anna Kendrick!! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rodičovství a děti se v poslední době stávají docela silným stigmatem. Buď jsou velebeny, odmítány, jejich absence je kritizována a naopak jejich prožití a vlastnění stavěno až na roveň jakési lidské povinnosti. Je to dobou. Ale také hlavně lidmi. Jak porodit a nezbláznit se mě zaujala již tím, že scénář psaly ženy ale točil to muž. Což docela dobře propojilo oba póly pohledu na věc. A musím říci, že v tomhle ohledu hodně povedeně. Ano, nejde o nic jiného, než jen o další rodinně agitační komedii, která se nevyhne tradičnímu nakopávání a přesvědčování, jak je to dobře a jak by to mělo být. V tomhle ohledu žádná změna ani překvapení. Je zde několik různých variant nabývání dětí (záměrně nepíšu těhotenství, i když toho a jeho různých poloh, od bezproblémového až po "sere se co může a utrpení nade vše", je zde požehnaně). Až si myslím, že těch dvojic bylo až zbytečně moc. Přes všechen ten agitační balast je zde však několik velmi zábavných a krásných okamžiků. Scény s tatínky v parku jsou naprosto úžasné, ta čtveřice s Chrisem Rockem v čele je supr a jakožto otec jsem s nimi v naprostém souladu. To, co tam říkají je mantra tak opomíjeného a přehlíženého (i maminkami a partnerkami) otcovství. Líbila se mi linie s Elizabeth Banks (i z vlastní zkušenosti, z toho sledovacího pohledu, je těhotenství někdy opravdu opruz k posrání), byť zrovna Banks mě už přestává bavit. Jediné, čeho Cameron Diaz od Masky dosáhla, je vyhasínání. Obrovským potěšením bylo opětovné setkání s J Lo, tu jsem měl vždycky rád, i jako herečku. A tady je dobrá. A na rozdíl od Cameron vypadá pořád dobře. Její linie je ale dost naivní idealistická pohádka. No a pak je tu Anna Kendrick a to je kapitola sama o sobě. Jak její příběhovou linií, tak jejím výkonem. Ta holka by mohla být němá a stejně byste pochopili vše, co vám chce říct. Kromě Rocka ještě bavil Dennis Quaid, v takové rovině jsem jej viděl poprvé a dost pobavil. Obsahově je to jen další idealisticky výchovně laděná americká sluníčková komedie středního proudu (a oni už asi jiné neumí, to mentorství a poučování tam nacpou, i kdyby hlavními hrdiny byla ranní směna u hovnocucu), z diváckého a mého subjektivního hlediska je to však mnohem zábavnější komedie, než se mi z komentářů a hodnocení zdálo. Dlouho jsem se rozmýšlel, jestli do toho půjdu ale teď vůbec nelituji. A až budu někdy v posteli umírat na mužskou rýmičku, dám to klidně znovu. 3.5* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako porodiť a nezblázniť sa? Hlavne treba brať všetko s nadhľadom a v klídku. No ako na potvoru, zo všetkých možných variácií, ako kto môže prežívať tehotenstvo, práve tento spôsob tu chýbal. Aj keď chápem, to by potom nebol film, v ktorom by sa trápnosť mohla vylievať až cez okraj. Niekedy som kvôli tomu na pár sekúnd musel odvracať oči. Dve hviezdy za pár pekných pesničiek a celkom príjemnú hereckú zostavu. 40/100 ()

Galerie (75)

Zajímavosti (6)

  • Film je inspirován stejnojmennou sérií populárních příruček o těhotenství, kterých se do roku 2011 prodalo více jak 14,5 miliónu kusů. (Avalon820)
  • Okrem mesta Atlanta pracovali filmári aj v Juhoafrickej republike, kde sa natáčali scény z Etiópie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama