Reklama

Reklama

Ve snímku z dílny Roara Uthauga se ocitáme ve fiktivním světě nehostinné krajiny, kterou už deset let ohrožuje mor. Divákům tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství a vypráví příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké skupiny společenských outsiderů. Brzy však zjistí, že v jejich společnosti ji čeká osud horší než smrt, a tak se pokusí s pomocí mladšího děvčete z tábora utéct. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (120)

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý historický triler, presne v duchu severského spracovania, ktoré kladie dôraz na atmosféru i uveriteľné zasadenie. Zasadenie historické i atraktívneho lesohorského prostredia. Aj kvôli kratšej stopáži a fajn príbehu nedáva nárok nude. Môžno by som si vedel predstaviť aj drsnejšie prvky, ktoré od severskej kinematrografie tak trochu očakávam. Celý čas mi však nešlo do hlavy, ako sa vodcom bandy, ešte k tomu v stredoveku, mohla stať žena. A to ani nehovorím o prerode z pseudočarodejnice na drsnú bojovníčku ovládajúcu zbrane a dávajúcu chlapom hlavičky. Riadna blbosť, ktorú si tvorcovia mohli odpustiť. Aj "čarodejnícka" linka mohla byť viac rozvetvená. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který je takový zvláštní, jak provedením, tak příběhem. Děj je vlastně jen o to, že banda grázlů, kdesi v minulosti, zajme dívku, její rodinu vyvraždí. Dívka pak chce jen utéct. O ničem jiném to není. Ani se zde moc nemluví, ale snímek přitom nenudí. Je akční, je pořádně drsný. A to je všechno. Nic víc, ale ani nic míň. ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

takze tento film je u mna na rozhrani 3 - 4 hviezd... Preco som sa rozhodal dat 4 ? kvoli detailom.... mozno to bude zniet smiesne, ale na to vam kaslem. Priklad... vlasy. Keby slo o americku produkciu tak tam mame krasne leskle blondave hrivy ako od Schwartzkopf... to to nie je... vidite mastne vlasy, spinave nechty a stredoveku surovost. Som velmi rad, ze som tento snimok zhliadol. Je naozaj sa na co pozerat ci uz po stranke vizualnej (ta priroda je krasna) ako aj po stranke pribehovej. Dej a zapletka su sidce velmi jednoduche, ale pomerne ucinne. A taktiez chcem pochvalit velmi peknu kameru... za mna 75% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Flukt se podle úvodního titulku odehrává v Norsku v roce 1363, ale je to úplně jedno, klidně by se mohl odehrávat v Norsku v roce 2675 po nějaké celosvětové katastrofě, kvůli níž se rozpadla společnost a lidé přežívají v malých tlupách zpátky v divočině. Opravdu, spíš než jako historická bojůvka (ťuk, ťuk, ťuk, ťuk) na mě film zapůsobil jako drsný postapokalyptický survival, v níž zbídačené postavy odhalují své pod drsnou skořápkou skryté zbytky pozapomenuté humanity. Řemeslně je to špička, kamera úžasná, herci padnoucí. A ve své podstatě je to dost smutný příběh. Jen tu závěrečnou minivyvražďovačku si tvůrci mohli odpustit. 7/10 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Na podobné akcí nabité historicky se tvářící snímky moc často nekoukám, takže mě film, možná i díky tomu, docela dost bavil. Příběh, odehrávající se v překrásné severské přírodě, měl spád a rozhodně mu nechybělo napětí, které bylo ještě zvýrazněné příhodným hudebním doprovodem. Jen ten silácký konec, kdy hlavní hrdinka všechny spacifikuje, aniž by se do té doby projevovala jako bůhvíjaká ranařka, si mohli tvůrci odpustit. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Kristian Espedal, který hraje lukostřelce Grimma, je také známý jako Gaahl, bývalý zpěvák norské black metalové kapely Gorgoroth. Od roku 2008 v kapele nepůsobí. (hladass)
  • Na začátku filmu Signe (Isabel Christine Andreasen) vyřezává do přívěsku na krk runu "Othila", která znamená dědičnost či dědictví. (WolfIssen)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno