Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych byl hodinu a půl v hypnóze, a pak se lusknutím prstu probudil. Stejně rychle se klasicky severská ponurá a atmosferická pokoukaná proměnila v blábolení někoho, kdo už nemá co říct, ale musí pokračovat, protože hodina končí až v celou. Bohužel jsem neměl omluvenku, tak jsem musel zůstat, ale řeknu vám, že to byl jeden z těch případů, kdy dřívějším odchodem o zážitek ani o pointu nepřijdete. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

U mnohých slabších snímkov miestni komentátori ironicky konštatujú, že najlepšie na celom filme boli záverečné titulky. Tak ale v tomto prípade si nemôžem pomôcť, na tomto filme fakt boli najlepšie záverečné titulky, ktoré zdvihli u mňa hodnotenie aspoň o jednu hviezdu. Prelet nad zasneženým Štokholmom s pôsobivým hudobným sprievodom ma rozsekal dokonca s väčšou silou než "vzdušné" dokumenty od Yanna Arthusa-Bertranda. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížka je sice psáná zvláštním stylem,na který je třeba si zvyknout,ale mě se až na jednu nepříliš záživnou pasáž líbila a i když bylo jasné,že film bude oproti knížce okrouhán,hodně jsem se na něj těšil a pustil se do něj sotva pár hodin poté co jsem dočetl poslední stránku.Bohužel právě díky tomu je filmový Hypnotizér pro mě zkalmáním (už druhým po Stoletém staříkovi v krátké době).Změn oproti knížce je víc než dost a bohužel tentokrát nejsou zrovna k dobrému.V zájmu toho očesat knihu která má přes 500 stránek vypadly z děje poměrně důležité věci a ty které tam zůstaly se v mnoha případech staly obětí monstrózní a kolikrát ne úplně logické zkratkovitosti.Herecké obsazení je OK,ačkoliv oba hlavní hrdiny jsem si představoval trošku jinak.Erik je ve filmu mnohem víc na pěst než v knížce a z Joony Linny udělali tvůrci scénáře tuctového detektiva,který pozbyl charisma z knížky.Po druhé takové zkušenosti během týdne si fakt nakonec nejdřív budu obstarávat filmy a až poté číst knihy...60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rozsypané manželství, bejvalého hypnotistu Erika v noci volá zřejmě nějaká ženská, ve sluchátku ale chlap...policajt. Erik neváhá a jde do prdele a manželka je z toho na prášky, zdali pak se zase někde nekurví. Před dvěma lety si s tím prožili svoje a ona mu doteď nevěří. Mimochodem Erik taky má moc rád prášky. No a v tu chvíli, kdy následně v nemocnici uvidí kluka v bezvědomí se rozjede vcelku příjemná detektivka, kterou, pravda, Seveřani umí daleko lépe. I když, ne nadarmo se říká, že není všechno zlato, co se třpytí. Každopádně uznávám, zase tak zlé to nebylo. Čekal jsem to daleko horší. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Čus bus! Asi bych měl taky začít nejdřív o knížce. Jenže já četl naposledy tak možná Děti z Bullerbynu, zůstaneme-li u těch předloh. Takže jako vždy - hodnotím pouze film, neposkvrněn literaturou. :-) Jedná se o podařenou severskou kriminálku, která samozřejmě kýžené atmosféry a vtažení do děje dosáhne snáze na velkém plátně tmavého kina, než na malém monitoru, kde se leskne slunce v okně a vedle na stole je padesát rozptylovadel. Až na závěrečnou akci, která byla fakt přes čáru, skvělá podívaná. Měl jsem se, nekecám, filmově. ;-) Woo. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Cca v čase 26:35 Magdalena (Eva Melander) říká, že nenašli jinou DNA než rodiny. Jenomže Josef (Jonatan Bökman) byl adoptován (dozvídáme se později ve filmu), takže logicky musí mít jinou DNA. (PatrikP4)
  • Okrem viacerých miest vo Švédsku prebiehalo natáčanie aj v pražských filmových štúdiách Barrandov. (MikaelSVK)
  • Vo filme zaznelo aj to, že švédčina hlavného predstaviteľa – Joonu Linnua (Tobias Zilliacus) – je veľmi dobrá. V reálnom živote je tento herec naozaj iného než švédskeho pôvodu, keďže je Fínom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama