Reklama

Reklama

Skutečný příběh muže, který byl ztělesněním amerického snu a vybudoval nejznámější síť rychlého občerstvení na světě. V roce 1954 dostal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na 6 mixérů na výrobu oblíbených mléčných šejků od bratrů McDonaldových, kteří provozovali malou restauraci s hamburgery v jižní Kalifornii. Toto neobvykle velké množství ho okamžitě zaujalo a rozhodl se, že dodávku vyřídí osobně. Od tohoto momentu se začala psát historie obrovského impéria McDonald, do kterého dnes patří neuvěřitelných 35.000 poboček po celém světě. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (447)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dobrý film o nejzachlustanějších rychlo občerstveních, které v USA jsou. Kam jsem si (zhnusená) nedošla za svého x letého působení ani dámy, natož, abych tam něco vzala do úst. Díra do zadnice je čistší. Tam je to to poslední místo, kde by se člověk najedl, bavím se slovy o pěti státech. Jen v tomto našem blbákově se z mekáče dělá kultura za tisíc, kde dokonce některé poblázněné děti evidentně jednoduchých rodičů pořádají narozeninové párty (protože tohle je maminko nejvíc!!!) nebo se tam chodí na obědy v neděli. A to jsem masožravec-všežravec. Další kapitolou, proč mě tam asi těžko někdo potká, jsou vzpomínky na tři hyperaktivní přetrhdíla, kteří v čerstvě otevřeném krámku v Hornikově kdysi zapáleně myli tácky tak rychle a precizně, že se kosmickou rychlostí vyšvihli do pozice manažera a jeden z nich povýšil až do Prahy!!!!!! Úder na mozkovnu z takto závratné kariéry byl dech beroucí. Ty kecy v putyce, kam jsme s nimi už jen asi tak max. dvakrát zašli, ty byly nezapomenutelné. Říká se tomu "kvalitní úvodní školení". Sektářský výmaz HDD hadr. No a pak se člověk odebere do kolébky, že ano a udělá si obrázek sám. :) Mno, Keaton par excellence, zábavné, svižné, poučné. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Abychom si rozuměli - o Mekáč se zajímám asi jako Krteček o sluneční brejle, protože moje představa o jídle se od ohřátýho kusu krávy v ubrousku trochu liší. Takže až díky tomuhle filmu jsem se seznámil s historií amerického pohostinství, a to právě kdo ví, jestli to bylo podáno reálně se vším všudy. Buď jak buď, lidi jako Kroc by mixéry neměli prodávat, měli by se v nich rovnou mixovat, bratry Mekáčovi je mně pak upřímně líto, protože narazili na člena Síně slávy hajzlů všeho druhu. Dost možná by měl povýšit na předsedu. Důležitý je opakovat pořád dokola slovo rodina, to jde pak všechno. Že, Andreji? ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

McDonald´s se stal synonymem pro revoluci v oblasti rychlého občerstvení a jeho začátkům nechybí snad nic. Několikanásobné selhání zakladatelů, precizní pracovní systém, chytrý podnikatelský plán, agresivní převzetí moci i splnění amerického snu. Proto úplně nepotěší, že film působí fádně. Měla to být velkolepá jízda. Bohužel Hancock není Scorsese a Kroce měl hrát někdo, kdo na 52 let alespoň vypadá. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

• Americká takykultura hamburgery, mafiny, koly, meky, marvely, knihy ksichtů. Zde jsme u těch hambáčů. Film je to po všech stránkách průměrný, bez sebemenší ambice poskytnout něco málo více než jen odvyprávět zadaný příběh. A zabere dost času. A čas jsou peníze. Moc času teda nemám. Asi se stavím na rychlovku na jeden číz s hranolkama. Produkce: FilmNation Entertainment ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Silnejší skoro vždy prevalcuje toho slabšieho. V tomto prípade bezcitný Kroc bratov McDonaldovcov. Po jeho príchode sa spustila obrovská mašinéria, ktorá zanechala stopy všade .. v ľudských životoch a aj v biznise. Spracovanie sa mi páčilo .. aj ten systém, keď sa nahliadlo do kuchyne ma bavil, mohli sme tam byť aj dlhšie. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Při scéně, kdy Ray Kroc (Michael Keaton) u večeře oznámí své manželce (Laura Dern), že se chce rozvést, si můžeme všimnout tří talířů pověšených na zdi pod sebou, kdy v prvním záběru visí bílý talíř dole a po zbytek scény je nahoře. (Pan.Jitrocel)
  • Když si Ray Kroc (Michael Keaton) při první návštěvě San Bernardina sedá na lavičku, tak si vedle sebe po pravé ruce položí pití, které ale při následném rychlém prostřihu zmizí a pak se znovu objeví. (DexMASTER094)
  • Rodiče Raye Kroce pocházeli z vesnice Stupno u Plzně, kde mu i místní nedávno odhalili pamětní desku na zdravotním středisku. V obci je jméno Kroc velmi časté. (JerryPilsen)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno