Reklama

Reklama

Bývalý zločinec Jacob Sternwood je donucen opustit svůj islandský úkryt a vrátit se do Londýna, kde se jeho syn zapletl do zpackaného loupežného přepadení. Detektiv Max Lewinsky ihned ucítí šanci, jak muže, kterého dlouhá léta neúspěšně pronásledoval, konečně dopadnout. Když se ale ocitnou tváří v tvář, začnou odhalovat mohutné spiknutí, které může stát oba protivníky život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (245)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Povedená moderní žánrovka. Creevy umí a používá mannovský vizuál světla a oceli s nejlepší vůlí poctivého opisovače. McAvoy válí, labilní Lewinsky nikdy neskočí do škatulky kladného hrdiny, Strong si tu zase střihl nejednoznačného (Hitmana) antihrdinu, který by za jiných okolností nejspíš kopal za tu správnou stranu. Hodně potěšil David Morrissey, co teď dává co proto ŽIVÝM MRTVÝM a jsem rád i za lehce zkorumpovanou linku, která závěru dala aspoň nějáký smysl. Akce je povedená, atmosféra řádně temná a ten Londýn... ach ten Londýn. P.S: Který kretén ten název překládal? ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sice to bylo příjemně krátké a dostatečně scenáristicky zajímavé a inovativní, ale chyběla mi tam ta nekompromisní údernost, jakou měl například Sweeney, proto ta hvězdička dolů, protože tam prostě nebyla nějaká přidaná hodnota, která by například znamenala, že bych si chtěl tenhle film v budoucnu pustit znovu. 75% ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

ajajaaaj... a tak mam rad anglicke krimi thrillery a tak mam rad Marka Stronga a bohuzial... neda sa svietit... co clovek zmoze ked scenar a rezia v jednej osobe stoji za hovno ? Strasna nuda.... je to zdlhave a vlecie sa to ako semeno po koberci. Kym sa clovek ako tak dostane cez kopec dristov ubehne hodina. Dalsim problemom je, ze podstatne casti deja nie su nejak vyrazne a potom, ked pride (nie zla) pointa, tak to clovek nejde pospajat. Do toho sa primiesa par dementnych kravin, ktore racionalnemu cloveku nicia IQ a nezachrani to ani dost dobre obsadenie. Dvomi slovami - nevyrazna nuda. 50% Neda mi este nespomenut bravurny preklad distributorov, ktory ma tak daleko od originalu ako maloco. Punch totiz je uder po anglicky, ale konkretne v tomto pripade ide o nazov jedneho doku. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem tradiční britská kriminálka s vynikající hlavní dvojicí (McAvoy ještě nikdy nebyl drsnější) a několika zajímavými akčními scénami, ovšem scénářem tak jednoduchým a průhledným, až mě to samotného šokovalo. Ovšem i díky tak rutinní kriminálce jsem si uvědomil dvě podstatné věci:1.) Nechápu, jak můžou být hollywoodská studia tak slepá. Marně hledají několik let ideálního herce na postavu legendárního Hitmana a nakonec obsadí totálně nehodícího se Paula Walkera, když tento film jasně dokazuje, že tím pravým a jediným kandidátem je Mark Strong. Sakra, vždyť má na sobě chvilku i ty samý hadry! 2.) Čeští překladatelé jsou fakt na pěst. 60% ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Snímek vyznačující se ponurou atmosférou a výborným obsazením. Čtvrtou hvězdu přidávám právě za geniální tah obsadit do hlavních rolí Jamese McAvoye a Marka Stronga. Tohle spojení fungovalo bezchybně a hlavně naprosto přirozeně. Ladění do noční modré barvy filmu neuškodilo, otevřený konec byl dobrou volbou. Český název nechápu. Spoiler: obsah uvedený uživatelem topr harley zbytečně prozrazuje příliš mnoho z děje, opravdu si nemyslím, že je dopředu nutné vědět, kdo se s kým proti komu spojí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Některé interierové a exteriérové scény byly natáčeny v London College of Communication v Londýně. Scény z tiskových prohlášení byly natáčeny v londýnském City of Westminster College's Paddington Green Campus. (chelseaman22)
  • Keď si Max (James McAvoy) doťahá vodu z kolena, poslednýkrát si potiahne z cigarety, ktorá je očividne dofajčená. Keď ju ale hodí do hrnca s vodou, je vyfajčená iba asi do polovice. (sWONDER)
  • Jacob Sternwood (Mark Strong) nosí hodinky značky Omega Speedmaster Triple. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno