Reklama

Reklama

Špion, který mě miloval

  • Česko Agent, který mne miloval (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Studená válka v plném proudu, James Bond v nejlepší formě. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská jaderná ponorka po nečekaném výpadku energie záhadně zmizí z armádních radarů. Totéž se stane s jednou ruskou ponorkou. Britský tajný agent 007 James Bond je kvůli incidentu odvolán z úkolu v Alpách, kde stačí v sebeobraně zabít sovětského agenta KGB. Jeho první cesta vede do Káhiry k bohatému překupníkovi Fekkesovi. Ten měl na černém trhu zprostředkovat prodej mikrofilmu s plány zařízení, které umožňuje právě sledování ponorek. Zde se Bond setká s ruskou agentkou XXX, půvabnou majorkou Aňou Amasovou, stejně jako se zabijákem Sandorem a především s nezničitelným obrem s přezdívkou Zub. Zabiják, který kromě svých svalů používá i stisk umělého ocelového chrupu, pracuje pro loďařského magnáta Stromberga. Bond s Amasovou musejí spolupracovat, aby odhalili Strombergův zločinný plán: šílený boháč s pomocí obřího tankeru ukořistil obě ponorky a teď z nich chce vystřelit jaderné střely na New York a Moskvu. Tím hodlá vyvolat celosvětovou jadernou válku a zánik lidstva na zemském povrchu. Zároveň buduje podmořská města pro novou „nezkaženou" civilizaci. Bond a Amasová se v boji proti Strombergovi osvědčí jako skvělí spolupracovníci – ovšem jen do chvíle, kdy se ukáže, že ruský agent, kterého 007 zabil v Alpách, byl Aniným milencem... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (380)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak som sa po dlhej dobe konečne vrátil k agentovi 007. Naposledy som film hodnotil ešte niekedy minulý rok a podľa viacerých reakcií a aj hodnotení bol "The Spy Who Loved Me" jeden z najlepších. Ja som osobne počas minulých dvoch filmov nebol z Rogera Moora nadšený a vôbec som z neho nemal pocit, že by zachytil správnu charizmu Jamesa Bonda, no reálne by som povedal, že za za mínusy v tých filmov som považoval víziu režiséra, ktorá bola viac komická a nepasovala mi tam. A aj tu máme trošku komédie, no je to oveľa sofistikovanejšie a lepšie to dopĺňa film ako taký. Mám pocit, že to funguje dobre a viac sa sústredíme na akciu a aj príbeh... príbeh, ktorý je v tomto filme veľmi zaujímavý a konečne som mal pocit, že sme sa vrátili do James Bond filmov. Plus aj romanca v tomto filme funguje vynikajúco a Moore s Barbarou Bach sa skvele dopĺňajú. Tento film budem môcť ohodnotiť ako jeden z mojich obľúbených. Zloduch je skvelý a jeho človek - "Jaws" ešte lepší. A teším sa na neho aj v ďalšom filme. Takže spokojne hovorím, že tohto Bonda vám všetkým určite odporúčam vidieť. Stojí za to. Dokonca aj vizuálne efekty sú na oveľa lepšej úrovni. A držia sa aj po rokoch. Až na pár výnimiek. Tak dúfam, že budeme takto pokračovať aj v Moonraker. Hodnotenie: A- ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Po dvou veskrze sympatických a víceméně podařeně komediálních Bondovkách s Rogerem Moorem je to krok směrem k nezajímavé šedi. Přitom má tahle Bondovka dva klady. Veskrze sympatickou ruskou agentku a skvělé entrée padoucha. Teda bylo by skvělé, kdyby dávalo z jeho pohledu nějaký taktický smysl, což nedává. Jinak je ovšem padouch o ničem, působí na mě prostě jako random dědek. Zbytek filmu si rozhodně nebudu pamatovat, snad jen, že tam byly ponorky. Zbytek je totiž bondovská klasika -> trapný padouchův poskok, co jen tak neumře a vždy je tam, kde potřebuje být, dějová rozháranost vedoucí k naprosté absenci napětí, autíčko, co umí střílet a jezdit pod vodou, triky, co řvou, že jsou triky, řada scén, které jsou prostě jen pitomé, zase žraloci, zase lyže, zase spousta vody a neochota kohokoliv nějak efektivně ohrozit Jamese Bonda. Já nevím, proč se zrovna u téhle série tak strašně toleruje, že je to pořád to samé. Za zmínku určitě stojí honička ad absurdum v půlce filmu, ta pobavila. Tenhle díl má ovšem jedno nové negativum, a tím je hudba. Ta byla pod taktovkou Johna Barryho vždy hlavním kladem, zde je pro mě jedním z hlavních záporů. Strašná titulní píseň, která nemá s Bondem vůbec nic společného a je to prostě jen rutinní pop song (spojte ty nejsladší popiny od Paula McCartneyho, Freddieho Mercuryho a Michaela Jacksona a dostanete tohle) a doprovodná hudba často jede ve stylu nějakých italsko-francouzských komedií s nevkusnými synthy a funky kytárkou. A ani citace Lawrence z Arábie to nezachrání. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jelikož si díly Bonda dávám v opačném pořadí, tedy pozpátku, tak se mi upřímně po Moonrakerovi ani příliš nechtělo jít do dalšího dílu. K mému údivu je ale Agent, který mne .... velice povedený a víceméně logický díl. Takže vše co mi neskutečně vadilo na Moonrakerovi (Star Wars hrátky) tady zkrátka není. Což rozhodně oceňuji, navíc padouch v podání Curda Jürgense je opravdu na úrovni. Nelze rovněž opomenout krásnou Barbaru Bach. 70% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Aniž bych si četla zdejší komentáře, tak první dojem z filmu, který jsem měla, byl úplně stejný jako první věta komentáře od Segrestora :-) Dodnes se mi líbí tehdejší filmařské pojetí moderních, nadčasových technologií jako je třeba obojživelný "kočkolap", který dokáže na silnici i pod vodou zneškodnit nepřátelské cíle. Také monumentální Atlantis na mě udělal dojem, stejně jako sympatický (zlo)obr s tak trochu tupým výrazem a unikátním stomatologickým úsměvem. Z jeho nezničitelného chrupu by měli zubaři stopro radost. S Rogerem, jakožto agentem s povolením zabíjet, problém nemám, ale musím se přiznat, že mě film jako celek krapet uspával ... nevím proč, ale občas jsem se přistihla, že zavírám oči a myslím na něco jiného. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Naivná a zábavná bondovka. Scenár je možno trochu pozliepaný a snaží sa hlavne ukázať čo najviac lokácii, ale malo to fajn "prázdninovú" atmosféru. Výzorovo bol pre mňa Moore vždy ten najlepší Bond a tu to len potvrďuje - akciu a odľahčenie vie skvelo skĺbiť. Zubatý zabijak je nezabudnuteľný... Barbara Bach je moja bľúbená bondgirl... ()

Galerie (179)

Zajímavosti (51)

  • Ian Fleming bol svojím románom "Spy Who Loved Me" tak sklamaný, že ho dokonca odmietol dať do tlače. Kniha sa tak k čitateľom dostala až po jeho smrti. (beso74)
  • Natáčanie automobilovej naháňačky na Sardínii sa pripravovalo 3 mesiace a zrealizovalo za asistencie 70 členného štábu a s použitím 4 kamier. Navyše, celé to natočiť trvalo približne 5 týždňov. (beso74)
  • Úvodní honička se natáčela v Alpách a následný skok v Kanadě. (Zeebonk)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama