Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Old Shatterhand sice pro sebe našel štěstí v soužití s Nšo-či, ale během pravidelných výprav zpět do rozrůstajících se výsep civilizace poznává, že na jeho způsob života a přátelství s indiány lidé v městech pohlížejí skrz prsty. Přesto se snaží trpělivě přivést obě strany k jednomu stolu, když už ne na úrovni státních autorit, tak alespoň jednotlivých lidí. Jeho poklidný život v usedlosti na území Apačů vezme náhle za své, když během kopání studny místo na vodu narazí na ropu. Naneštěstí zrovna v nedalekém Roswellu pobývá syn ropného magnáta Santera, který zde uvízl cestou do Los Angeles. Tam ho otec vyslal z New Yorku, aby se nezvedeného a zlovolného grobiána zbavil. Santer Junior si umane, že půdu Apačů získá za každou cenou. Vinnetoua a Old Shatterhanda čeká boj proti lidské zlobě motivované hrabivostí, personifikované do jejich nejzavilejšího a nejnebezpečnějšího protivníka. (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znáte to, že po letech je romantika pryč a přichází realita. Všichni jsme věděli, jak to dopadne, závěr mě tedy ani nedojal, navíc, ten nový náčelník je fakt divný. K Vinnetouovi jsem si nevytvořil vztah, takže smrt koně mě zasáhla rozhodně více. Naštval mě osud mladého padoucha. Potěšil mě naopak starý padouch a divoký Západ takový, jak si jej představuji. Francouz, Pražák, halda Poláků, prostě jako dnes. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejtemnější a nejsyrovější díl z celé minisérie. Indiáni už snad nemohou být divočejší a jejich protivníci zákeřnější. Ve srovnání s tímto pojetím je původní zpracování opravdu jenom přeslazená limonáda pro děti. Při jedné ze závěrečných scén, podbarvené s využtitím původního hudebního motivu, v podání sólového ženského hlasu - ála Gladiátor či Pán prstenů, naskakuje husí kůže... Bravo tvůrcům, podařil se jim husarský kousek - a jednoznačně za plný počet.! ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani třetí díl nevyčnívá nad ty druhé dva a jen potvrzuje to zoufalství. Náčelník Komančů jako punker, nerozhodný až slabošský Vinnetou a až Čech Rossman musí přijet z daleké Prahy, aby odrovnal zloducha Santera! Ale abych byl spravedlivý. Jsem rád, že tvůrci šli vlastní cestou a nekopírovali původní filmy z šedesátých let, aby se ukázalo, že dokonalost věrně zkopírovat ani nelze! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé finále nové trilogie, jež ukázala cestu dílu Karla Maye i do naší současnosti. Jsem velmi spokojená. Není to romantická pohádka, je to "jen" další realističtěji pojatý příběh z dob dobývání divokého západu, ale o to je mnohem silnější. Nikoli barvotisková legenda určená pouze pro pány a kluky. ()

sud odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY!!! V zasněžené Arizoně si Old Shatterhand a Nšo-Či stavějí dům - přátelé, takhle nezačíná anekdota ani pokračování Mannitouovy boty, ale smrtelně vážně míněná Mayovka, která má být blíže realitě! :-) Jenomže tohle nemá nic společného s westernem a s Mayovkou už vůbec ne. Kromě té (víceméně strojené) špíny je tohle pracování totiž daleko naivnější než staré filmy. Rozpálená Arizona je najednou zelená a očekává sníh, manželům Shaterhandovým na stavbě nádeničí indiáni a Polští dělníci, ošuntělý a od pohledu nedůvěryhodný týpek podplatí šerifa (aniž by ho zajímalo kde k penězům přišel), poprava se nemůže konat jindy než v noci, náčelník Komančů má dva metry, figuru jako Schwarzenegger a blond číro (to částečně omlouvá, že je míšenec), Vinnetouův konec naprosto bez emocí a možná přijde i Žid z Prahy. O úplném závěr se už vůbec zmiňovat nebudu, to už je naprostý úlet! Opět tu máme záporáka bez koulí a charismatu a účast Mario Adorfa v cameo roli pozbývá punce. Za souboj Vinnetoua s Tokvi-kavou 10%. P.S. Když to shrnu - jsem rád, že jsem trilogii viděl, ale s výjimkou prvního solidního dílu je to prostě průser. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama