Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

=woody= 

všechny recenze uživatele

Čus bus! Asi bych měl taky začít nejdřív o knížce. Jenže já četl naposledy tak možná Děti z Bullerbynu, zůstaneme-li u těch předloh. Takže jako vždy - hodnotím pouze film, neposkvrněn literaturou. :-) Jedná se o podařenou severskou kriminálku, která samozřejmě kýžené atmosféry a vtažení do děje dosáhne snáze na velkém plátně tmavého kina, než na malém monitoru, kde se leskne slunce v okně a vedle na stole je padesát rozptylovadel. Až na závěrečnou akci, která byla fakt přes čáru, skvělá podívaná. Měl jsem se, nekecám, filmově. ;-) Woo. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Popravdě - nemohu objektivně hodnotit. Nedávno jsem četl knihu a ta se mi velice líbila. Originální časové skoky, které skvěle odkrývaly minulost, a jejich časová propojenost - to je to, co dělalo knihu knihou. Tady musím pouze subjektivně (asi) říct, že filmová adaptace mi přišla opravdu suchá a bez většího napětí - a přitom jsem měl pocit, že v knize je ohromný filmový potenciál. To by ho ale musel využít nejspíš někdo jako Fincher. Jaké bylo mé překvapení, že režisérem není nikdo jiný, než Hallström. Inu - zajímal by mě názor někoho nezatíženého četbou knihy. SPOILER Poslední připomínky - kdo dělal casting?! Vždyť nikdo neodpovídal ani vzdáleně popisu v knize. A není to malichernost, když určitě veliká cílová skupina jsou právě čtenáři! A taky nechápu využití jedné knižní linie pro úplně jinou filmovou - zcela to změnilo původní nádech knihy (k horšímu), který byl originální - tady máme pouze stupidní rozuzlení, ve kterém Josef není až taková svině, ale spíš vraždící oběť. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Abych si odůvodnil své hodnocení, budu muset spoilerovat a vyzrazovat děj, takže pokud si film nechcete zkazit tím že budete znát konec nebo některé scény, tak bude lepší když můj komentář před filmem nebudete číst. Severský kriminálky se vyznačují výtečnou atmosférou (ta zde byla), skvělejma hereckejma výkonama (ty zde byly), napětím, precizností a reálností (to zde bohužel nebylo). Začnu u konce, protože ten nmě fakt zničil. Ještě jsem neviděl aby si fízl bral na zatykání nebezpečného psychopata civilní osoby a ještě ke všemu tuhle osobu šel zatýkat sólo jen s rodiči unesenýho dítěte, to teda fakt jako sorry. A to promíjím fakt, že celá policie se odhlelý místo se svejma možnostma nemohal dostat, zato rodiče a deketkiv se tam dostali během 10 sekund až se Stockoholmu, stejně jako pomíjím fakt, že onen detektiv při vyjednávání s psychoušem v tom baráku nebyl ve střehu i když psycho mělo zbraň, hold film a snaha o nervy drásající finále si vybrali krutou daň. Ovšem nejenom konec mě nesednul. Nejsem fízl, takže jsme teď možná out, ale že vůbec nikoho nezajímalo jak novináři zjistili, že za faganem byl hypnotizér, že nepatráli po původu drogy kterou mamina dostala. A to už vůbec nemluvím, že lékařství je dneska na takové úrovni, že by trvalo doktorům pár minut, aby zjistili jakou má fagan diagnózu. Jako žiju v Čechách, což je země kde už se člověk musí všemu jenom smát, ale tahle "krimi" ve své "směšnosti" přebije i zdejší poměry. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě zklamalo. Čekal jsem napínavou severskou detektivku, ale to jsem netušil, že se to Hypnotizér jmenuje hlavně proto, že zoufale unylý děj diváka během pár minut spolehlivě uspí. Film nemá žádný náboj, atmosféra je takřka nulová a děj je tak zoufale předvídatelný, až to tříská dveřma. Hlavní postavy vlastně nehrají. Jen tak mezi sebou planě koketují a přestože občas projeví i nějaké ty emoce, z míry to nikoho nevyvede. A pak ta stopáž. Vzhledem k tomu, jak je vlastně celý příběh jednoduchý a prostý jakéhokoli překvapení, dají se dvě hodiny natočeného materiálu bez přeháňky považovat za naprosto zbytečné plýtvání. No, skandinávská kinematografie má ve světě po zásluze výbornou pověst, ale zrovna tento film jí teda moc nepřidal... ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Byla to blbá nelogická kriminálka. Hallströme, Hallströme, kam si dal proboha rozum? Celý film postrádá náznak nějakého hledání vraha, nevedou vás žádné klasické ani neotřelé kroky k jeho nalezení, hlavní motiv je tak krátkozraký, že se nedá vlastně ocenit, a když už se někam dostanete, vše se semele tak rychle, že si to nestačíte ani probrat. Škoda, Švédsko je slušnou kolébkou kriminálek, které za to stojí, tahle se ale prostě nevydařila. Snad příště. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme zaznelo aj to, že švédčina hlavného predstaviteľa – Joonu Linnua (Tobias Zilliacus) – je veľmi dobrá. V reálnom živote je tento herec naozaj iného než švédskeho pôvodu, keďže je Fínom. (MikaelSVK)
  • Knižní předlohy k filmu se v 9milionovém Švédsku prodalo přes 500 000 kusů. (morgos)

Reklama

Reklama