Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 2

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (355)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší Home Invasion/Slasher který jsem vůbec kdy viděl a dost možná vlastně jediný, který mě opravdu bavil a proto ho hned z fleku nadhodnotím na plnou palbu.Ani si neumíte představit, jak jsem se spokojeně usmíval, že konečně vidím pořádně hutnou vykosovačku, kde každá postava nemá IQ bublajícího bláta, zabiják není nesmrtelný a nedotknutelný jako Walker Texas Ranger a celé to neskončí totálně imbecilně, ano tohle všechno v You're Next díky bohu není.Jistě, scénář místy prostě pokulhává a to hlavně v motivaci některých postav, předvídatelný to bylo jako ta nejsložitější epizoda Kobry 11 a občas to bylo zase hodně naivní, hlavně v tý pasáži, kdy nechají v klidu nahoře jednu z manželek poté, co matku vrah pod postelí rozsekl mačetou jako řezník čtvrtku prasete v Bille a oni jdou dolů a vůbec je netankuje, že tam ten filuta nejspíš ještě asi někde bude, na druhou stránku je to snad první slasher, kde je ten šok postav z brutálního masakru kolem vyobrazený paralizováním a přirozenými chybami ve stresu a né idiocismem scénáristy, který napíše postavám tak debilní myšlení, jen aby vrah měl co nejvíc komparzistů k porcování.Regulérně jsem se zabouchnul do Sharni Vinson!Konečne postava, co někde v koutku tiše nepláče a kurefsky kosí jednoho zmrda za druhym, to bylo prostě skvělý a konečně udělal někdo hlavní hrdinku, která má větší koule než banda vopičáků v latexovej maskách.Pointa mě došla dost dřív, než nám chtěl pan režisér ukázat, ale úplnej finiš jsem nečekal, to bylo překvapení a ta sekera se měla podle mě zaseknout to úplně jiné postavy, takže aspoň jeden scénáristický zvrat, který už sem nečekal.Bylo to brutální, nekompromisní, atmosferický a hlavní hrdinka je šukatelnější verze Ramba a já se po skončení filmu slastně usmíval a to se mi u home invasion/slasheru ještě nikdy nestalo, takže 90%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

no co vam poviem. film ma dve casti. prva, kym sa vsetko rozbehne, je psychologicky a psychicky teror, kedy neviete, z ktoreho kuta na vas vyskoci nejake milucke zvieratko a druhu cast, kedy zacina to prave rosambo a z jednej ucastnicky zajazdu sa stava novodoba drsna Xena. a este aj ofinku ma. Paradna zalezitost. Asi trikrat som si na stolicke poskocila a moje srdce tiez. Takmer az do infarktoveho stavu. Well done. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Možná, že na horor a všechny jeho subžánry nahlížím při hodnocení o dost přísněji než třeba na komedie (i vzhledem k tomu, že hororová špička je tak úzká a nedostižná), ale to, co zde vidím, je každopádně výstavný scénáristický průšvih. Horory z kategorie Home invasion jsou sice vždy v podstatě o tom samém, ale jak loňská Očista rozvířila tyto žánrové vody neotřelým nápadem a poměrně kreativním zpracováním, tak na You´re Next nelze najít nic, co by stálo za řeč a vyzdvihlo příběh nad úroveň jateční pubertální kraviny. Všechna "šokující" úmrtí už jsme viděli někde jinde, atmosféru má lepší každý druhý found footage a zápletka s dědictvím mi nepřišla vůbec věrohodná. Jediné, co opravdu oceňuji, je rázná hlavní hrdinka, která se konečně chovala tak, jak se na danou situaci sluší.. 40% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Crispian je spolu so svojou priateľkou pozvaný na oslavu 35 výročia svadby jeho rodičov. Oslava sa koná v staršom, opustenom, rodinnom dome mimo civilizácie. O deň neskôr sa postupne pridávajú všetci ostatní súrodenci. Podáva sa večere a "prichádza" prvá hádka. Od počiatku bolo medzi určitými súrodencami cítiť napätie. Toto o "chvíľu" už nikoho nebude trápiť. Všetkých zúčastnených na oslave čaká väčší problém, ako hlúpa výmena názorov – boj o holé životy. Drsné od úvodu. Nebudete si mať kedy vydýchnuť. V prvom zdaní spočiatku obohraný príbeh, ktorí sme už videli, skrýva nejedno prekvapenie. Najsilnejšou stránkou jednoznačne gore a atmosféra. A záver? Presne taký aký má byť. Tento snímok poteší nejedného fanúšika hororu - 90%. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Očekávání bylo veliké a bohužel to pro mne nedopadlo, tak jsem očekával. Začátek se zdál slibný, mělo to docela svižný nádech, ale zhruba v polovině filmu to sklouzlo do poněkud nudnějších vod. Myslel jsem si, že hororový subžánr slasher skloubený s home invasion přinese hororu nějaký nový rozměr, jak už se po premiéře na torontském festivalu pravilo, ale nic zvláštního se nekoná, v tomhle směru se mi daleko více líbila Očista (The Purge). Nicméně pochválit bych mohl kvalitní hudbu, chvílemi dobrou atmosféru a příjemný, nenucený černý humor, viz. - Kdo je nejrychlejší běžec? Kdo? - Já, ale mám šíp zabodnutej v zádech! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Masky v tomto filmu později inspirovaly masky ve hře „Hotline MIami“. (Polgedney)
  • Většina filmu byla natočena bez stativu, aby se zvýšilo napětí. (Polgedney)
  • Film mal premiéru na medzinárodnom filmovom festivale 2011 v Toronte, kde si ho spoločnosť Lionsgate vybrala kvôli distribúcii. Aj keď bol premietaný na viacerých filmových festivaloch, do kín ho distribuovali až v roku 2013. (Da_reba)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama