Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Detroitu budoucnosti ještě stále nezavládl klid. Společnost Omni Consumer Products (OCP) stále usiluje o splnění svého snu - o vybudování velkoměsta "Delta City". V cestě jim ale stojí bezdomovci a tlupy mladých "Splatterpunků", kteří obývají oblast, kde má nové město stát. OCP se rozhodne pro radikální řešení situace. Naverbuje ozbrojená komanda žoldáků z amazonské války, aby oblast vyklidila. A tak na území Splatterpunků a bezdomovců vjedou obrněná vozidla, jejichž po zuby ozbrojené posádky násilím odvážejí zdejší usedlíky do "rehabilitačních center" a likvidují ty, kteří se nechtějí podřídit. V ulicích Detriotu vypukne regulérní válka. Zdá se, že společnost OCP dosáhne svého cíle. Ale pak se objeví překážka, kterou kdysi stvořila sama OCP... RoboCop! Mechanický policista s lidským mozkem si vzpomene na to, že byl kdysi člověkem, a připojí se ke vzbouřencům, vedených autoritativní Berou, aby pomohl chránit jejich domovy. Za pomoci geniální desetileté Nikko, odbornice na počítače, musí RoboCop bojovat nejen proti žoldákům a společnosti OCP, ale také proti policii. Jediným jeho kolegou, který je ochoten mu pomoci, je jeho stará přítelkyně, policistka Lewisová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Třetí RoboCop je už jen zoufalá snaha udržet při životě solidní značku (ne, nevyšlo to, následné televizní seriály už byly ostudné). Co se musí nechat, je, že se nebojí nečekaných zvratů u důležitých postav, ale jako celek už to není temná dystopie, ale prakticky parodie. OCP je tu ve smrtelném sevření japonského kapitálu se zmítající troska vedená Agentem Z z Men in Black, kterému v černohumorných scénkách skáčou manažeři z oken, fyzickými antagonisty jsou ninja kyborgové, a hlavní záporák nosí zásadně nacistickou uniformu:D Příběhově je to taková slabota, že to nezachrání ani sexy as hell vědátorka (se srdíčkem na správném místě, jak jinak;)) Jill Hennessy, která vybaví RoboCopa jetpackem. Wow. Just wow... Není divu, že na restart se čekalo dvacet let. Ode mě smířlivých 50%. Rozhodně to není jeden z nejhorších filmů všech dob, jen je to pohřeb kdysi zajímavého hrdiny. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

40% - Já nevím... Na jednu stranu je to vaření z vody, slepenec čehosi, co už tady bylo s něčím, co jsme ani mít nemuseli, a koncert hereců, kteří nám předvádějí, jak se má hrát v podobných filmech... Na druhou stranu to však má i pár pozitiv. Především, když to člověk vezme s větší dávkou nadsázky (což pochybuji, že autoři chtěli, ale vem to čert..). Dynamika a tempo příběhu je ideální na to, aby všechny ty nesmysly člověk snadno hltal. Když to ke všemu podpoří remakem původní hudby Basil Poledouris, je z toho klasická oddechovka, která nepatří věru k těm nejinteligentnějším, ale ruku na srdce... viděl jsem už o moc horší. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Super béčko,pamatuju si,že jako malej,opravdu malej cíprt,sem měl 3 díl nejradši,nedávno jsem se na to díval a musim uznat,že je to počertech zábavné béčko,které patří do mého srdce z mládí.moralitky a sentiment na vás sice chčijou z každého záběru,ale robocop sype hlášku za hláškou a v mnéhém,je třetí díl lepší,než díl druhý..škoda že každej odzazuje na Verhoveenovu jedničku,se kterou se nedá film absolutně srovnávat,ale zkuste to s dvojkou a pak si promluvíme o 28%....... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z týhle trojky mám rozporuplné pocity. Prvních 40 minut byla zběsilá akční jízda plná honiček (především jak honili žlutou dodávku a na poštelovaných semaforech do sebe všichni vletěli) a stříleček (u OCP a poté u kostela). Této části bych dal i pět hvězdiček. Jenže pak se RoboCop přidal na stranu místních vzbouřenců proti své mateřské, zkorumpované společnosti OCP a nastává mdlá podívaná, která se zase zlepší až v samotném závěru. Ačkoliv ten závěr je tedy až moc přehnaný. Policie stojí proti naverbovanému komandu žoldáků (punkáčů) v tváří v tvář na ulici. Jdou proti sobě jako vojáci ve 30leté válce a téměř nikdo nikoho netrefí. Až co přiletí poupravenej RoboCop s tryskami na zádech jako Rocketeer, tak situaci zachrání. Vidět létajícího RoboCopa byl sice zážitek. Ale já bych se i o něj obešel, kdyby RoboCop zůstal jen u svého prvního kultovního dílu z roku 1987. [4166. hodnocení, 189. komentář, 31%, 635. nejhorší film] ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nuž, od predošlých filmov o tomto plechovom leňochodovi, ktoré boli dosť tvrdé sme sa prepracovali k pokračovaniu, ktoré je mäkké ako mäkké i. No proste nemá gule. Vrátil sa síce skvelý hlavný hudobný motív, ale to nezmení nič na celkovej demencii celého filmu. Vytratil sa humor. Pár hlášok síce plecháčovi zostalo, ale celé je to priveľmi vážne a tá vážnosť je tu už trápna. Slabota. 25% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (18)

  • Snímek byl natáčen s cílem získat rating PG-13. Rouhání, násilí, prostituce i odkazy na nelegální drogy byly proto minimalizovány nebo úplně vyjmuty. (Terva)
  • I přes neustálé připomínání váhy a robustnosti RoboCopa (Robert John Burke) se vůbec nic nestane dveřím kostela, do kterých nalétne. (Armin82)
  • Otomo (Bruce Locke), kybernetický samuraj, je pocta titulní postavě z komiksu "Ronin" Franka Millera o samuraji, jehož duše je znovu přivedena k životu pomocí futuristické technologie. Bertha Washington (CCH Pounder) odkazuje na Marthu Washington, nezávislou bojovnici z Millerova komiksu „Give Me Liberty“. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno