Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Old Shatterhand sice pro sebe našel štěstí v soužití s Nšo-či, ale během pravidelných výprav zpět do rozrůstajících se výsep civilizace poznává, že na jeho způsob života a přátelství s indiány lidé v městech pohlížejí skrz prsty. Přesto se snaží trpělivě přivést obě strany k jednomu stolu, když už ne na úrovni státních autorit, tak alespoň jednotlivých lidí. Jeho poklidný život v usedlosti na území Apačů vezme náhle za své, když během kopání studny místo na vodu narazí na ropu. Naneštěstí zrovna v nedalekém Roswellu pobývá syn ropného magnáta Santera, který zde uvízl cestou do Los Angeles. Tam ho otec vyslal z New Yorku, aby se nezvedeného a zlovolného grobiána zbavil. Santer Junior si umane, že půdu Apačů získá za každou cenou. Vinnetoua a Old Shatterhanda čeká boj proti lidské zlobě motivované hrabivostí, personifikované do jejich nejzavilejšího a nejnebezpečnějšího protivníka. (Česká televize)

(více)

Recenze (72)

Klenotka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze všech tří dílů asi nejslabší, ale jen proto, že kde u Stříbrného jezera vzali na minutách, tady je přidali a někde uprostřed to ztrácelo dech. Nicméně sledovat Old Shatterhanda, který se v civilnějšími evropském Tanci s vlky pořád srovnává se svou krizí identity, aby nakonec přijal místo mezi Apači, je opravdu zajímavé. Od opravdového zelenáče až k plnhodnotnému členovi apačského kmene, to je vývoj postavy i děje. S Vinnetouem se ovlivňují pozitivně i negativně, jako dva normální lidi, nikoliv lehce pasteloví hrdinové bez bázně a hany. Původní filmy miluju, ale potom, co jsem po pěti minutách přijala fakt, že tohle je nová adaptace (Byť opět jen velmi volná), a ne remake filmů., jsem si celou trilogii hodně užila. ()

sud odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY!!! V zasněžené Arizoně si Old Shatterhand a Nšo-Či stavějí dům - přátelé, takhle nezačíná anekdota ani pokračování Mannitouovy boty, ale smrtelně vážně míněná Mayovka, která má být blíže realitě! :-) Jenomže tohle nemá nic společného s westernem a s Mayovkou už vůbec ne. Kromě té (víceméně strojené) špíny je tohle pracování totiž daleko naivnější než staré filmy. Rozpálená Arizona je najednou zelená a očekává sníh, manželům Shaterhandovým na stavbě nádeničí indiáni a Polští dělníci, ošuntělý a od pohledu nedůvěryhodný týpek podplatí šerifa (aniž by ho zajímalo kde k penězům přišel), poprava se nemůže konat jindy než v noci, náčelník Komančů má dva metry, figuru jako Schwarzenegger a blond číro (to částečně omlouvá, že je míšenec), Vinnetouův konec naprosto bez emocí a možná přijde i Žid z Prahy. O úplném závěr se už vůbec zmiňovat nebudu, to už je naprostý úlet! Opět tu máme záporáka bez koulí a charismatu a účast Mario Adorfa v cameo roli pozbývá punce. Za souboj Vinnetoua s Tokvi-kavou 10%. P.S. Když to shrnu - jsem rád, že jsem trilogii viděl, ale s výjimkou prvního solidního dílu je to prostě průser. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tato slátanina by se mi nelíbila, ani kdybych v životě nečetl žádnou mayovku a neviděl ani jeden film či seriál natočený na jejich motivy. Ubohá výprava, hloupý a nelogický děj, z Apače Vinetoua je prérijní indián a z Old Shatterhanda jakýsi neschopný chcípák. Santer Junior a celá jeho rodina - postavy k zblití. Věčná tma rozhodně ke kvalitnímu diváckému zážitku také nepřispívá a tak ta jedna umrněná hvězdička je leda za jakous takous rádoby drsnou atmosféru a z nostalgické náklonnosti ke jménům hlavních postav. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost slušný závěr dost slušné reálnější trilogie o tom, kterak to vlastně bylo s těmi legendami o statečné bílé tváři, sdílející svůj osud s osudem kmenů rudých bojovníků, čelících nájezdům osadníků z dalekých zemí za velkou louží. Čekal jsem, že tenhle miniseriál bude jen smutná laciná fraška snažící se zalíbit známými postavami a příběhy a přitom na ni všichni zapomenou tak rychle, jak jen ohnivá voda vyprchá, ale překvapivě jde o velmi slušné zpracování, temnější, reálnější země osidlované uprchlíky a bezskrupulózními zhýralci všech možných zemí a národů.. Naivnější pohádky, které jsme sledovali jaké malé děti v tomhle zpracování samozřejmě nečekejte, pokud ale nebudete právě tímhle vzpomínkovým závojem zaslepeni, dokážete si tuhle novou formu také užít a možná překousnete i poněkud lehce za skalp přitažený konec. Ale bylo to překvapivě fajn. V tomhle výjimečném případě, tak trochu potvrzujícím pravidlo, ale neberte na zdejší celkové hodnocení ohledy a zkuste se na to také podívat. Velmi solidní výběr herců, velmi solidní dabing (překvapivě) a velmi solidní rozhodnutí ponechat jazyk indiánů tak, jak byl v originále, protože obzvlášť hluboký hlas a vzhled Tokvi-Kavy za to stojí. Prostě slušná práce, fakt nečekaně slušná. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl byl sice o trochu lepší než předchozí, ale ten konec tomu absolutně podrazil nohy. Jediné pozitivum byl záporák, který měl své smysluplné pohnutky a nebál se jít za svým. Pak už ale je třeba jen kritizovat: hrozný děj, otřesný scénář, mizerné herecké výkony, teatrálnost, naivnost a úplně pitomý Old Shatterhand... ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama