Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Old Shatterhand sice pro sebe našel štěstí v soužití s Nšo-či, ale během pravidelných výprav zpět do rozrůstajících se výsep civilizace poznává, že na jeho způsob života a přátelství s indiány lidé v městech pohlížejí skrz prsty. Přesto se snaží trpělivě přivést obě strany k jednomu stolu, když už ne na úrovni státních autorit, tak alespoň jednotlivých lidí. Jeho poklidný život v usedlosti na území Apačů vezme náhle za své, když během kopání studny místo na vodu narazí na ropu. Naneštěstí zrovna v nedalekém Roswellu pobývá syn ropného magnáta Santera, který zde uvízl cestou do Los Angeles. Tam ho otec vyslal z New Yorku, aby se nezvedeného a zlovolného grobiána zbavil. Santer Junior si umane, že půdu Apačů získá za každou cenou. Vinnetoua a Old Shatterhanda čeká boj proti lidské zlobě motivované hrabivostí, personifikované do jejich nejzavilejšího a nejnebezpečnějšího protivníka. (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WTF? Že sa pôvodná séria vôbec nedržala kníh, na tú dobu a na to spracovanie to bola fakt že pecka. Ale toto bolo preboha ča? Old Shatterhand ako vysušený pobožný spiťálek, Winnetou ako tupý svalnatček, Nšoči WTF? Toto nemalo vôbec vzniknúť. To je preboha taký problém skúsiť nafilmovať skvelú trilógiu podľa knihy? Dosť slušnosti, kurvafix, toto ma extra nasralo. Debili, ktorí to povolili a debili, ktorí to stvorili. To si radšej tisíckrát pustím originál. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tato slátanina by se mi nelíbila, ani kdybych v životě nečetl žádnou mayovku a neviděl ani jeden film či seriál natočený na jejich motivy. Ubohá výprava, hloupý a nelogický děj, z Apače Vinetoua je prérijní indián a z Old Shatterhanda jakýsi neschopný chcípák. Santer Junior a celá jeho rodina - postavy k zblití. Věčná tma rozhodně ke kvalitnímu diváckému zážitku také nepřispívá a tak ta jedna umrněná hvězdička je leda za jakous takous rádoby drsnou atmosféru a z nostalgické náklonnosti ke jménům hlavních postav. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nakonec nic extra. Po prvním dílu jsem myslel, že možná hodím staré mayovky do zapomnění, ale ne, byla by to chyba. Sice se opět celý film tvářil příjemně realisticky, ale žádná velká zábava to nebyla. Akční scény byly vůbec dost pitomě natočené. Bohužel jen první díl měl záporáka, který byl zajímavý a zapamatováníhodný. Zde bylo jen úsměvné, že otec záporáka si zahrál záporáka v první díle původní série. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejtemnější a nejsyrovější díl z celé minisérie. Indiáni už snad nemohou být divočejší a jejich protivníci zákeřnější. Ve srovnání s tímto pojetím je původní zpracování opravdu jenom přeslazená limonáda pro děti. Při jedné ze závěrečných scén, podbarvené s využtitím původního hudebního motivu, v podání sólového ženského hlasu - ála Gladiátor či Pán prstenů, naskakuje husí kůže... Bravo tvůrcům, podařil se jim husarský kousek - a jednoznačně za plný počet.! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost slušný závěr dost slušné reálnější trilogie o tom, kterak to vlastně bylo s těmi legendami o statečné bílé tváři, sdílející svůj osud s osudem kmenů rudých bojovníků, čelících nájezdům osadníků z dalekých zemí za velkou louží. Čekal jsem, že tenhle miniseriál bude jen smutná laciná fraška snažící se zalíbit známými postavami a příběhy a přitom na ni všichni zapomenou tak rychle, jak jen ohnivá voda vyprchá, ale překvapivě jde o velmi slušné zpracování, temnější, reálnější země osidlované uprchlíky a bezskrupulózními zhýralci všech možných zemí a národů.. Naivnější pohádky, které jsme sledovali jaké malé děti v tomhle zpracování samozřejmě nečekejte, pokud ale nebudete právě tímhle vzpomínkovým závojem zaslepeni, dokážete si tuhle novou formu také užít a možná překousnete i poněkud lehce za skalp přitažený konec. Ale bylo to překvapivě fajn. V tomhle výjimečném případě, tak trochu potvrzujícím pravidlo, ale neberte na zdejší celkové hodnocení ohledy a zkuste se na to také podívat. Velmi solidní výběr herců, velmi solidní dabing (překvapivě) a velmi solidní rozhodnutí ponechat jazyk indiánů tak, jak byl v originále, protože obzvlášť hluboký hlas a vzhled Tokvi-Kavy za to stojí. Prostě slušná práce, fakt nečekaně slušná. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama