Reklama

Reklama

Smrtelně nemocný Frank je zároveň smrtelně unavený z americké konzumní kultury a rozhodne se zbavit společnost těch nejvíce otravných členů. K této misi si vybere neobvyklou spolupachatelku - šestnáctiletou Roxy. (JayZak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (354)

heyda 

všechny recenze uživatele

Wauuu, tak tohle bylo něco nezapomenutelnýho. Film, který se snad ani tvrději už nemůže navážet do americké společnosti a její povrchnosti, egoismu, chamtivosti, hrubosti a arogance. Kde se hrabe Michael Moore. A ještě víc je k nevíře, že to točil a napsal ten největší pošuk z Policejní Akademie. Tenhle film má moje naprosté uznání, protože je to krutě pravdivý (kdo tam byl, pochopí), navíc je to fakt vtipný a Tara Lynne Barrová je neskutečně zajímavá mladá herečka. 1 000 000 % ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Magnolia // Počet premietajúcich kín v USA: 14 // Otvárací Víkend USA: $27,308 // Zaujímavý a vôbec nie zlý pohlaď na dnešnú spoločnosť. Zabíjať jebnutých ľudí, ktorí si to zaslúžia sa mi zdá byť v celku normálne a úplne v kľude by som túto myšlienku zaviedol aj do reálneho života :) ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Úžasný nájezd, spadla mi čelist. Přepínání programů, rozhovor s kolegou v kanclu, reakce na rozmazlenou barbínu, dokonalé. Po setkání s Roxy to sice i přes občas skvělý moment (kino, Alice Cooper) trochu ztrácí na intenzitě zážitku, ale síla té první půlhodinky to bez potíží udrží ve spokojeném pocitu. Hodně hořký pohled na stav společnosti servírovaný formou krvavé společensko kritické komedie. A minimálně scéna v kině je něco, co v duchu napadlo snad každého, kdo se někdy snažil užít si film bez vyrušování. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto je film, ktorému sa skutočne podarilo vystihnúť moje pocity zo súčasnosti. Ten pocit zhnusenia, keď si už v poslednom čase len náhodou zapnete telku a tam na vás vyskočia stupídne reality show. Keď si otvoríte hocijaké elektronické i papierové médium a najväčie odpady spoločnosti sú za celebrity. Najhoršie vytriezvenie ale príde, že keď sa rozhodnete toto kritizovať tak s úžasom zistíte, že väčšina ľudí okolo vás toto pozerá, toto číta, toto uznáva a teší sa z tak bezprizorného života. Väčšina ľudí sú ovce, nepotrebujú veľa, stačí mať len nejakú primitívnu tému na pokec a inak idú s davom. Nechcú zmenu, sú pohodlní pohnúť sa z miesta, vyhovuje im život o ničom. Úplne hrdinu tohto prehnaného, ale trefného filmu chápem. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pátou kolonou požíračů horkých psů v jejich tažení za světovládou je jejich zasraná, pokřivená pseudokultura, kterou pod heslem "Co nedobudeš, zdegeneruj!" úspěšně exportují do celého světa. Spěje to k tomu, že nakonec nezbude nic, než banda na hamburgerech vypěstovaných, agresivních vyžraných trosek visící na sociální síti, která běží na monopolním operačním systému, bombardovaná podprahovými reklamami na čističe hajzlů, vložky, sajrajty na posílení erekce a prostatického Vašuta. A pokud se budete potřebovat odreagovat od toho milého, sociálního shonu, můžete to vždycky hodit do lišty a odskočit si brutálně vyvraždit pár stařenek, vdov a sirotků v nějakém tom Géteáčku nebo si prostě jen tak vyhonit s tou virtuální krasavicí, co ukazuje 24/7 kundu na Skajpu. Takže se buď přizpůsobíte nebo nebudete mít jinou možnost, než si v nějakém tom e-shopu pořídit Kalashnikova a vyjít si prostě "mezi lidi". Zedovo angažované memento, zdající se teď dohnané ad absurdum, se může za pár let změnit v nemilé reality show. Tak doufám, že se Mexiko a Kanada konečně domluví na nějaké té vyhlazovací invazi. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kniha, kterou Frank (Joel Murray) půjčuje recepční, je "Pride and Prejudice and Zombies" od Jane Austenové a Setha Grahama-Smitha. (DJDVD)
  • Masový vrah, o ktorom sa Frank (Joel Murray) dopočuje v televízii, je Charles Whitman, ktorý v roku 1966 vystúpil na vežu v priestoroch Texaskej univerzity v Austine a zastrelil 16 ľudí, a ďalších 32 zranil. Po čine spáchal samovraždu a v liste na rozlúčku žiadal lekárov o pitvu svojho mozgu. Lekársky tím skutočne našiel zhubný nádor v hlave, ktorý mu tlačil na mozog. Tú istú diagnózu si vypočuje od lekára vo filme aj hlavný hrdina. O Whitmanovom besnení pojednáva film Smrtící věž (1975) s Kurtom Russellom v role vraha. (BlackTom)

Reklama

Reklama