Reklama

Reklama

Zneklidňující vidina smrtící záplavy pronásleduje Noema (Russell Crowe) ve snách čím dál častěji. Tu i další podivná znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzalém (Anthony Hopkins). Země se ocitla na kraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Nejvyšší se rozhodl pro kompletní restart v podobě gigantické potopy a pro obnovu člověčího druhu si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože Noe ví, že zkáza přijde s vodou, začne stavět archu, obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se musí potýkat nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina (Ray Winstone). Kromě toho musí na plavbu přizvat i zástupce všech živočišných druhů, aby život na „nové" Zemi mohl být úplný. Největší katastrofa v dějinách planety v tu chvíli může začít. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (1 360)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nepřekvapivě (pro ty, kteří si pamatují moje názory k Aronofskyho předešlím filmům ventilované na moviezone) první jeho snímek, který se mi upřímně líbil. A nebylo to ani tak kvůli těm epickým kulisám a solidním trikům, spokojený jsem hlavně díky absenci stupidně náboženských srajd v podobě dialogů stejně jako absenci slepého následování něčeho, co ani ve filmu není nijak dokázáno či vysvětleno. Nope, zde je vše dokresleno historickou povídkou ze začátku (nevadí že smyšlenou, celý film beru jako čistokrevné fantasy s několika více či méně mýtickými motivy), postavami, které rozumně vysvětlují co, jak a proč dělají a hlavně koncem, který je skrz naskrz "lidský" přesně tak, jak by měl být. Zároveň "Creator" fyzicky zasahuje do dění, bouře/stromy/andělé - vše je vidět, vše nějakým způsobem pevně stojí na zemi. Není to tedy o tom, zda-li můžu věřit, že se to tak dělo. Já můžu dál žít s tím, že se to nedělo, ale vychutnat si tenhle příběh, který ukazuje jak by se to dít mohlo, kdyby podobné nadpřirozené bytosti existovaly = tedy fantasy. Má to hlavu, patu a ještě jsem se bavil jako u podobných fantasy pohádek, aníž bych se musel stydět - v podstatě bych tak klidně mohl jít na 5* :) ale nechám si tu raději prostor, kdyby se Aronofsky přece jenom rozhodl natočit někdy ještě něco podobně postaveného. Kdo ví, třeba se ten chlapec konečně probral. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to je tak, když se člověk na něco těší... Těšil jsem se na "Pompeii" - SRAČKA, těšil jsem se na "3D Godzillu" - NUDA, těšil jsem se na "Noah" - béčková píčovina... těšil jsem se na "V oku tornáda" , ale už mám obavy... Co se týče filmu NOAH, čekal jsem katastrofickou podívanou. Bohužel reklamované gigantické potopy trvaly asi 5 minut. Dalších 133 minut byly stupidní náboženské žvásty o tom, kdo je zlý a hodný... A grafika Kameňáků, to bylo něco příšerného, vyloženě béčkový film! A ke všemu hnusné, nesympatické herecké obsazení, prostě k poblití! ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

I osmého dne Lachtan zřel Noa a viděl, že to bylo dobré. Ale ne na tolik, jak by mohlo, ne tolik, jak by mělo. Je to sice dobré, ale jako Blockbuster to moc nefunguje a přes snahu o epické záběry se zdání velikosti vytvořilo jen na pár místech (například je tu hrozně málo záběrů na sídla zkaženého lidstva), jako dramatický a lehce artový film je to zase hrozně moc blbé a některé scény, které mají jasný (pseudo)filozofický podkres působí jen humorně, naštěstí ale v tom dobrém slova smyslu (borůvky, např.). Další mínus je hlavní padouch, sice vypadá dostatečně zlořádsky a jeho vous se už dávno snažím vypěstovat, ale za celý film neudělá ani JEDINOU ďábelskou věc, krom toho, že se snaží zachránit sebe a svůj lid a že požírá maso, u filmu, jehož námětem je smetení lidstva z povrchu zemského pro jeho zkaženost, úchylnost a všeobecné zatracení bych očekával něco poněkud démoničtějšího. Ovšem pořád je to dobrá pre-apokaliptická věc, jen neví, čím chce vlastně být a nedokáže vytěžit námět do dostatečné hloubky, dobře zahraná, řemeslně zvládnutá a zábavná, ale... PS: asi minutu po mém návratu z kina začalo pršet, vskutku vhodná tečka za celým filmem (o=´ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Strašně rozporuplný film, k němuž si budete nejméně první půlhodinku hledat cestu (mnozí ji možná ani nenajdou) a obsahuje několik scén a dialogů, jež si Youtube parodii vyložené říkají. Díky Aronofskyho promyšlené režii tahle biblibcká povídačka baví po celou dobu a funguje ve většině odlišných častech. Jen ta úvodní je malinko k smíchu. Velkorozpočtová akce mu jde překvapivě od ruky, stejně jako závěrečná psycho část na lodi, kde se nebojí sympaticky pracovat s postavami. Když navíc Russel Crowe naplno rozjede své charisma a Emma Watson nahodí svůj kukuč, tak se dá mnohé prominout. I tak to ale rozhodně není film pro každého.70% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jako čekala jsem, že to nenatočí v souladu s předlohou o potopě světa, jak ji všichni známe, ale na druhou stranu jsem nečekala, že to bude až tak odlišné. O mně je celkem známo, že mi nevadí úprava filmového děje, nicméně jsou jistá základní fakta, kterých by se měli tvůrci držet. Na arše bylo celkem osm lidí a ne šest, jelikož každý z bratrů měl své manželky a božím plánem bylo! zaplnit Zemi znovu lidským rodem. Nevzpomínám si, že by archa měla kupříkladu černého pasažéra, ani si nevzpomínám na žádná kamenná obřiska a spoustu dalších scén, které si scénáristé jednoduše přibarvili, no. Ale jsem již v pokročilém věku, tudíž můžu trpět výpadky paměti a svézt to na Alzheimera. Nicméně herecké výkony byly skutečně povedené. Russell v roli Noa ... Noea ... Noha ... hmm, Noaha! fanatického křesťana, poučoval, že zabíjet a jíst maso se nesmí a běda jestli urveš kytku, přesto sám mydlil hlava nehlava své bratry, škrábající se do nitra archy a počas plavby měl psychický problém stran svého potomstva. Pečlivě nalíčené Hermioně to tady sice slušelo, ale svůj part naštěstí zahrála velmi dobře. Taky výprava byla povedená a spolu s hudebním doprovodem filmu uděluje významné plusové body. Každopádně na můj vkus příliš rozporuplné. Výstižně to ve svém komentáři napsal uživatel Karlas. ()

Galerie (275)

Zajímavosti (34)

  • Filmový štáb se po řádění tropické bouře Sandy v říjnu 2012 vzdal 9. listopadu svého pravidelného oběda a věnoval tak 300 porcí teplého jídla obětem bouře na newyorském Coney Islandu. (Struhy)
  • „Ten príbeh je o konci sveta a o druhej najslávnejšej lodi v histórii hneď po Titanicu. Preto nechápem, že ho ešte nikto nenatočil ako klasický celovečerný film," povedal režisér Darren Aronofsky, ktorý je Noemom (Russell Crowe) posadnutý, pretože už ako trinásťročný vyhral prestížnu recitačnú súťaž s vlastnou básničkou na tému "Potopa sveta Noemovými očami". (Zdroj: Barracuda Movie)
  • Film byl v Izraeli kvůli napodobování bohů a možnému "překrucování minulosti" zakázán. (Jyrka)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Aronofsky si vybral svůj další film

Aronofsky si vybral svůj další film

16.04.2016

Darren Aronofsky (Fontána, Wrestler) nám naposledy představil biblické drama Noe a příští rok konečně uvidíme jeho další film. Jak se bude jmenovat? To zatím nevíme. V příběhu o mladém páru, jehož… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama