Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 1

(série)
USA, 2017, 8 h 19 min (Minutáž: 34–60 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Hannah Gross, Anna Torv, Cotter Smith, Cameron Britton, Alex Morf, Joe Tuttle, Peter Murnik, Joseph Cross, Jesse C. Boyd (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dva agenti FBI se na konci 70. let ve snaze pomoci rozvoji kriminalistiky odhodlali ponořit do psychologie vraždy a přiblížit se znepokojivě blízko skutečným netvorům. (Netflix)

Recenze (99)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mindhunter je seriál přesně pro mě. Ještě když jsem chodil na základní školu, dostala se mi do ruky kniha Století detektivů, která posloužila jako základ pro seriál Dobrodružství kriminalistiky, a já jsem zjistil, že sice nemám vražedné sklony (až na výjimečné případy), ale převelice mě zajímá literatura faktu s podobnou tématikou. No, je pravda, že osudy kasařů a defraudantů mě nechávaly vcelku chladným, vrahové (zvláště ti sérioví) mě ale zaujali velice velmi. Kniha Lovec duší Johna Douglase a Marka Olshakera se ke mně dostala pochopitelně mnohem později, ale za tu dobu, co ji vlastním, už jsem si ji několikrát přečetl a na seriál vytvořený na jejím základě jsem se těšil. Můžu říct, že mě tvůrci nezklamali... No, trochu ano. Druhá polovina sezóny byla od té první pocitově dost odlišná, byla i zřetelně slabší, ale já doufám ve zlepšení. Pokud bude seriál popisovat i činy Dennise Radera, měli by mít tvůrci ke zlepšení dost času, vždyť by měli sledovat děj v letech 1974-91, takže jim věřím a těším se. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jasná pětihvězdičková záležitost. Pohled do psychologické práce FBI na jejím (v uvozovkách) samém počátku. Velice dobrá práce s charaktery i excelentně zvolený casting. To, čeho jsem se zprvu bál jako zapadlé kriminálky, kterou nerozeznám od řady podobných se ukázalo jako originální krimi drama, kde každá scéna, postava i podzápletka má svůj jasně daný důvod. A konec série v nemocnici se sériovým vrahem byl infarktový, ale excelentním vyeskalováním neodvratného sebepoznání. 90%  ()

Reklama

mirekem 

všechny recenze uživatele

Brilantní věrohodný seriál o myšlení. Tak to mám rád, tak to miluji, když je ta akce v mozku a nikoliv jen v přestřelkách a bitkách. Zajímavé herecké obsazení, opravdu to není láska na první pohled s těmi herci, na facku jsou občas všichni, zejména ti na straně zákona, nicméně tahle zdánlivá nedokonalost právě funguje jak švýcarské hodinky a celkovému zpracování nelze v podstatě nic vytknout, těším se na druhou sérii. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Filmařsky určitě kvalitní, charaktery jsou skvělé a zajímavé, ale vizuálně je Mindhunter tak strašně nezáživný až "sterilní", že kdyby si to někdo pustil do sluchátek bez videa, o nic nepřijde. Nekonečné dialogy a povídání dokola a dokola, ale úplně nulová akce, napětí nebo něco, co by mě donutilo si pustit další díl. Oceňuju práci a nápad, ale pro mě to byla těžká nuda, kterou jsem dokoukal spíš z donucení. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to hodně zvláštní případ. Je asi důležité nejdříve říci, že jsem si seriál představoval jinak. Myslel jsem si, že budeme zabrušovat lehce do sci-fi. Myslel jsem si, že pojedeme osmdesátkovou atmosféru v nějaké alternativní realitě kde detektivové se budou lidem dostávat nějak do hlavy nebo tak. Něco jako Minority Report. Ale místo toho se detektivové dostávali do hlavy jinak. Upřímně řečeno, psychologie je moje téma. Je to má vášeň a je to jedna z mých největších zálib. Seriál do toho skvěle uvede a neustále se v tom nimrá. Ten rozjezd je sice pomalý, ale něco se v tom najde. Někdo to kouzlo objeví, někdo taky ne. Nejde pro mě o něco dokonalého, ale je to obrovský potenciál, který mistr Fincher objevil, vytvořil a ostatní v tom snad budou skvěle pokračovat dál. Má to nakročeno dobře. Asi opravdu nepůjde o seriál, který se bude rozvíjet k naprosté dokonalosti a každá série bude mega lepší a mega lepší, ale spíše to bude něco na co se vždy rád podívám. Už vzhledem k tomu jak jsem se přistihl, že jsem se na poslední dva díly vyloženě těšil. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Finále 1. série pojednává o případu Darrella Gena Deviera (Adam Zastrow), který Holden Ford (Jonathan Groff) a Bill Tench (Holt McCallany) řeší metodami vytvořenými na základě jejich rozhovorů se sériovými vrahy. Seriál byl inspirován knihou "Mindhunter: Lovci myšlenek" bývalého agenta FBI Johna E. Douglase. Devier ve skutečnosti žil v Georgii, ořezával stromy v sousedství, kde byla znásilněna a zabita 12letá Marie Francese Stonerová. Douglas během výslechu skutečně použil vyšetřovací taktiky jako detektivové v seriálu. Tedy falešnou složka papírů, která působí dojmem, že má hodně usvědčujících důkazů, naznačování, že oběť si o to říkala, a krvavý kus kamene položený před ní. (Macik1982)
  • Dr. Wendy Carr (Anna Torv) si po poslechu nahrávky sundá sluchátka a zeptá se: „Co je v krabici?“ Jde o možnou narážku na Fincherův film Sedm (1995). (Tomas_TM)

Reklama

Reklama