Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne se hezké a sexy advokátce Claire Kubik naráz zhroutí celý svět. FBI spojí jejího muže Toma s vraždami nevinných civilistů během utajované vojenské operace před patnácti lety. S pomocí skvělého právníka, který pracoval u armády, bojuje Claire za očištění Tomova jména, ale dostává se čím dál blíž k vládnímu tajemství. Nyní riskuje kariéru - a dokonce i vlastní život - aby odhalila pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Kanca 

všechny recenze uživatele

Filmy s Morganem Freemanem mají jednu nevýhodu...A tou je to, že i když Freeman hraje vedlejší roli, tak svým výkonem zastíní v podstatě každého hlavního hrdinu. A v High Crimes se to jenom potvrdilo. Takže tento dost průměrný film, pozvedá především on a první půlka filmu...druhá už lehce pokulhává, no a ten konec byl, jak kdyby filmařům zbyl čas a potřebovali ho vyplnit něčím tak napínavým a neočekávaným, až to vyznělo spíš trapně a dost mimo mísu. 65% ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Film s několika dějovými zvraty, které překvapí a potěší. Přesto je jasné, že se tenhle film asi zrovna nestane věcí, kterou bych si pouštěl vícekrát. Morgen Freeman dobrý, ale ne v životní roli. Jinak film nepotěší poměrně vlažnými hereckými výkony, kor ze začátku se mi zdálo, že člověk obviněný z vraždy by asi s úsměvem trochu víc šetřil. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Další soudní tuctovka na sobotní odpoledne. Méně znamý režisér, solidní casting a opět to dopadlo tak nějak všelijak. Nebyla by to až taková tragédie nebýt nesmyslného konce, který s celým filmem doslova zametl. Atmosféra je leckdy solidní, tempo vcelku vyrovnané a Ashley Judd se pro roli nažehlené dámičky advokátky hodí skvěle. I ty slzy jsou vcelku uvěřitelné. Caviezel je trapný jako obvykle, ale tak těžko počítat s něčím jiným. Bohužel spousta věcí film stahuje do průměru. Vedle již zmiňovaného finále je to ještě velká míra klišé a předvídatelnosti a relativní patlání se s s danou látkou. Mohla to být mnohem dynamičtější a zapamatovánihodnější jízda, takhle jen průměr. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Srovnávání s protivně prkenným JAGem není úplně na místě. Jednak Morgan Freeman strčí svým charismatem do kapsy celý zmíněný seriál i s komparsem ze všech asi stopadesáti tisíc dílů a druhak se tady něco děje a na postavách vám záleží. Ač jsem byl zlomen únavou (ještě před začátkem, film jako takový na tom nenese vinu), vyvinul jsem maximální úsilí, abych to dokoukal, a to už o nějaké kvalitě svědčí. Každopádně by se ale tvůrci měli jít poučit k filmu Nebezpečné hry, jak se dělají logické zvraty. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Claire Kubiková (Ashley Judd) prožívá nejšťastnější dny svého života. Je velice úspěšná právnička, a se svým manželem Tomem (Jim Caviezel) právě plánují potomka. O to víc ji zarazí, když je její manžel zatčen FBI. Zjišťuje, že její manžel je vlastně nekdo úplně jiný, a je armádou obviněn za vraždu několika vesničanů kdesi v Kolumbii. Navíc tu něco nehraje .. jako obhájce její muž dostane nezkušeného mladíčka (Adam Scott). Takže se sama vrhá do obhajoby svého manžela, za pomoci zkušeného právníka Charlie Grimese (Morgan Freeman)... Obyčejné vojenské drama, na které se ovšem velice dobře kouká (Ashley to moc sluší), navíc Morgan Freeman je alkoholik (tedy asi ne přímo Morgan, ale jeho postava), kterou také stvářil perfektně... Až na spackaný konec je to docela dobrý film.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Postavu Claire mala stvárniť Anne Heche, tá však ponuku odmietla, pretože sa jej zdalo, že by mala vo filme priveľa priestoru, čo jej nevyhovovalo kvôli tehotenstvu. (pancoyote)
  • V dřívějších verzích scénáře měla postava Ashley Judd vyučovat zákon na Univerzitě Harvard. (Jocker94)

Reklama

Reklama