Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (342)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Poriadne pritiahnnuté za vlasy, Moonraker je oproti tomuto realistickejší:) Miestami mi to pripomínalo viac nejakú šaškárnu s Budom Spencerom ako sériu o agentovi 007..To čo ubudlo na "reálnosti" (ktorá u bondoviek vlastne neexistuje) to sa pridalo na vtipe..Celkovo môže byť, hoci Roger Moore je tiež tak trochu karikaturistický:) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme s "Octopussy", ktorý je tak úplne iným filmom, než naposledy bol For Your Eyes Only, že to začína byť opäť celkom osviežujúce. Pre mňa je to asi jedna z najbizarnejších Bondoviek, ktoré som mal možnosť vidieť, nakoľko tu máme hneď úvodnú vraždu klauna a dokonca sa tu aj samotný James na moment stane klaunom. Plus neustále mám pocit, že v tomto filme sa neustále niečo dostane do cesty a je potreba veci riešiť okamžite, no Jamesovi neustále niečo stojí v ceste. Ako žena v telefónnej búdke, alebo policajti, ktorí ho nechcú pustiť k bombe, ktorú chce zneškodniť. Má to potom aj úplne iný tón a film je o niečo zábavnejší. Plus aj celý príbeh pašovania šperkov je super. Jediné čo by som asi vytkol je fakt, že ak niektoré filmy naznačili studenú vojnu so Sovietským Zväzom, tak tento sa do nej absolútne obul a urobil z Rusov ľudí, ktorí chceli v 80-tych rokoch nechať vybuchnúť jadrovú bombu na americkom území, aby sa demilitarizovala Európa a mohli ju pokojne obsadiť. Alebo to chcel minimálne generál Orlov. Zloduchovia v tomto filme sú okey, ale mám pocit, že už sme mali lepších. No najlepšou postavou je tu pre mňa samotná Octopussy, ktorá je veľmi sympatická dáma. Film má dokonca aj chobotnicový moment, ktorý neviem či tvorcovia okopírovali z filmu Alien. Rozhodne to na mňa tak pôsobilo. Čo sa týka ostatného, tak má to fajn akciu, pekné šperky a dobrú hru kociek a relatívne okey zloducha. Celkovo to beriem ako jednu z lepších Mooroviek a nebránil by som sa film pozrieť znovu. A teraz už len uvidíme aký bude mať comeback Sean Connery v Never Say Never Again. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Indická bondovka nevznikala v jednoduché době. Visela nad ní pomyslná hrozba třináctky a fakt, že jí bude konkurovat neoficiální díl s navrátivším se Seanem Connerym. Nicméně stálý tým byl zachován, Moneypenny dokonce získala asistentku ;) ...a ač se vyloženě nepovedlo párování indického dobrodružství se špionáží situovanou do východního bloku, jako celek Chobotnička velice uspokojila. Moore jako obyčejně nešetřil bonmoty a absolutně nezklamala také Bondova oblíbená dívka Maud Adams. Ta se poprvé objevila už v Muži se zlatou zbraní a příště se na ní nezapomnělo ani ve Vyhlídce na vraždu. Tehdy měl Bond vyložené štěstí na Švédky, protože kromě Adams z této země pocházely také její blonďaté protihráčky Britt Ekland i Kristina Wayborn, které ovšem nebyly nijak výrazné. Kapitolou samo o sobě je samozřejmě také obsazení Kabira Bediho jako záporákova věrného sidekicka Gobindy. Což vedle Sandokana vytvořilo nesmrtelný základ jeho celosvětové kariéry. Suma sumárum polemizujme tedy ještě o kvalitách hlavního šlágru a dojdeme k solidní bondovce, která sice není dokonalá, ale zároveň v mnoha ohledech odolala času a to z ní činí pro mnohé oblíbenou část série. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Octopussy má dvě zcela odlišné části. Ta první - exotická, je velice dobře koukatelná. Z indických motivů se jí daří vysát snad veškeré kulturní stereotypy a účelově je použít pro pobavení diváka. Během chvíle tak přijde na fakýry, chození po žhavém uhlí, slony atp. Není to ovšem špatné. Naopak, jelikož je film pojat s velkou nadsázkou, není o zábavu nouze. Tedy v první půli. V té druhé přijde na řadu cirkusácké prostředí, což je mi osobně velice protivné, a tady film dost upadá. Korunou všeho je ultradebilní závěr - útok cirkusáků na palác, snad nejhorší vyvrcholení v celé bondovské historii. Takže sečtu-li dvě odišné části, dává mi to průměrné hodnocení. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-13 Snímek Octopussy se může pochlubit svižným příběhem, neokoukaným antagonistou a skvěle načrtanou akční stránkou. Jistě, Roger Moore už zde není v takové kondici jako na svém začátku, nicméně i přesto své party zvládá s grácií sobě vlastní. Za zmínku zde také stojí i role Kabira "Sandokana" Bediho, či atraktivní zasazení do exotické Indie. Nesmím zde samozřejmě opomenout vydařenou úvodní a závěrečnou sekvenci s letadly, které dozajista patří k tomu nejlepšímu, co jsem v sérii s Agentem 007 (zatím) viděl. Co se jiných dopravních prostředků týče, tak nejvíce zde vyčnívá Alfa Romeo GTV6 či 1980 Land-Rover Range Rover Convertible. (HBO GO) „Mr. Bond is indeed of a very rare breed... soon to be made extinct.“ ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Ve filmu parkrát zazní označení "Majetek dámy", originále "The Property of a Lady", což je název "bondovské" povídky od Iana Fleminga. (cheyene)
  • Scény z východoněmeckého nádraží se natáčely v britském Petereboroughu. (Martin_Happy)
  • Filmová hláška "Já bych ty peníze rychle utratil, pane Bonde," kterou pronese Kamal (Louis Jourdan) na adresu Bonda (Roger Moore) poté, co jej agent 007 porazí v kostkách, zaznívá ve Flemingové knize "Moonraker". (cheyene)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama