Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (536)

Lima 

všechny recenze uživatele

Ke konci to už hraje moc na efekt a ty zpomalené záběry tam jsou jak pěst na oko, ale stejně musím dát plnou palbu filmu, který přesně pojmenovává nešvary dnešní doby. Doby odcizení, ztráty identity a závislosti na internetu, doby utváření virtuálních vztahů skrze hovadské sociální sítě. Žádný jiný film v poslední době nevyjádřil jasněji, že internet je dobrý sluha, ale zlý pán. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že filmově erudovaní to nazývají midcultem. Je to fajn, dojmete se, solidní herci (Andreu Riseborough jsem poznal až v poslední čtvrtině, když shodila makeup) a je to podbízivý. Na jistotu. Na mě až moc okatý útok na city. 6/10. Ale abych nepůsobil jako necita, co se do těchhle dojiček na emoce už nedokáže položit, tak i já občas podlehnu, naposledy u evropského midcultu The Broken Circle Breakdown, nad kterým se zase ofrňují jiní :) ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Ten zásadní rozdíl mezi Disconnect a Men, Women & Children je pro mě zároveň zásadním problémem samotného Disconnect. Zatímco MWC zvládá základní princip filmu v tom, že se velice rychle ztotožníme s postavami, Disconnect se pokouší říct: "Pozor! Tohle se může stát i vám", čímž ale paradoxně dosahuje absolutní sterilnosti u všech hlavní postav. V návaznosti na to je pak absolutně nemožné zůstat zabaven a ponořen do příběhu, natož z něho být u vytržení a uznale tleskat, zatímco se postavy před vámi mlátí ve slowmotionu hokejkou. 5/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vo virtuálnom svete trávim dosť času. To nepopieram. Ale aby som vďaka tomu do neho vnášal svoje holé fotky s cicinou, no tak to teda pŕŕ. Na fakte hlúpeho odhaľovania cicky sú založené hneď dva z troch príbehov. A je úplne fuk, či to niekto robí z lásky alebo ako zárobkovú činnosť. Tretí z príbehov, ktoré sa vzájomne preplietajú, je o odhaľovaní svojho vnútra, hesiel a čísiel účtov. Na základe čoho si ktosi neznámy fajne privyrobí. Toto ma raz kus štrajchlo, ale strata bola úplne že minimálna, takže nič hrozivé. No verím, že veľa ľudí je dostatočne hlúpych na to, aby sa takéto varovné posolstvá nakrúcali, takže ok. Len to vyústenie do romantizujúceho sebauvedomenia si vybičovaných vášní a skľudnenia hormónov to tam nejako extra nesedelo. Lebo však, ak varovanie, tak poriadne, nie? ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Silný... a to kurva hodně. Takový nefalšovaný, reálný a nevnucovaný emoce už jsem ve filmu opravdu dlouho nezažil. Pod představou, že bych já nebo některý z lidí, které mám rád, mohl být některou z hlavních postav, mi běhal mráz po zádech. Na konci už jsem byl opravdu emočně vyřízenej. Dokonalá ukázka toho, jak jediná malá (nevinná) věc na Infernetu dokáže rozpoutat věc, která mění lidské životy (soukromí v prdeli, peníze v prdeli a lidská morálka v ještě větší). Člověk má chuť po takovémhle filmu vzít drát od Infernetu (pokud nemá bezdrátový) a překousat ho jako krokodýl. Naneštěstí svět už je tak v prdeli, že by si hned další den šel koupit novej aby mu náhodou něco neuniklo na Fejsbuku, Twajtru, í-mejlu a koneckonců i tady na CSFD. Infernet je jako čokoláda. Čím víc jí sníte, tím víc je Vám z ní zle, ale nemůžete přestat jíst.... protože je tak zkurveně dobrá že na ní vzniká závislost! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)
  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama