Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (429)

HAL 

všechny recenze uživatele

Slušný díl na kterém už konečně je vidět i slušná technická vyspělost a obrazová kvalite která přišla se začátkem osmdesátých let... čím Moonraker vybočuje je dost silné komediální ladění... a začíná být hodně vidět že je na tuhle roli už Rogwr Moore hodně starý. Sice ještě pořád zvládá bez větších problémů, ale rezervy už vidět docela jsou. Ještě že je tu Jaws se svou cute árijkou. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ani nevim proc, ale tak nak jsem cekal, ze Moonfucker bude nejaka akcicka ve vesmiru. A zacatek vypada jeste slibne, ukradena raketa, Bond patra v kosmickejch laboratorich. Ale za chvily to spadne do typicky bondovky, kde Bond jezdi po ruznejch exotickejch lokacich, obcas hodi hlasku, obcas se s nekym porve. Proste nicim spatny, ale vcelku tuctovy. Navic Moorea uz to viditelne unavuje, je poznat, ze spoustu scen oddrel nejakej kaskader a tam, kde to kuli detailu a podobne musel bejt Moore, tak je videt, ze ho to hodne unavilo a vyridilo. Z ostatnich postav tentokrat nezaujme bondgirl, ani zaporak, kterej ma sice zajimavej plan, ale je jen takovej trapacek s hlavou pripominajici chlupatou prdel. Taky se vraci vedlejsi zaporak pan kovova drzka, coz je asi poprve, co nejaka vedlejsi zaporacka postava vydrzela do dalsiho dilu. Bohuzel uz to ale neni ten prekusovac zeleza, kterej kazdyho sereze, ale udelali z nej spis trochu saska, kterej neustale haze tupy xichty a kazdou chvily nekam spadne. Nastesti ne v groteskovym stylu, ze by zakop a spad do kanalu, tady pada z letadla, z lanovky a podobne, ale uz to spis pripomina komedii. Nicmene film me potesil svym koncem, kterej je prijemne sci-fi, navic triky nejsou vubec spatny. Hlavne za tu zaverecnou pulhodinku pridavam tu ctvrtou hvezdicku. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Hvězdné války s příchutí westernu po bondovsku. Moonraker mi doteď unikal a po jeho zhlédnutí nevím, co si myslet ... mám se smát? Jsem tak rozpolcená ...Kdybych si odmyslela všechny kraviny, tak by sice z toho filmu nic nezbylo, ale jinak jsem se pobavila. Opět plno akce, honiček na člunech, na gondolách, co zvládnou i "plavbu" po městě, na lanovce a dokonce i ve vesmíru! Co se ti agenti dneska v té škole neučí. Buď mají pilotáž raketoplánu mezi povinnými předměty nebo na to mají speciální seminář. Závěrečná vesmírná, laserová bitva mě ale natolik ohromila, že jsem se zhruba pět minut nebyla schopná se přestat hihňat. Celé mi to připadalo jako takový ten klasický dort pejska a kočičky, ale naštěstí alespoň trochu zábavný. Ve filmu se mi ovšem velmi zamlouvala hudba. Moc se povedla. 3,5* ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 11 - Když jsem tuto bondovku viděl poprvé, tak se mi líbila. S odstupem let jsem na ni jaksi zanevřel, ovšem když jsem ji zhlédl opět ('08), tak mě zaujala a troufám si tvrdit, že je jedna z těch nejlepších. Neustále se něco děje, často se střídá prostředí, jsou tu hezké herečky a Bond-girl a Roger Moore zde předvádí dokonalou uhlazenost a eleganci. Nezapomenutelná je scéna v sanitce, na lanovce, při startu Moonrakera, záporák Jaws, samotný závěr a hlášky agenta 007 či "zápich" pana Q na samém konci :) Plán hlavního zloducha, jakoby inspirován Hitlerem (nová a dokonalá rasa, vyvolení jedinci). Povedená bondovka. Po dalším zhlédnutí ('12) ubírám hvězdičku, protože tentokrát mě místy komediální až parodické vyjádření 007 vadilo. Výše uvedené klady souhlasí, ale finále v kosmu je už příliš. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

James Bond: Star Wars. Tento diel mi pripada ako remake toho minuleho, len je to v kazdom ohlade absurdnejsie. Takze magor, ktory chce vyhladit zem chce znovuvybudovat civilizaciu vo vesmire. A namiesto ruskej agentky sa Bond zblizuje s americkou. Jaws a jeho nekonecne pokusy zabit Bonda tu su znova. Akurat uz pôsobia jak parodia. Absurdny humor v tomto diely prekrocil hranicu unosnosti. Rovnako ako sci-fi prvky v akcii, ktorej vrcholom je paprskometova prestrelka vo vesmire. A to nemyslim ako pochvalu. Aj akcne sceny mimo vesmir su uz prehnane. Vlastne tento diel ma natolko riedku zapletku, ze je len sledom akcnych scen. Po technickej stranke perfektnych ale zaroven strasne prehnanych. Za vsetky spomeniem uvodnu bitku vo vzduchu, pôsobivu bitku s aziatom v muzeu, nahanacku na lodiach v Benatkach a bitku na lanovkach. Z hereckeho obsadenia je tu velka cast z nich z minuleho dielu. Novy je len nevyrazny hlavny zaporak a priemerne pekna a zaujimava bondgirl. Lepsia je len uvodna pesnicka. Dalsi diel sa snad vrati na zem nielen miestom ale aj stylom. 6/10. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (39)

  • Scéna, kdy 007 (Roger Moore) bojuje o padák ve volném pádu, posloužila jako inspirace pro misi Unexpected Turbulence ve hře "The Operative: No One Lives Forever" (2000) od Monolith Productions. (Snickors)
  • Kvůli scéně, v které se Bond (Roger Moore) a padouch ve volném pádu přetahují o jeden padák, musela dvojce kaskadérů vyskočit z letadla osmdesátkrát. (DominikV)
  • Film se odehrává ve vesmíru také kvůli snaze soupeřit s filmovou sérií Hvězdné války. (Folky)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama