Reklama

Reklama

Bahno z Mississippi

Trailer

Dobrodružné drama vypráví příběh dvou 14letých chlapců Ellise a Neckbonea, kteří na ostrově uprostřed řeky Mississippi objeví muže jménem Mud. Ten jim prozradí, že v Texasu zabil muže a pronásledují ho pomstychtiví nájemní vrazi. Na ostrově se má setkat se svou životní láskou Juniper, se kterou plánuje ujít. Pochybující, ale i fascinováni Ellis s Neckboneom mu přislíbí pomoc. Netrvá však dlouho a Mudovy představy se stanou skutečností. Chlapci v malém městě objeví nejen krásné děvče, ale i hordu zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (350)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Citlivá indie vztahovka, emocionálně rozpracovaná do nejmenšího detailu. Nichols potvrzuje, že tyhle civilní nenápadné příběhy umí a že Take Shelter nebyla žádná náhoda. Marketing táhne na McConaugheyho, avšak hlavní slovo má fantasticky hrající Tye Sheridan. Příběh o správných hodnotách, osudových rozhodnutích i dospívání - to vše Mud nabízí v zajímavém filmařském mixu bez zbytečných třaskavých efektů, či eye-candy záběrů. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách tradiční nezávislárna, která nemá absolutně čím překvapit. Atmosféru má sice Nichols v malíku a pracovat s herci umí také na jedničku. Jenže to někdy nestačí. Nichols jakoby natáčel podle klasické šablony nezávislých filmů, příběh je jednoduchý a divák snadno odhadne, co se stane v další pětiminutovce. Emoce žádné a celé je to až příliš dlouhé. Zkrátka neurazí, nenadchne. Je to ale škoda, protože Matthew McConaughey je v nejlepší herecké formě a lepší dětské herce už mohl Nichols těžko sehnat. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film je postaven především na charachteru jednotlivých postav, díky tomuto faktu si člověk velmi rychle najde cestu k hlavním hrdinům a pak už jen fandí a fandí. Ellise (mimochodem vynikající herecký výkon Tya Sheridana) považuju za jednoho z nejsympatičtějších kluků, kterýho jsem kdy ve filmu viděl. Jeho víra v lásku byla tak krásně čístá a upřimná a přitom ani trošku patosová. Moc se mě líbil, když se hned a nezištně zastal holky v nesnázích proti evidentně silnějšímu obtěžovateli. Taky dialogy mezi Mudem a Ellisem (hlavně ten poslední ) byly klenotnický. Film ve kterým člověk tak trošku čeká určitý typ konce, ale věří v úplně jiný. Nádherný stmel dětskýho světa plnýho ideálů, touze po dobružství se světem dospělých ve kterým hraje hlavní roli slečna realita a pan osud. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení! Nic jsem si o Mudovi nečetl, koukal jsem pouze na zdejší hodnocení, nikoliv komentáře, takže jsem se do filmu pouštěl bez nějakých předsudků a o to více jsem byl potěšen a překvapen. Příběh je napínavý, ale zejména takový lidský, věnuje se charakterům postav a otázce přátelství, využívání, zrady, dobra a zločinu. Matthew McConaughey je zde velmi sympatický a role mu naprosto dokonale sedla. Sečteno a podtrženo, nemám výtek k tomuto snímku a dávám plný počet. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Do mississippského bahna jsem se nořil hodně pomalu a stejně jsem nezapadl hlouběji než po ponožky. Já už totiž nejsem dospívající kluk, ani jsem nezavraždil žádného milence své vyvolené a dokonce nejsem ani pomstychtivý příbuzný, takže se mi těžko hledalo něco, k čemu bych měl nějaký vztah. Naštěstí se objevil alespoň vysloužilý zabiják CIA a s ním mi to hned uběhlo o něco příjemněji. Přesto si myslím, že tato plochá historka okresního formátu má příliš okázalou stopáž na to, jak málo obsahu nabízí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Tričko s nápisom "FUGAZI", ktoré má na sebe Neckbone (Jacob Lofland), je tričko americkej hardcore punkovej kapely Fugazi z Washingtonu, ktorej členovia sú napríklad Guy Picciotto z kapely Rites of Spring alebo Ian MacKaye z Minor Threat. (Déé X Géé)
  • Vyše polovica komplet celého štábu a obsadenia pochádzala priamo z Arkansasu. Taktiež 400 komparzistov bolo miestnych rodákov z tohto štátu. Film je taktiež najväčšou produkciou, ktorá sa v Arkansase natáčala. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Tiché místo se dočká spin-offu

Tiché místo se dočká spin-offu

11.11.2020

Letošní rok mělo do kin přijít pokračování hororového hitu Tiché místo od režiséra Johna Krasinskiho, nejspíš ale nemusím říkat, jak to dopadlo. Druhého dílu se tak s trochou štěstí dočkáme až 23.… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama